Sykkelsesongen 2012 - en teamoppsummering

Publisert 03.09.2012 22:41:54 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Løpesko, Sykkel
Team Oslo Sportslager har hatt en meget bra sesong. Vi har levert gode prestasjoner nesten hver uke, både i Norge og i utlandet. De fleste gode resultatene har kommer på sykkelsetet, men vi har også vist styrke i triatlon og duathlon hvor Norseman og NM duathlon har vært høydepunktene.


APRIL

Det begynte på best mulig måte. NM duathlon på Grue ble en suksess. Lars Petter tok kongepokal og gull etter et meget tett oppgjør med undertegnede som endte på 2. plass, med Øystein Sylta på tredje.
Jarle endte på en meget sterk 6. plass og sikret med det laggull i lagkonkurransen. En skikkelig bra dag:)

          MAI

United-Bakeries-Cup #1 på Skullerud ble første testtur for den nye Everest 8848 Twenty9. Lars Petter stilte med stiv gaffel, og vant like gjerne hele rittet etter fantastisk kjøring i den tradisjonsrike løypen i Østmarka.

                                


I midten av mai var det klart for NC #2 Montebellorittet. Jeg begynte å få beina i gang, men manglet fortsatt endel mil på setet for å holde helt inn. Lars Petter kjørte bra og ble nr.6. Trude ble nr 6 i dameklassen. Jeg endte på en 16. plass etter bra kjøring første halvdel, men fikk det tungt på slutten. Men jeg var på gang og visste jeg hadde mye inne!!

            

                                                                
                     
 

Helgen etter var ble Terrengsykkelrittet arrangert og Lars Petter stilte som eneste deltaker fra teamet. Han var med langt fremme helt til han røk på en lei punktering. Med lite luft i dekket kjørte han seg inn til 14. plass.
Søndagen var det Einarittet på Toten. Jeg hadde prioritert trening hele uken og tok rittet som en fin hardøkt. Til tross for 5 timers tur på landeveien dagen før funket kroppen og jeg endte på en 2. plass, et par sekunder etter Øivind Bjerkseth.


JUNI

Første helgen i juni var det klart for Vestmarkrittet. Med litt omlegging av start og mål ble dette en suksess. Perfekt temperatur, tørre fine stier og nok av høydemeter. Jeg var med i teten veldig lenge. Morro å sitte sammen med "de store gutta"!:) Endte til slutt på en 6. plass og nå kjente jeg at det begynte å bli trøkk i beina! Lars Petter hadde en litt tung dag og ble nr 11. Trude ble nr. 7. 


         


Raumerrittet ble en kald og våt affære i år! Makan til drittvær. Lars Petter endte på en finfin 7. plass etter en bra sluttspurt. Jeg vræka giret på Gimildammen og fikk DNF.

                                            

                                                                      
Lars Petter tok turen til Sørlandet og Hove Tri 16. juni. Han brukte dette som en fin treningsøkt før Norseman senere på sommeren. Det ble 4. plass, noe han var godt fornøyd med:)

                                                          


Helgen etter var det klart for NC #3 Norefjellrittet. Jeg følte meg i bra form dagene før, og det viste seg å stemme. Var i teten helen veien og kjempet helt til de siste km-erne. Det ble karrierebeste og 2. plass i NC:) Veldig godt førnøyd og glad for å sikre sesongens hovedmål som var pallplass i NC. Fredrik syklet inn til en sterk 24. plass.

             
JULI


Etter Norefjell ble det en bra treningsperiode før turen gikk til Molde og NC#4 Molde Challenge. Jeg var i knallform og det var trøkk. Var med i tet hele veien og fikk luke sammen med dr. Bjørnstad når det gjenstod 15 km. Dessverre røk jeg på punktering på begge hjulene, noe som ødela for en topplassering. Det ble en 14. plass, men formen var der.

