Seier i Tønsberg By Triathlon

Publisert 18.08.2013 19:45:47 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Løpesko, Sykkel
Lørdag ble jeg med på Tønsberg By Triathlon som bestod av 750 m svømming, 20 km sykling og 5 km løping. Arrangementet foregikk på brygga i Tønsberg sentrum noe som gjorde konkurransen kompakt og veldig publikumsvennlig! I kombinasjon med fint vær ble det en folkefest og en veldig morsom konkurranse å delta i! 


Jeg var spent på svømmingen siden det har gått litt bedre på trening i det siste, men med 300 stk i vannet samtidig blir det liksom ikke
like enkelt å få teknikken til å sitte som når man ligger alene i et rolig skogstjern:-) Ut fra start ble det som forventet en del armer og bein og første halvdel ble litt stressende. På vei tilbake fra runding ble det litt roligere og jeg fant en grei rytme, men armene var ganske kjørt etter en hard start, så følelsen var ikke kjempegod. Ut av vannet og inn til T1 var jeg nr 20, to minutter bak teten. Dette var en forbedring i fra tidligere, så jeg var ganske fornøyd med det.


Boblebad - Bildet lånt av kondis.no

T1 gikk greit og ut på syklingen var det bare å starte jaget for å ta inn så mye tid som mulig på teten. Syklingen foregikk frem og tilbake på en småkupert strekning og vi fikk i tillegg en del vind som gjorde syklingen ganske hard. Jeg tok igjen ca 30 sek per 5 km på teten og klarte da neste å hente inn hele forspranget på syklingen. Det ble etterhvert tett med utøvere i løypa, og når det i tillegg var biltrafikk ble det noen litt småskumle situasjoner.


Runding på syklingen - Bildet lånt av kondis.no

Inn til T2 var jeg nr 3 og ut på løpingen var jeg oppe på andreplass. Overgangen til løping er aldri digg, men jeg fant rytmen fort og halvveis på den første av tre runder passerte jeg Bjørn Skollerud som ledet. Derfra og inn hadde jeg ganske god kontroll og kunne holde igjen litt for å ha litt ekstra å gi på slutten i tilfelle det kom opp noen bakfra. Med masse publikum langs løypa var det veldig moro å kunne løpe inn til seier!!!


Bildet lånt av kondis.no

Tønsberg By Triathlon var et kjempebra arrangement som helt klart kan anbefales! Når alt skjer midt i sentrum blir det bra trøkk hele
veien både for utøvere og publikum. Veldig moro at så mange stiller til start og bidrar til et kjempearrangement!

Av utstyr svømte jeg med Blue Seventy Helix våtdrakt, syklet på min Everest tri-sykkel og løp med Asics DS Racer sko.

Data fra konkurransen ligger på Strava her:
Svømming
Sykling
Løping
Lars Petter


Tags: triathlon

Kommentarer

  •  


  •