Svømmecamp - Veldig lærerikt og motiverende

Publisert 28.10.2013 08:19:54 av Lars Petter Stormo
Kategorier:
Som skrevet i forrige innlegg blir Norseman det store hovedmålet neste år. Svømmingen er min dårligste gren i triathlon, og selv om jeg har kommet opp på et greit nivå har utviklingen nå stagnert, og jeg har vært usikker på veien videre for å forbedre teknikken. I helgen var jeg derfor med på SBR SwimCamp med Tom Remman for å få noen til å se på det jeg gjør i vannet med nye øyne.


Når man ligger i bassenget og føler man pusher bra på med krefter og ei lita jenta på 12 år suser forbi i banen ved siden av, skjønner man at svømming er veldig mye teknikk. Jeg har fått svømt en del i høst, men det blir fort til at jeg blir liggende å "dunke meter" i bassenget, og jeg har ikke følt at dette har gitt meg noe særlig fremgang. Så for å ta et nytt steg var det helt nødvendig for meg å lære mer om hva som skal til for å svømme fort, samt få noen til å se på meg svømme og gi meg input på hva jeg må jobbe med. På svømmecampen i helgen har vi gått igjennom de viktigste faktorene for å få god fremdrift i vannet, og lært forskjellige drills for å isolere de enkelte bevegelsene og øve på disse. Dette var veldig nyttig for min del og bare i løpet av helgen fikk jeg god fremgang. Jeg har også fått med meg tips og råd med hva jeg må fokusere på i vinter. Helgen var veldig lærerik og en god motivasjon for å legge ned en god jobb i bassenget i vinter. Hvis du vil bli en bedre svømmer eller du har kjørt deg litt fast og stagnrt i utviklingen, vil jeg helt klart anbefale deg å bli med på en slik svømmecamp. Du får garantert et veldig bra utbytte av det uavhengig av hvilke nivå du er på! 


Et par bilder fra helgen tatt av Tom Remman.
 
Gleder meg til å ta fatt på arbeidet i bassenget og endelig ha en plan om hva jeg skal gjøre og hvorfor jeg gjør det.
 
Lars Petter

Tags: svømming

Kommentarer

  •  


  •