Sølv i NM duathlon 2011

Publisert 21.05.2011 22:23:57 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Løpesko, Sykkel
Lørdag ble NM i duathlon 2011 arrangert på Løren i Oslo. Startfeltet var i år meget sterkt med både Anders Aukland, Simen Østensen, Even Olsen, Kristian Monsen og Knut Anders Fostervold på startstreken, hvorav de tre førstnevnte var klare forhåndsfavoritter. Men jeg ville det annerledes, og fikk til en bra konkurranse!


Jeg har siden 17. mai slitt med tett nese og sår hals, mest sannsynlig pga. den kalde sesongåpningen i Norges-Cup forrige lørdag i "Å i Heiane". Men har sakte men sikkert kviknet til de siste par dagene, og bestemte meg for å delta, som planlagt, i årets NM i duathlon. I fjor gikk det veldig bra i min debut, men i år er jeg førsteårssenior, så ambisjonsnivået var senket ned på et realistisk nivå.

Ankom Løren etter litt jobbing i Torggata i morgentimene. Syklet gjennom løypen en gang og fikk konstatert at det var en relativt krevende løype, sett i duathlonsammenheng, med både motbakker, utforkjøringer og diverse lyskryss og andre veikryss. Jeg var likevel postiv, for jeg er glad i "klatrebakker" og løyper som stiller krav til O2-opptak:) Traff endel kjente under oppvarmingen og fikk satt utstyr på plass i depodet før start. Ambisjonene var en topp-7.plassering og en godt gjennomført konkurranse uten uhell.

Årets NM bestod av 7,5 km løping i en relativt kuppert rundløype på 1,5 km (5 runder), 30 km sykkel i en rundløype på 5 km (6 runder) og til slutt 3 km løping (2 runder).

De første rundene på løpingen gikk relativt tungt og jeg hadde lite overskudd. Aukland, Østensen, Monsen og Olsen lå foran, mens jeg og Øivind Bjerkseth lå lenge sammen. Jeg følte jeg kviknet litt til å siste runden og klarte å få en liten luke på Bjerkseth, i tillegg til å utlikne avstanden til bl.a. Even Olsen. På første løpeetappe løp jeg med Mizuno Musha, en knallgod konkurransemodell med fin løpsfølelse. Vekslet som nr. 6 og fikk skiftet effektivt over til sykkelsko og hev meg på sykkelen. Kjente med en gang at sykkelformen var knallbra, så klinte til ut fra start. Jeg syklet på Everest Stelvio med tempobøyle, men uten platehjul. Det var en kuppert løype med mange svinger, kraftig vind og motbakker, så vurderte det til at det beste var å sykle med originalhjulsettet. Dette fungerte meget bra! 
Ut på sykkel etter endt førsteetappe med løping.De første rundene gikk veldig bra og jeg klarte å presse på bra uten å bli stokk stiv. Avanserte én plass ganske tidlig på førsterunden, men skjønte utifra tilskuerropene jeg fikk i den lengste og bratteste bakken at jeg stadig tok innpå de foran! Dette var oppmuntrende, og motiverte til å bare fortsette å mate på. På fjerde runden så jeg plutselig ryggen på Anders Aukland, mannen som ledet klart etter løpingen. I den lengste motbakken bare dro jeg forbi han, og så han aldri igjen:) En deilig følelse å parkere en stor idrettsmann som Aukland med flere NM titler i duathlon fra tidligere år! I det jeg kom ut på Østre Aker vei så jeg også ryggen til Kristian Monsen og Simen Østensen. Disse kjørte jeg raskt inn og bare kjørte i fra!Foto: Heming Leira, www.kondis.no


Nå gjenstod det en runde, og jeg lå på 2. plass. Jeg visste at Monsen var råsterk på løpingen, så målet var å bare få en så stor luke som mulig slik at jeg hadde litt å gå på før siste løpeetappe. Opp den lengste motbakken for siste gang hadde jeg fortsatt fantastisk fart og kjørte bra helt inn til veksling. Nå gjenstod det bare 2 korte runder á 1,5 km, og jeg lå på 2. plass:) Dette skulle jeg klare! Så Even Olsen et lite stykke foran meg, ca. 1 minutt. Det var ikke spesielt digg å begynne å løpe etter temposyklingen, men det var faktisk bedre enn sist gang på Skarnes! På siste løpeetappe brukte jeg Saucony Kinvara - en lett og fin lettvekts/konkurransesko med fin demping. Jeg klarte å holde et greit løpesteg, men tenkte hele tiden på at Monsen og Østensen kom i stor fart bakfra, så gav alt. Det holdt inn og jeg fikk SØLV i NM som førsteårssenior!!:) Gratulerer til Even Olsen, BK Tri, som ble Norgesmester og til Simen Østensen, Royal Sport, som tok bronsen!

 


De tre beste herrene totalt: CF, Even og Simen           Foto: Heming Leira, www.kondis.noKort oppsummert så var løpingen grei, mens syklingen var meget bra! Må også nevne at Kristian Monsen og Anders Aukland syklet feil på første runden og ble ilagt en tidsstraff på 2 minutter (de kuttet ubevisst et parti i løypa, noe som medførte en kortere runde). Ellers var det et bra arrangement, tiltross for at sykkeldelen gikk i et trafikkert område som tidvis var meget farlig for syklistene.
Fornøyde Sportslager-karer etter endt NM. Til venstre Simon og til høyre Christian. Begge konkurrerer for Østmarka.Resultater finner du her


Carl Fredrik


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Eftang, 24.05.2011 13:56:16
Sterkt, CF!! I år ble det Terrengsykkelrittet på meg, håper det ikke kolliderer neste år!

Skrevet av jan billy aas, 22.05.2011 17:49:12
fytti katta for en råtass du er:) gratulerer så masse, du er vel et av de største tallentene Norge har hatt:) du er et stort forbilde, gøy å løpe mot deg så lenge det holder, men det er ikke lett:) lykke til videre i sesongen:)

Skrevet av Carl Emil Qvist, 22.05.2011 10:56:30
Flott gjort Carl Fredrik! Gjennomtenkt opplegg jeg er imponert! morfar

Skrevet av Morten, 22.05.2011 09:36:47
Grattis Carl Fredrik. Utrolig moro og en stor prestasjon. Heia Oppegård!

Skrevet av Svein Arne Sølvberg, 22.05.2011 09:13:14
Gratulerer med sølv i NM duathlon 2011 der du hadde sterke konkurenter. En utrolig bra prestasjon Carl Fredrik i ditt første år som senior. Mvh Svein Arne