                                                         


Dagen etter debuterte jeg i triathlon, Midsund Triathlon. Litt sliten i beina, men det funktet. Ble nr. 2, bak Andresas Svanebo fra Sverige. 


Mens jeg var i Molde, koste Trude og Lars Petter seg i Italia. Der syklet de Dolomitti Superbike. Lars Petter syklet den lengste løypen og ble nr. 29 etter mange timer på sykkelen. Trude nøyde seg med den korte løypen og kom på en imponerende 8. plass:)

                                                                    

Trude syklet også endel landevei i sommer og fikk noen finfine plasseinger. NC i Maridalen endte med en 13. plass, mens i NM i Bergen ble hun nr. 18.

            Etter Molde dro jeg direkte til hytta i Valdres. Sleit med vonde bein hele uken, noe som også gjorde seg utslagsgivende i Valdresrittet. Men jeg fikk en 2. plass. Jarle var på plass, men en lei forkjølelse gjorde at han ble support og tilskuer.

          


I Sandefjordrittet syklet BIE inn til en knallbra 2. plass, rett bak Greg Saw. Dette ble BIEs beste resultat denne sesongen. Knallbra:)

Samme dag ble årets NM i maraton avhold på Sørlandet, nærmere bestemt i Birkeland i den knallharde løypen "Å i Heiane". Jeg var i form og hadde bra bein. Var med teten en stund, men måtte gi slipp etterhvert. Var likevel med og kjempet om en mulig bronseplass lenge, men dessverre løsnet setet 3 mil før mål og jeg måtte skru og mekke litt. Dette tok tid og jeg kom litt ut av rytmen. Fullførte likevel bra og ble tilslutt nr. 8 i det knallsterke feltet!!:) 

                                                              
                                                              
 
             
 


AUGUST


Første helgen i august ble som vanlig Grenserittet arrangert fra Strømstad til Halden. Jeg var med i front lenge, men fikk en liten down-periode akkurat der jeg ikke skal få det når et par meget gode svensker trøkker på;) Ble nr 17. Jarle ble nr. 42. 


             


Samme dag var Lars Petter i aksjon i verdens hardeste Ironman, nemlig Norseman. Dette hadde han forberedt seg til i ett år og gjort det han kunne i forkant, så han følte seg klar og gledet seg. I det meget sterke feltet ble han nr.2 totalt!! Knallbra!:) Det var også tredje raskeste tid gjennom tidene!

        

        


Men vi ga oss ikke der;) Helgen etter stilte hele teamet til start i BMC-rittet på Eidsvoll. Jeg ble nr. 2, Lars Petter nr. 4 (bare seks dager etter Norseman!!!), Jarle nr. 10 og Erik G. nr. 26. Trude ble nr. 2 i dameklassen.

        


Siste helgen før Birken dro Lars Petter og jeg til Nannestad og kjørte Kongerittet. Jeg stakk i brudd 20 km før mål. Ble nok en 2. plass. Lars Petter tok 3. plassen:) 


         


Birken ble i år syklet i strålende vær og gode temperaturer. Lars Petter var for første gang med teten etter Djuposet og endte på en fin 13. plass. Jeg fikk trøbbel med ryggen rett etter Skramstad og fikk ødelagt rittet da. Det ble en svært skuffende 52. plass. Trude hadde også en tung dag og ble nr. 35.
I Ultrabirken dagen før syklet Erik G. inn til en sterk 13. plass.


Totaltsett skal vi være veldig fornøyd med resultatene denne sesongen. Tusen takk til Oslo Sportslager for all støtte og takk til familie og venner som har stilt opp på ritt rundt om i landet:)


Nå går vi en spenndende høst i vente med både N-3 på Norefjell, Birkebeinertrippel og diverse andre terrengløp:) Vi håper å kunne bite fra oss her også.På vegne av Team Oslo Sportslager,

Carl Fredrik


Tags:

Kommentarer

  •  


  •