Seier i Jungerløpet

Publisert 27.02.2012 13:41:49 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Etter en uke med plussgrader og vårstemning ga kuldegradene natt til søndag kjempefine og raske forhold i turrennet Jungerløpet. Med start og mål på Ormåsen i Øvre Eiker går rennet med ca 20 km i veldig fint kupert skogsterreng. Rennet har en relativt lett profil med småkupert første halvdel og en bra stigning opp til matstasjonen på Hall-hytta ca. halvveis, før avslutningen er flat med mye staking.


Kuldegradene etter mildværet hadde gjort snøen grovkornet og veldig rask, men med start kl 12 var det usikkert hvor mye solen rakk å ta tak og hvor mykt man skulle smøre. Jeg gikk for et syltynt lag med Guruwax Extreme 39 Hard klister iblandet Guruwax Extreme Hallgeir som grunning – dette gir en veldig slitesterk grunning og iser ikke. Over dette la jeg to tynne lag SkiGo HF Rød voks. Skiparet jeg gikk på hadde en medium slip (OS 050 S) som jeg synes fungerer veldig godt på flere fører. Glidsonen var preppet hos Oslo Sportslager før Montebellorennet forrige helg, men skiene ble ikke brukt der så pulver og rill lå og ventet på å bli brukt :-)


Starten med "Team Oslo Sportslager-toget" ute til venstre :-) Bildet lånt av arrangøren.
 
Ut fra start var det greit å ta teten og tempoet var jevnt uten å dra på for hardt. Vi ble raskt en gruppe på 4-5 mann inkludert svoger Jarle. Jeg kjente at jeg hadde veldig god glid og hadde en del å gå på på stakepartiene. Etter ca 5 km støtet jeg fra og ble gående alene i tet derfra. I bakkene opp mot matstasjonen var ikke feste helt spiker og teknikken var heller ikke noe å skryte av. Men jeg holdt ledelsen og hadde krefter til å trøkke på bra på flatene tilbake til mål. Moro med seier og bra dag for Team OS med klasseseier til Trude og Jarle og 4. plass i klassen til Erik Gjerdbakken.
 
Skiene fungerte veldig bra!!! Kunne nok tenkt meg litt bedre feste, men gliden var fantastisk så alt i alt var skiene knall!! 

 
God stemning i Team-leiren etter målgang. Bilder lånt av arrangøren.
 
Jeg liker veldig godt slike mindre lokale konkurranser som dette og Montebellorennet forrige helg. Passe lang distanse til å ta ut maks men likevel ikke gå helt tom, fornuftige startkontingenter, skikkelige skiløyper i skogsterreng, lite stress før start og god tid til forberedelser, og god stemning med kaffe, vafler, skravling og enkel premieutdelig i etterkant. Mange flere burde delta på slike ”lavterskelkonkurranser” for å få en god gjennomkjøring og kjempefin trening! 

Nå blir det en uke med lett trening frem mot Vasaloppet neste helg.
 
Resultatliste her.
Rennet på GarminConnect og Strava.

Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •