Sommerferie i Italia og Frankrike 2012

Publisert 02.08.2012 08:41:37 av Lars Petter Stormo
Kategorier:
I månedsskiftet juni/juli pakket vi opp bilen med fire sykler og mye bagasje, før vi satte kursen sørover for en aktiv sommerferie i Italia og Frankrike.


Uke 1: Dolomiti Superbike i Villabassa
Vi tok Kiel-ferga og kjørte ned til Dolomittene. I fjor var vi litt lenger sør i Dolomittene (Selva) og syklet SellaRonda Hero, men i år var det maratonrittet Dolomiti Superbike som skulle prøves. Vi hadde en snau uke i Villabassa før rittet, og vi fikk derfor syklet gjennom det meste av løypa og sett på området rundt. På plass for å sykle rittet var også Borghild Løvseth, Kristian Tokle, Hanne Trønnes og Lars Ragnar Manengen, så vi hadde godt selskap hele uken og det ble mange fine turer.
 
Trude syklet den korte versjonen av rittet som er ca. 57 km og snaue 1700 høydemeter stigning. Jeg syklet den lange versjonen som er 120 km og ca. 3800 høydemeter stigning.
 
På gjennomkjøringen kjente vi at det kom til å bli et langt og knallhardt ritt med mange og lange bakker!! Det viste seg også at løypa ikke bød på de store tekniske utfordringene, så både Manengen, Løvseth og jeg valgte å kjøre med stiv gaffel (som de eneste i elitefeltet tror jeg). Mangelen på tekniske (og morsomme) utforkjøringer kommer nok i hovedsak av at rittet annenhvert år kjøres med og mot klokka, slik at det meste av det som er utfor det ene året er motbakke det neste.
 
Starten gikk kl 7.30, og jeg stod på første linje med åtte av verdens ti best rankede maratonsyklister:-) Ut fra start gikk det ikke så veldig fort, så opp første kneika ble jeg liggende i front sammen med fjorårsvinneren, Urs Huber. Moro så lenge det varte:-) Etter start gikk det rett inn i en laaaang motbakke, så det var bare å finne sitt eget tempo. Jeg følte egentlig det gikk greit hele veien – tapte noe i motbakkene (mange som sykler fort oppover!!) og hentet noe utfor. Jeg hadde håpet å hente mer utfor, men til det var ikke utforkjøringene tøffe nok. Mot slutten av rittet hadde jeg fortsatt en del å kjøre med og avanserte noe. Jeg kom inn på en 29. plass i eliteklassen på 5 timer og 17 min.
 
Trude syklet bra, og på toppen av den siste bakken lå hun som nummer fem. Men, i den siste utforkjøringen på sti, kjørte hun som hun sa selv etter målgang, ”som ei kjerring”, og tre jenter hentet henne inn. Hun ble til slutt nummer åtte på tiden 2 timer og 51 minutter, 12 minutter etter vinneren, Barbara Kaltenhauser.
 
Vi er begge enige om at det er moro å ha syklet Dolomiti Superbike, men at SellaRonda Hero er et hakk bedre, både når det gjelder løype, omgivelser og selve arrangementet.

Resultatene finner du her.

Bilder fra Dolomittene og rittet:
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Uke 2 og 3: Mougins i Sør-Frankrike
Dagen etter Dolomiti Superbike kjørte vi til den veldig koselige byen Mougins i Sør-Frankrike. Her hadde vi to fantastiske uker med knallvær. Det var 28 til 38 grader og skyfri himmel hver eneste dag. Området er helt rått for landeveissykling. Her er det bare å velge og vrake mellom mange rolige småveier som går mellom koselige pittoreske landsbyer. Dagene bestod stort sett av fine sykkelturer på formiddagen, etterfulgt av soling og bading enten ved bassenget eller ved kysten, og så middag og kveldskos i en koselig landsby. Det ble også litt svømming og løping.

Bilder fra oppholdet i Frankrike:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 


Uke 4: Riva del Garda
Fra Mougins kjørte vi tilbake til Italia og til Riva del Garda. Her har vi vært mange ganger tidligere og dette er en sikker vinner:-) Som i fjor bodde vi på Garda Sporting Club Hotel som er perfekt for en aktiv ferie! Dette er et moderne hotell med god standard, og som er veldig godt tilpasset for syklister. Hotellet har et fint og stort uteområde med bl.a. 25 metersbasseng og utendørs bar med Tour de France på TV :-) Her fikk vi noen veldig fine turer både på veien og i terrenget.

Bilder fra oppholdet i Riva:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alle turene er lagt ut på strava.com.
 
I ferien har jeg testet ut de nye Extreme Tech SBS sykkelskoene til NorthWave (både terreng og landevei). Skoene er veldig lette og sitter utrolig godt på foten. De har ingen sømmer på overskoen, og det nye strammesystemet gjør at den strammer jevnt og godt rundt foten. Jeg har nå også kjørt med innleggssålene Confortable Flash Fit Bike+ i skoene. Disse har en liten oppbygning under foten slik at man får fordelt trykket under hele fotsålen.  

Lars Petter og Trude

Tags:

Kommentarer

  •  


  •