Sølv og laggull i NM duathlon 2012 - Carl Fredrik

Publisert 30.04.2012 19:30:00 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Løpesko, Sykkel
Søndag ble årets NM i duathlon arrangert på Kirkenær i Grue kommune, mellom Kongsvinger og Elverum. Team Oslo Sportslager og Sagene IF stilte med tre sterke menn som alle hadde ambisjoner om å komme høyt opp på resultatlisten. Alt lå til rette for en fin konkurranse med skyfri himmel og etterhvert behagelig temperatur, selvom det var småkjølig timen før start.  


Starten gikk kl 10.00, så måtte dra rimelig tidlig fra hjemmefra. Racebriefing, gjennomgang av reglement, besiktigelse av løypen og rigging i depoet stod på programmet før startskuddet gikk for det sterke feltet. Fra Sagene IF og Team Oslo Sportslager stilte Jarle Wermskog , Lars Petter Stormo og undertegnede. Andre sterke navn var bl.a. fjorårets Norseman-vinner Henrik Oftedal og Norges beste maratonløper Øystein Sylta.

Årets NM inneholdt følgende distanser: først 10 km løping i relativt flat løype på grus og asfalt. Så 40 km temposykkel i relativt flat løype, men med noen krevnde svinger og kurver. Til slutt 5 km løping. Løperunden var 2.5 km som vi da løp 4+2 ganger. Det ble syklet 3 runder.

Temposykkel er noe jeg aldri har syklet på, hverken i konkurranse eller på trening. Men skjønte for noen uker siden at skulle få trøkk på flata var jeg avhengig av en slik temposykkel. Redningen ble en klubbkompis i Sagene IF, som lånte meg sin temporigg. Takk!:) Den ble hentet et par dager før NM og testkjørt et par turer på Gamle Mossevei. Perfekt sittestilling ble fikset på Oslo Sportslager. Alt lå til rette for litt fart på landeveien på Grue.

Starten gikk, og som vanlig var det høyt tempo ut over den første gressletten. Øystein Sylta tok, ikke overreraskende, teten. Planen min var å finne flyten raskt og løpe jevnt fort og ikke sakke ned på tempoet mot slutten. Dette klarte jeg meget bra. Jarle lå som nr.3 på løpingen hele veien, mens jeg, med Lars Petter i rygg, lå på hhv. 4 og 5 plass. Første 10 km ble løpt på 33.24, noe som tilsvarer en snittfart på 3.20 min.pr/km. Dette er faktisk bare 5 sek bak min personlige rekord på 10 km:)


2 runde på løpingen. Jeg i tet foran Lars Petter og fjorårets Norsemanvinner Henrik Oftedal. Oftedal måtte slippe rett etterpå. 
Foto: Dag Oliver
 

Foto: Dag Oliver

Etter løpingen lå jeg og Lars Petter 2.08 min bak Sylta. Denne avstanden skulle kjøres inn så kjapt som mulig. Skiftingen gikk greit, og jeg startet syklingen i bra tempo. Tok igjen Jarle ganske fort, som ikke har syklet så mye hittil i år. Så Kristian Monsen på 2. plass og etter 7 km tok jeg han igjen. Da skimtet jeg Sylta, og før vi hadde passert en runde tok jeg igjen Sylta. Nå lå jeg i tet og jeg dunket på det jeg hadde av power. Temposykkel er digg å sykle på!:) 


Kunne se Lars Petter noen sekunder bak meg. Han er jo råsterk på syklingen, så måtte bare trøkke på. Ut på tredje og siste runde kom Lars Petter forbi og jeg la meg 10 meter bak han (dette er en non-draftig tempo). Hadde ikke noe problem med å holde avstanden. Da det gjenstod 5 km dro jeg forbi han igjen. Det brant i beina, men trøkket var der fortsatt. Rett før veksling kom Lars Petter opp forbi meg igjen.
 
Siste skifting. På med løpesko. 5 km. Krampe i leggene i det skoen skal på. Iom at Lars Petter hadde 10 meter inn i vekslingssonen dro han først ut på løpingen. Jeg kom ganske kjapt opp i ryggen hans og lå der litt. Så hørte jeg speakeren i det fjerne: "Og der komme tredjemann Øystein Sylta inn". Sylta imponerte på syklingen og holdt et bra trøkk med over 39 km/t i snitt. Eneste mulighet nå var å gunne på. Jeg fikk en liten luke og ut på siste løperunde var Lars Petter mellom 5 og 10 meter bak meg.


Smerte! Ut på siste runde på løpingen.


2 km gjenstod og forspranget mitt var løpt inn. Siste km-ern la Lars Petter inn et gir jeg ikke klarte å svare på. Beina gikk ikke fortere. Siste 300 meter så jeg bak meg og skimtet Sylta langt bak. For langt til at han kunne ta meg igjen. Det ble sølv, akkurat som i fjor, men i år enda nærmere gull. Lars Petter vant med 8 sek. Det ble dobbelt Team Oslo Sportslager og Sagene IF! Øystein Sylta kom inn 12 sek bak meg på 3. plass.


2 stk. slitne, men meget fornøyde gutter!   Foto: Dag Oliver


Grattis med kongepokal og gull, Lars Petter!:)

Det ble også et suverent gull til Team Oslo Sportslager og Sagene IF i lagkonkurransen! Jarle gjorde en strålende konkurranse og endte på 6. plass. Dvs. 3 blant de 6 beste!:)


De tre beste herrene totalt.Team Oslo Sportslager og Sagene IF med gull i lagkonkurransen! Lars Petter, meg og Jarle.


Personlig er jeg veldig godt fornøyd. Kroppen funket. Løpingen gikk over all forventing. Hadde regnet med en tid på 34-tallet. Sykkeldelen viser også at jeg har fått trøkk i beina igjen etter en lang skisesong. Dette lover bra før NC-sesongen begynner nå til helgen.
 

Konkurransen i tall:

Løp 10 km: Tid: 33.24 min. Tempo: 3.20min.pr/km
Sykkel 40 km: Tid: 57 min. Tempo: 42.1 km/t
Løp 5 km: Tid: 18.37 min. Tempo: 3.43 min.pr/km

Total tid: 1.50.23 t


Resultater finner du her


Media

Drammens Tidene

Østlandets Blad med en litt feil vinkling, men journalister er journalister;)

KondisCarl Fredrik:)
Tags:

Kommentarer

  •  


  •