Skiløper 2015: Skihelg på Beitostølen

Publisert 12.01.2015 09:27:02 av Emilie Jul - Larsen Aas
Kategorier: Langrenn
Med kliss nytt utstyr fra topp til tå måtte alt prøves i helgen. For å være helt sikker på at vi fikk snø i sporet dro vi til Beitostølen. 


Jeg plukket opp ski fredag ettermiddag, ankom Beitostølen i halv åtte tiden, fikk barna i seng og hev på meg skiklærne.

Man blir virkelig motivert av nytt utstyr!!

Noe av grunnen til at jeg også var så keen på å komme meg ut allerede fredag kveld var helgens værmelding: Det skulle bli snøvær hele lørdag og blåse 17 sekundmeter søndag. Det så ut som fredag kunne by på de beste forholdene. Det var stjerneklart, vindstille, fantastiske spor og minus 13 grader. 


(Bildet hentet fra Beitostolen.com) 


Da jeg endelig stod klar i løypa var det mye nytt utstyr som skulle ha oppmerksomhet samtidig! Var det virkelig så mye bedre enn det jeg allerede hadde? Kan jeg virkelig gå så mye fortere med Madshus Redline ski enn et par gode gamle Atomic ski? Er de nye Alpina støvlene med nye spesial-støpte såler så mye bedre enn de gamle Alpinaene? Kan Triac staver være så mye bedre enn Swix CT1 staver?
Jeg vet ikke om jeg kan gi dere det svaret etter første tur, ei heller ikke etter første helg. På langrenn har snøforholdene altfor mye å si til å kunne sammenligne tur mot tur. 
Det jeg kan si er at stavene virket fine og stive, men det som tok oppmerksomhet første tur var problemene med å få tilpasset remmene, men dette gikk seg til på de to neste turene. Dessverre var forholdene lørdag og søndag svært myke utenfor sporet og jeg fikk lite tilbakemelding i stavene her. 
Det jeg ikke var oppmerksom på før turen var at jeg også hadde fått nye bindinger: Rottefella Xcelerator. Det gav en helt nye følelse av å ha foten godt støpt på skien. Noe vanskelig å ta av, men jeg fikk litt bedre teken på dette gjennom helgen. 
Jeg hadde godt feste fredag, men glien var dårlig. Om dette bare var fordi det var ekstremt trått eller om jeg også subbet litt, var litt usikkert, men da jeg fikk noen fine utforkjøringer på slutten fikk jeg følelsen av at disse skiene kan gi meg god glid fremover. 

Lørdag våknet vi opp til store mengder snø og svært løse løyper. Vanskelig og demotiverende for en treåring som fort havnet opp på skuldrene med vondt i viljen :) Femåringen derimot smilte fra øre til øre og ville ut å gå mer da lillesøster var avlevert etter første runde.


 

Da jeg kom meg ut på egenhånd, kavet jeg meg gjennom Blå 4 (ca 20 km). Jeg startet turen stressende oppover, men fant fort ut at jeg bare måtte roe ned, gå kontrollert og fokusere på teknikken.

Da jeg befant meg innerst i løypa, rett under Bitihorn begynte det å bli mørkere og jeg ble redd for at vinden som var meldt skulle komme tidligere enn planlagt. Jeg satte derfor opp tempo inn mot Blå 2. Det var ingen andre enn meg og 10-15 ryper som fløy opp rett foran meg i løypa. 

Natt til søndag var det kommet enda mer snø. Heldigvis hadde ekstremværet "Nina" bestemt seg å snu før Beitostølen og vinden økte aldri. Vi hadde derfor minus 7, et par sekundmeter vind, grått og lett snø i luften. Det var tid for snømåking og "Tour de Ski" før turen gikk ut i Blå 2 (Ca 15 km). Det var fastere løyper, men fortsatt ganske løst utenfor sporet. Denne turen gav meg likevel større mulighet til å få en bedre følelse med skiene. De var enkle å føre, lå bra i sporet og jeg hadde utrolig bra feste hele veien. Fortsatt litt usikker på glid, og stakingen fikk jeg ikke noe styring på med dette føret. Vi brukte "Skisporet" appen for å sjekke hvor løypemaskinene hadde kjørt sist. Genialt om du ikke har testet det.


 
Været utover ettermiddagen ble bare bedre og bedre og jentene fikk de beste forhold i løypa. Iskalde fingre på mor og far, men blide barn og et fantastisk vinterlandskap.
Sliten etter 45 km spredt over 3 dager skulle jeg ønske det var litt fler uker igjen med trening til Holmenkollmarsjen! Heldigvis har snøen kommet i byn også! Håper å få til en tur eller to i løpet av uken. Logistikken må legges. Barnevakt søkes!Tags: skiløper, oslosportslager, holmenkollmarsjen, skiforeningen, skimarathon, turrenn, skirenn, redline, madshus, alpina, polar, swix, rottefella,

Kommentarer

  •  


  •