SEIER i N-3 Norefjellmarsjen og N-3 Norefjelltrippelen 2012

Publisert 11.09.2012 00:00:00 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Løpesko, Sykkel
Lørdag ble N-3 Norefjellmarsjen arrangert i et nydelig høstvær. Frisk og klar fjelluft, sol og topp stemning gjorde dagen og arrangementet til noe helt spesielt - som alltid på Norefjell! Løpet var også avslutningen på årets N-3 Norefjelltrippel, men som etter mangel på snø i vinter, ble omgjort til en dobbel.


Et av sesongens mål var å vinne Norefjelltrippelen. Syklingen gikk veldig bra, og jeg ble nr. 2 i NC-rittet som ble arrangert siste helgen i juni. Nå var det kun opp til meg å løpe fort nok slik at jeg kunne innkassere seieren totalt. Gjennom hele sommeren har jeg løpt i snitt 1-2 ganger i uken for å vedlikeholde løpesteget. De siste to ukene etter Birken har jeg løpt 3 ganger i uken og 4-5 hardøkter.

Alt lå til rette for en fantastisk dag på Norefjell! 22,5 km og 1000 høydemeter på nydelige fjellstier i et fantastisk landskap. Som å løpe i et postkort hele veien!:) 

Under oppvarmingen kjentes kroppen grei ut, men ikke noe sånn "wow"-følelse. Men ofte når jeg er i form, så lysterer ikke kroppen skikkelig under oppvarmingen. Det er først etter ca 30 min aktivitet og noen drag at kroppen vekkes litt og spenningen stiger. Da blir jeg klar:)
På startstreken kunne vi skimte klatreprisen langt oppi det fjerne med en knallblå himmel rett bak. Jeg bare gledet meg til å komme opp på fjellet, til tross for at jeg visste vi ville møte på en kraftig motvind fra nord på vei mot toppen av Norefjell, Høgevarde 1459 moh. 5 min før start fikk jeg beskjed om at Øystein Sylta måtte trekke seg pga. en strekk i leggen. Utrolig kjedelig at slik skjer under oppvarmingen. Håper den blir fort bra!

         
          Rett i tet fra start.                                                                                                                                              Foto: www.n-3.no


Jeg tok teten kjapt og hadde plan om å komme relativt raskt inn i marsjfart og holde denne hele veien inn. Det fungerte utmerket:) Tok første spurtpris og løp kontrollert oppover mot klatreprisen. Her går stien bratt oppover i ca 1 km før vi kommer opp på litt slakere parti, før det igjen er to saftige stigninger opp mot 6,5 km. Her fikk jeg litt cola av pappa, før jeg satte kursen mot Høgevarde og løypens høyeste punkt. Nå hadde jeg opparbeidet meg en solid ledelse og funnet en perfekt marsjfart. Motvinden var kraftig! Til tider føltes det ut som jeg stod stille, men i ettertid ser jeg på sluttiden at det hvertfall gikk litt fremover;)

Norefjellmarsjen er et arrangement for alle! Mange trimmere startet tidlig på morgenen, så det var masse folk i hele løypen og veldig god stemning. Masse heiarop og bare blide fjes som smilte om kapp med solen:)

         

                           
                                                                                                                                                                     Foto: Lars Netting

Ved runding Høgevarde var det endelig tid for litt medvind. Det gikk lett og jeg bare koste meg. Nøt den fantastiske utsikten! Passerte 10 km igjen og prøvde å øke tempoet litt. Lyktes med det, og fikk tatt til meg litt cola på samme sted før det bar nedover mot toppen av slalombakken. Nedover her var det enda mer folk og en fantastisk stemning. Jeg safet ned slalombakken, men for de som ville gunne på utfor var det innlagt utforpris.

         
           For en dag - for en løype!                                                                                                                           Foto: Lars Netting


I bunnen av slalombakken så jeg meg bak (ingen å se), passerte 1 km igjen og skjønte med det at jeg ville vinne. En fantastisk følelse!:) Det ble en parademarsj rundt SPA-hotellet og inn til mål. Rimelig sliten, men fantastisk glad og ruset på en fantastisk naturopplevelse, kunne jeg kaste (kose) meg i gresset etter å ha løpt på 1t 43min 15sek. Ny løyperekord!


           


        
        Sliten gutt i mål;)                                                                                                                                               Foto: www.n-3.no


Det ble også en klar seier i N-3 Norefjelltrippelen (dobbelen)!:) Et av årets mål er nådd:) Herlig! 


         
   Nr. 1 Norefjellmarsjen                                           Foto: Lars Netting          Nr. 1 Norefjelltrippelen 2012                            Foto: www.n-3.no        

          

       
        JADDA!! :)                                                                                                                                                         Foto: www.n-3.no


Norefjellmarsjen, er på samme måte som de andre N-3-arrangementene, Norefjellrittet og Norefjellrennet, et høykvalitetsarrangement man ikke finner maken til andre steder i landet! En fantastisk fin og variert løype med nydelig utsikt i alle retninger HELE veien. God stemning, kanelboller og påsmurte müslirundstykker i mål, samt grilling, åpen bar, musikk og en fantastisk speaker i Jens Aas. Du løper i et eventyrland:) Er du glad i å bevege deg i vakker natur, så anbefaler jeg å legge Norefjelløpet i kalenderen neste år! Med et fantastisk SPA-hotell i sentrum er det bare å ta med kameratgjengen, kona eller hele familien:) Sjekk ut www.n-3.no.  Media:

Langrenn.com
 - http://www.langrenn.com/foerst-fra-start-til-maal.5087666-1743.html
 - http://www.langrenn.com/soleklare-vinnere-paa-norefjell.5087642-1743.html

Skiaktiv.no
- http://www.skiaktiv.no/artikkel/2564/dobbelt-seier-i-trippel.html

NRK
- http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.8315650 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Strava-fil med løypekart og høydekurve

Resultater fra løpet

Norefjelltrippelen totaltCarl Fredrik:)


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Geir, 28.11.2012 21:53:59
Hei Carl Fredrik! Hvordan og hvorfor blir du omtalt som proff på Strava?