Sølv NM vintertriathlon 2013

Publisert 15.01.2013 09:35:52 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Langrenn, Løpesko, Sykkel
Søndag deltok jeg i NM vintertriathlon på Lygna. Det var kaldt og fint vintervær med flotte forhold. Arrangøren hadde gjort en kjempejobb med prepareringen, så det var veldig hardt og fint. Distansene var 6 km løping, 10 km sykling og 8 km langrenn fri teknikk. Alt foregikk i to forskjellige rundløyper, en for sykkel og en for løp og ski, på to kilometer.


Det var veldig kaldt når jeg kom til startområdet på morgenen. Rundt -22 grader er kaldt! På vei oppover viste temperaturmåleren på bilen ned mot -26. Men heldigvis ”varmet” solen litt og da starten gikk var temperaturen steget rundt 5-6 grader. Når det er slike temperaturer gjelder det å kle seg godt med ull innerst og dekke til fjeset, samt ha gode hansker.

Startfeltet var ikke veldig stort, men det var mange sterke løpere med. Ut på løpingen tok Kristian Monsen og Arne Post føringen. Jeg løp i mitt eget tempo med Øivind Bjerkseth i ryggen min de første rundene. Jeg løp meg aldri stiv og kunne skifte om til sykkel som nr. 3, rundt 1 min bak de to i tet. Bjerkseth noen sekunder bak meg igjen.


Fra løpedelen. Jeg løp med vanlige konkurransensko fra Mizuno med Yaktrax-brodder. Disse er kjempefine på hardpakket snø!

Ut på syklingen kjente jeg veldig fort at dette gikk fort. Jeg har jo syklet betydelig mer nå den siste tiden enn jeg noen gang har gjort på vinteren, og det gir resultater. Jeg trøkket på og så snart ryggen til Monsen. Sykkelen likte ikke helt kulden, så flere ganger holdt jeg på å stupe over styret pga. girtrøbbel. Men heldigvis gikk det bra enn så lenge. Ikke lang tid etter var jeg forbi han. Nå lå jeg på 2. plass. Foran meg var 2xverdensmester i vintertriathlon Arne Post. Ut på siste runde så jeg ryggen hans ut fra stadion. Jeg nærmet meg veldig. 10 sekunder fikk jeg sekundering på. Med den farten ville jeg kanskje vært oppe i ryggen hans på toppen av løypen, eller i hvertfall inn mot siste veksling. Dessverre låste giret seg fullstendig og kjedet ville ikke rundt. Måtte av sykkelen 3 ganger og løpe med den et stykke for å komme meg fremover. Etter hvert kom både Monsen og Bjerkseth forbi. Til slutt fikk jeg minstedrevet i gang og jeg kom meg til skiftesonen.


                                                                                                                            Foto: Heming Leira, kondis.no
Trøkk på sykkeldelen. Maxxis Ikon med rundt 15 psi satt knallbra. I tillegg kjørte jeg stiv gaffel for god respons.Ut på siste runde på langrennsdelen. På en sikker 2. plass.


Ut på langrennsdelen var jeg forbanna. Det hjelper ofte litt på farten. Gullet var nå kjørt, men den sølvmedaljen skulle jeg ha. Holdt brukbar fart på skiene og Monsen ble tatt igjen raskt og jeg hadde full kontroll på 2. plassen resten av veien. Så da ble det sølv i NM vintertriathlon 2013. Får unngå teknisk og håpe på et enda bedre resultat i VM som går i Cogne, Italia i slutten av februar. I lagkonkurransen ble det gull med Royal Sport. Bjerkseth og Eivind Røed i tillegg til undertegnede utgjorde laget (ja, det var vi som var sammen på GC før jul).

Må til slutt gratulere Arne med gullet. Sterkt. 


Pallen menn senior: undertegnede (2), Arne Post (1) og Kristian Monsen (3)


Resultater

Strava-link (glemte multisports-modus)


Carl Fredrik
Tags:

Kommentarer

  •  


  •