Seier i Sandefjordrittet

Publisert 29.07.2013 10:00:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag var det klart for ”høstsesongens” første ritt og en liten formsjekk etter ferien. I sommer har Trude og jeg vært på ferie  i Frankrike (med sykler selvfølgelig), nærmere bestemt på Korsika og i Ste. Maxime på den franske solkysten. Jeg har fått trent bra hele ferien, men etter mye trening uten matching er det vanskelig å si hvordan formen er, så jeg var litt spent i forkant av rittet. 


Etter snaue fire uker i varmen i Frankrike var det deilig at det i Sandefjord også var fint og varmt vær slik at ikke overgangen ble for stor. Jeg valgte å kjøre med stiv gaffel selv om de jeg spurte rådet meg til å sette på demper. Men jeg har vanligvis ikke noe problem med å henge med i de tekniske partiene og har større behov for en ekstra lett sykkel i bakkene, så når sykkelen stod klar med stiv gaffel etter ferien gadd jeg rett og slett ikke å bytte:-)

Første 20 km av rittet er mye transport, så feltet sprakk ikke skikkelig opp før det kommer noen harde gruskneiker hvor det ble satt litt fart. Derfra ble det kjørt jevnt og i de lengre bakkene litt før halvveis ble det også kjørt relativt hardt. Som vanlig etter en lengre periode uten ritt syntes jeg beina og kroppen er litt tunge i starten av ritt. Slik var det også nå, og jeg var fornøyd med at tempoet ikke ble skrudd ytterligere opp i bakkene. Halvveis var vi fortsatt en gruppe på syv mann samlet i tet og nå begynte beina å bli lettere også. Jeg prøvde å sette litt fart i et par terrengpartier og med snaue 25 km til mål var det kun evigunge Morten Jemtegaard og meg igjen i tet. Vi kjørte jevnt bra sammen og det var godt å være to med en del transport med motvind på slutten. Med noen kilometer til mål takket vi for samarbeidet og forberedte spurten. Inn i siste kneika dro Jemtagaard til. Jeg hadde heldigvis fortsatt gode bein og gikk kontra over kulen. Fikk en luke og kunne stupe ned mot sentrum og inn i mål til seier. Digg!!


Bildet fra målgangen lånt av Sandefjords Blad www.sb.no

Dette ble en veldig bra gjennomkjøring og en indikasjon på at treningen i sommer har fungert bra. Jeg kjenner at beina ikke er helt med fra start, men dette kommer seg med noen flere ritt og harde økter. Satser på gode bein og en god dag i Norefjellrittet den 10. august. Jeg har ikke kjørt dette rittet før og gleder meg veldig!!

Ang. stiv gaffel: Dette fungerte veldig greit, og jeg hang godt med i de tekniske partiene. Men det var mer sti enn jeg hadde forventet, så skulle jeg gjort valget igjen hadde jeg nok valgt å kjøre med demper for bedre komfort.


Seieren ble feiret med en deilig dukkert :-)

Rittet på Strava her.

Rittets hjemmeside her.


Nedenfor følger noen bilder fra sykkelturene i Frankrike i ferien. For flere bilder og ferierapport se linker under fra www.happytimes.no:
På plass på vakre Korsika.
Deilige dager på Korsika.
Takk for oss og på gjensyn Korsika.
Au revoir Côte d’Azur.

LP
Tags: sykkel, sandefjordrittet, ferie, korsika, oslosportslager, teamoslosportslager

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Petter, 30.07.2013 13:42:55
Hei! Jeg har ikke prøvd den selv, men kommer nok til å teste det i løpet av høsten. Har en på laget som har testet den og han sa at han likte den godt! Han er 26 entusiast og følte 27,5 ga omtrent samme følelse, men med litt større hjul og noen av de fordelene det gir.

Skrevet av Arnfinn Br, 29.07.2013 18:54:01
Hei igjen! Vurderer hardt å gå til innkjøp på 27,5 (med xtr)Er det noen i teamet som har fått testet den skikkelig eller? Står minimalt på nettet.

Skrevet av Lars Petter, 29.07.2013 16:55:57
Hei Arnfinn! Nei, jeg kjørte Everest 29. (m/ Maxxis Ikon 2.2 dekk)

Skrevet av Arnfinn Br, 29.07.2013 16:42:57
Hei! Syklet du på den nye 27,5 til everest ?