Stenfjellrunden 2015

Publisert 02.02.2015 09:27:26 av Emilie Jul - Larsen Aas
Kategorier: Langrenn
Lørdag gikk Stenfjellrunden 2015 av stabelen med 855 påmeldte. 42,5 km i Vangsåsen nær Hamar. 


Værmeldingen var ikke særlig lovende i dagene før, men vi endte opp med -3 grader, lett snøvær og en del vind. 
(Min ma


nn, Anders som egentlig selv skulle delta, ble syk men ble med som smører og sjåfør.) 

Med behov for en litt lengre tur og en god gjennomkjøring før kommende helgs renn i marka meldte jeg meg på Stenfjellrunden onsdag til tross for en guffen værmelding med mye snø og vind. "Det er likt for alle" sa Anders. Så dro vi oppover lørdag morgen med sånn passe positiv innstilling, fortsatt litt nervøs for været.

Smøretips hadde vi fått av gutta på Sportslageret. Skigo 105 skulle visst være så bra! Etter litt frem og tilbake om temperatur på innvarming og noen timer i "smøreboden" (les bunnen av trappeoppgangen) skulle alt ligge til rette for et bra renn. Etter testing av ski før start la vi (les Anders) på et lite ekstra lag med VR43. Og skiene ble gode de: bra feste og god glid, i alle fall så god glid man kunne få, for spesielt raskt føre var det ikke! 

Jeg stilte meg først i puljen og var overbevist om at jeg fint skulle klare å gå MYE fortere enn da jeg gikk runden som Holmenkollmarsj der i 2007. Det var jo tross alt 8 år siden og jeg trodde bestemt jeg skulle knuse den tiden. Men så feil kan man ta. Noe kan jeg vel skylde føret for, men ikke alt. Utstyret funket bra, både ski og staver! Det første strekket gikk bra i skogen på vei opp mot høyeste punkt, deretter var det mye staking, og med mye vind er man avhengig av en rygg å henge på. Det klarte jeg ikke spesielt bra! Mannfolka er bedre stakere og det var vanskelig å holde følge. Den siste mila manglet jeg rett og slett litt krefter i de litt brattere bakkene som stadig dukket opp.

Etter første passering lå jeg som nummer 10 av alle damene, deretter gikk det bare nedover lista, 13, så 15 totalt. Jeg kunne reise hjem med tiden 2.51.14 og en pallplassering i min klasse. Fornøyd, men litt usikker på om det sa noe om meg eller nivået på damer mellom 35 og 39 år?

Det som er positivt og som jeg tar med meg fra lørdagens renn er at jeg har blitt bedre i diagonal! Det føles lettere og tidene tyder jo på at det var der jeg var best. Det er jo ikke så dumt forut for lørdagens renn. Med litt raskere føre er jeg fortsatt innstilt på å slå fjorårets rekord!

Tags: skiløper, oslosportslager, holmenkollmarsjen, skiforeningen, skimarathon, turrenn, skirenn, redline, madshus, alpina, swix, rottefella, stenfjellrunden, skigo

Kommentarer

  •  


  •