Seier i Nordmarkstravern

Publisert 07.09.2015 07:30:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Løpesko
I starten av forrige uke var jeg ganske så sliten etter Ironman 70.3 i Østerrike, men mot slutten av uka kjente jeg overskuddet og konkurranselysten komme tilbake. Lørdag ble det derfor til at jeg stilte til start i det tradisjonsrike Nordmarkstravern for første gang. 30 km skogsløp med mye stier fra Stryken til Sognsvann ble en tøff utfordring i det våte været vi hadde i helgen!


Jeg var usikker på hvordan kropp og form ville være etter en uke hvor jeg har følt meg sliten og det har blitt lite trening, så jeg hadde ingen andre ambisjoner enn å prøve å henge med teten så lenge som mulig. Lagkammerat på Team Oslo Sportslager, Steffen Sæterhagen Paulsen, stilte også til start. Han har vært med på løpet mange ganger og har flere topplasseringer, så jeg antok at han ville være i tet også i år og hang meg på fra start. De første 7 kilometerne er på grusvei og Steffen satt et høyt tempo fra start. Beina var gode og jeg hang relativt lett med, men jeg hadde regnet med en noe roligere start når vi skulle løpe 30 km... Vi ble raskt en tetgruppe på fem mann med Steffen i front. På grusveiene syntes jeg tempoet var høyt, men så snart vi kom inn på sti gikk det veldig greit og jeg kunne løpe med godt overskudd.

 

Ut av det første lange stipartiet etter ca 10 km hadde Steffen og jeg fått luke til resten av gruppa og Steffen gønnet på videre på grusveiene for å øke forspranget. Nå syntes jeg tempoet begynte å bli veldig høyt og jeg måtte jobbe med hodet for å holde følge. Tenkte da at et slikt hardkjør med nesten 20 km til mål kunne gjøre at jeg gikk på en stjernesmell, men målet var å henge med teten så lenge som mulig så her var det bare å bite seg fast:-) Heldigvis kom vi inn på sti igjen i stigningene opp til løypas høyeste punkt på Gørjahøgda, og jeg fikk hentet meg litt inn igjen over her.

 

På det neste lange stipartiet over Kamphaugåsen følte jeg meg bra, og for første gang la jeg meg foran for å styre tempoet på stien og i utforbakkene ned igjen. Jeg fikk noen meter på Steffen utfor, men han kom fort opp igjen når det flatet ut ved Skjersjøen. Vi tok nå igjen mange av de som løp Halvtravern og det var mange som heiet oss frem. Vi kommer fort så det ble noen nesten-kollisjoner med flere av de som løp med musikk på ørene som ikke hører at vi kommer...

 

Steffen og meg på vei mot mål. Foto: Kondis.no / Runar Gilberg.

 

Nå gjenstod de siste drøye fem kilometerne på Ankerveien og jeg begynte nå å kjenne at vi hadde løpt fort og lenge. Jeg holdt et jevnt tempo, men siden Steffen hadde virket så sprek på grusveiene tidligere trodde jeg han lå bak og ladet ​"kanonene" til et råkjør mot slutten. Jeg holdt igjen litt for å ha noe å svare med når et eventuelt rykk kom, og på den siste kilometeren fra Sognsvann lå jeg og psyket meg opp til spurt. Med ca. 500 meter til mål merket jeg at jeg plutselig fikk noen meter på Steffen, og jeg klemte til med et støt og fikk en luke og kunne løpe inn til seier. Veldig moro med en bra fight underveis og kjempebra at det ble dobbeltseier til laget!

 

Hadde vært moro å komme inn under 2 timer, men under de våte forholdene var jeg fornøyd med tiden 2:00:45 (selv om det er 45 sekunder for sakte:-).

 

Nordmarkstravern var et kjempefint løp og et skikkelig skogsløp, hvor man både får brukt løpesteget på grusveiene og får de tekniske utfordringene på de lange stipartiene! Løypa var fin og godt merket, det var bra med matstasjoner underveis, og god veldig stemning og mye heiing på tross av det grå været! Dritkult løp rett og slett:-)

 

 

Fornøyd!!! Foto: Charlotte Knudsen.  

 

Resultater ligger her.

 

Her er løpet mitt på Strava.

 

Lars Petter

 

 


Tags: inov8, nordmarkstravern

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Ivar Farmen, 14.09.2015 12:08:56
Interessert i vintertrening under fine forhold i tropiske Costa Rica? I 15002000 m høyde er klimaet behagelig. Terrenget er heftig. Costa Rica er et sivilisert land med mange terrengsyklister som du sikkert kjenner til. Jeg kjenner en lokal turarrangør som kan ordne alle prraktiske ting. Han kommer til Norge nå, fra 15. til 23. september. Formidler gjerne kontakt. Med vennlig hilsen Ivar Farmen Brønnøya, Asker telefon 90911481