Sykkel NM - en opptur!

Publisert 25.06.2012 23:01:00 av Even Sangnes
Kategorier: Sykkel
NM ble for min del en opptur. Det var virkelig gøy å være med og kjempe mot slutten. Jeg har jobbet en stund med NM som målet og det smakte godt med en topp ti plassering.


Taktikken før start var å sitte helt rolig bakerst i feltet frem til litt før halvveis. Med det gamblet jeg på at det ikke kom til å bli et avgjørende brudd tidlig i rittet. Jeg så for meg at det avgjørende punktet i rittet kom til å bli når proffene gir gass en eller annen gang etter halvkjørt løp. Så de første rundene gikk det ganske greit for min del. Det gikk fort, men likevel kontrollert. Første 1.5t regnet det også ganske bra og det var litt uttrykt i feltet en stund. Jeg tenkte for meg selv at nå går det litt fort i regnet - det må være noen som ikke har smakt våt asfalt før som setter tempoet. Og ganske riktig, like etterpå var det en velt. Etter det senket farten i svingene seg noe, og rittet satte seg mer.

Det gikk tidlig et brudd med to ryttere. De fikk lov til å bygge seg opp et forsprang på opp mot nesten 6 minutter før tempoet i feltet økte. Med vel 4 runder (1 runde=18km) igjen gikk fort opp den lengste og bratteste bakken på løypen (hvor det for øvrig var mye folk, speaker og god stemning). Jeg hadde på det tidspunktet beveget meg lengre frem i feltet, men var litt innklemmet da det virkelig ble en kritisk fartsøkning. Folk begynte å falle av og vi var en 20 mann som måtte kjøre inn første hovedgruppe etter å ha måttet gi luke over toppen. Etter dette roet farten seg noe resten av runden. Neste gang inn i bakken bestemte jeg meg for å ikke gjøre sammen tabben og jeg var front på hovedfeltet. Da ble det i hvert fall ingen luke å tette.  Utover på resten av runden (3 runde igjen), ble det en del støting fra de forskjellige norske kontineltal lagene. På et punkt ble det kritisk hvor jeg havnet i feil gruppe og måtte  bruke mye krefter for kjøre meg opp igjen med.

Med to runder igjen begynte det å bli få mann igjen av det som en gang var hovedfeltet. Finalen var allerede i gang og tempoet hadde gått betraktelig opp. Det opprinnelige bruddet kom til å  bli tatt igjen ganske raskt da det igjen ble støting. Vegard Stake Laengen og to andre ryttere gikk til og fikk raskt en luke. 500 meter senere, gikk det to nye mann og jeg hang meg på. Vi fikk ikke noen god avstand og ble raskt spist opp av feltet igjen. Da gikk den eventuelle vinner og Lars Petter Nordhaug til. Jeg hadde akkurat brukt litt for mye krefter og det ble for hardt å være med. Med ca 7-8 mann der foran i løypa ble vi 5 mann i neste gruppe. Vi jobbet bra sammen og greide nesten å kjøre inn de foran. Det kan ikke ha vært mer enn 50 meter opp da det ble mer støting i første gruppen og de i front fikk etterhvert stor luke. Med halvannen runde igjen ble vi 5 kjørende alene.

I spurten om 6 plassen merket jeg at jeg mangler den siste punchen, så det ble en 9 plass. Likevel det ble en bra dag, og med tanke på oppladningen jeg har hatt er jeg godt fornøyd. Da jeg kom hjem fra en 15 dagers tur på Oseberg C plattformen for 3 uker siden, var formen helt elendig. Heldigvis greide jeg å snu den situasjonen:)

Jeg vil gjerne takke gutta på Sportslageret for glimrende utstyr. I tillegg vil jeg også takke faren min som alltid stiller opp.
Tags:

Kommentarer

  •  


  •