Seier i Trysilrittet 2010

Publisert 06.07.2010 13:00:49 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier:
Trysilrittet ble en kjempesuksess både arrangementsmessig og sportslig. Jeg dro oppover til Trysil fredag ettermiddag for å sykle ”prologen” til lørdagens hovedritt, motbakkerittet Topprittet 1132. Det er et ritt på ca14 km som starter i sentrum med målgang på toppen av skiheisen. Rundt 1000høydemeter.


Seier i Trysilrittet 2010Trysilrittet ble en kjempesuksess både arrangementsmessig og sportslig. Jeg dro oppover til Trysil fredag ettermiddag for å sykle ”prologen”til lørdagens hovedritt, motbakkerittet Topprittet 1132. Det er et ritt på ca14 km som starter i sentrum med målgang på toppen av skiheisen. Rundt 1000 høydemeter.
De første km-erne gikk på asfalt før det gikk over til grus. Jeg kom godt ut og etter en stund var vi en gruppe på 5 stk. Motbakkeritt er kanskje ikke det man forbinder med knall og fall, men den gang ei! På flatenmidt oppe i lia gikk det en dame på venstre siden, og to stk i feltet var uoppmerksomme og klarte å kjøre på henne. Dermed var vi tre stk som stakk i fra og i mål var ble jeg nr. 3, drøye minuttet bak førstemann, på tiden 49.04. Jeg var veldig fornøyd med rittet og følte beina fungerte bra, til tross for at jeg er inne i en hard treningsperiode.Lørdagen var det klart for hovedrittet, Trysilrittet – et 75km langt terrengritt på grus, asfalt, kjerrevei og sti. Jeg syklet testrittet ifjor og stakk da av med seieren foran Kjell Karlsen. I år ventet jeg også sterkmotstand, men hadde selvfølgelig et mål om å forsvare seieren. Starten var i år flyttet litt høyere opp i lia, slik at avslutningen ble 1,5 km med motbakke.Det skulle passe meg perfekt.

Den første mila dro jeg hele hovedfeltet. Jeg ønsket trykk og fart fra start. Det var for det meste stigning hele veien, og jeg merket på flere av de andre at de merket kjøret. Vi var ca 10 stk i tetpulja halvveis.Ved 49 km stod servicemannen min, pappa, med kald cola midt inne i skauen, og etter dette begynte jeg kjøret inn på 3. stiparti. Her ble det strekk i feltet og ut på asfalten igjen var vi 5 stk. Tempoet var bra frem til siste terrengparti, og på slutten av dette partiet var det 100 meter med løping. Da stakk jeg og en fra Ullevål SK i fra og vi kjørte hardt mot Trysil. Nå var det under 10 km igjen.Bak oss kom Stig Magne Loftheim, Sandnes CK, og han klarte å kjøre oss inn rett før sentrum. Nå ventet avslutningen med drøye 2 km med motbakke frem til mål. Jeg følte meg pigg og lå avventende og ventet på et rykk fra en av de andre som jeg skulle følge. Men de virket slitne, og jeg støtet oppover i lia. Mannen fra Ullevål SK slapp, og jeg fortsatte å kjøre på. 500meter før mål fikk jeg også en liten luke på Loftheim. Denne ble bare større og større og til slutt skjønte jeg at seieren var i boks. En fantastisk følelse å komme alene inn på oppløpet og løfte armene i været som vinner av Trysilrittet2010! Tiden ble 2.33.53, 25 sekunder foran nr 2, Stig Magne Loftheim (SandnesCK).
Tags:

Kommentarer

  •  


  •