Seier i Scott-Cup!

Publisert 26.04.2010 13:13:58 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Generell, Sykkel
Lørdag 24. april var det klart for årets første sykkelritt med Scott cup på Darbu. Fiskum IL har satt sammen en veldig fin løype med mye teknisk sti, små trebruer frem og tilbake over bekken og et nytt parti med oppbygde stier med hopp og doseringer. En skikkelig lekegrind av ei løype som er morsom selv med høy puls.


Trude og jeg stilte til start med mildt sagt begrenset trening på terrengsykkelen. I vinter har vi kun trent langrenn og ikke sittet på sykkelen fra slutten av desember til vi dro til Mallorca i påsken. Der var det landevei som gjaldt, og det har det også vært her hjemme etterpå pga snø. Rittet lørdag ble derfor første turen utenfor veien for oss begge.

  Trude på vei mot seier
 Foto: Bjørn Erik Nebell


Startfeltet i m-senior var sterkt med bl.a. 3 stk fra Team United Bakeries (Martin Brattland, Andreas Gravdal og Ole Hem (jr.)), Truls Haugseth og Morten Simonsen. Ut fra start ble det som vanlig en kamp om å ta starten med Haugseth. Var ikke nødvendig i ta starten her, men alltid moro med en liten test på om startfarta er inntakt (selv om jeg har rundet 30). Fikk uansett teten, noe som er behagelig når det tekniske starter. Halvveis på første runde støtet Gravdal og fikk en luke på ca 10 sekunder. Bak hadde jeg luke til resten. Følte jeg hadde god kontroll og fokuserte på å kjøre jevnt. Jeg tok igjen Gravdal etter 1,5 runde og la meg i tet ut på runde 3. Vet ikke når han slapp, men litt ut på runden var han borte og det skulle vise seg at han hadde ødelagt noe på sykkelen. Jeg hadde god luke bakover, så det var bare å kjøre jevnt inn de siste 3 rundene. Veldig fornøyd med at jeg klarte å holde trøkket oppe hele veien og det var kun 12 sekunder avvik på beste og dårligste runde. Fryktet at beina skulle være litt tunge etter 3 dager med intervaller tidligere i uka, men selv om det ikke sprutet av kjøringen kjentes det greit ut. Det tekniske satt også greit på tross av mildt sagt lite trening på terrengsykkelen.

I mål var jeg 1 minutt og 21 sekunder foran Brattland med Haugseth på tredje. Overraskende stor seiersmargin på en snau times sykling. Tydelig at skitreningen kombinert med 2 uker på Mallorca har fungert godt og at det ikke er noe must å sykle hele vinteren for å få grei sykkelform.
 
Trude syklet også inn til seier og sikret dobbeltseier. Deltagelsen i k-senior var liten, men hun fikk brynet seg på gutta i sportsklassen og syntes det gikk bra. For 2 år siden gikk hun hodestups ned i ei steinrøys i denne løypa, så hun var spent på hvordan det tekniske skulle gå med så lite terrengtrening på forhånd. Men det tekniske satt bedre enn tidligere og det ble en veldig bra gjennomkjøring.
 
Resultatliste finner du her
 
Lars Petter (som syklet på en Everest 8848 Racelite red.anm)
Tags:

Kommentarer

  •  


  •