Skirapport fra Fernie

Publisert 25.03.2011 08:57:45 av Are Jo Næss
Kategorier: Alpint, Generell

Jeg er for øyeblikket student ved University of Calgary, Canada, og for en skiinteressert nordmann er det hardt å prioritere studier og fritid.  Spesielt når det laver ned meter på meter med snø, få timer unna Calgary.Etter mange år på snowboard byttet jeg over til telemarkski forrige sesong, så jeg er som nybegynner å regne i pudder.  Jeg har fått kjørt i Lake Louise, Sunshine Village (Banff), Castle Mountain og Fernie.  Etter en januarhelg i turistmagneten Lake Louise bestemte jeg meg for å velge skianlegg ut ifra mengde pudder og magefølelse.  Hvis man først har satt det kriteriet, så kan man egentlig bare kjøpe sesongkort i «Legendary» Fernie.

 

Fernie kan ikke skilte med gondoler eller supermoderne skiheiser, merkevaren er pudder, mengder av pudder.  Videoen under ble filmet i slutten av februar, en uke etter siste store snøfall, og vi fant fortsatt pudder i bakken!  Forrige uke snødde det (igjen) 110cm, og over halve anlegget var stengt pga snøskredfare, bildene fra andre helgen (4-5.mars) taler for seg.

 

Utstyret jeg har med meg:

Ski – K2 Hardside

Binding – Rotefella NTN

Støvler – Scarpa TX Pro

Staver – K2 Lock Jaw Carbon

Ryggplate – POC Spine Ergo

Hjelm – Giro G10

Briller – Oakley Splice

Jakke – Norrøna Lofoten

 

Film: Eivind Bjørhei og Are Jo Næss

Bilder: Henriette Strand Johansen og Eivind Bjørhei

 

Are Jo Næss


Tags: pudder, fernie, usa, are, telemark, freeheel,

Kommentarer

  •  


  •