Telemarkhelten

Publisert 05.02.2013 21:06:57 av Ole Jakob Nes
Kategorier:

Med sol, blå himmel og noen få minusgrader lå alt til rette for et flott Telemarkhelten. Rennet på 42 km ble i år arrangert for 3 gang, og nok en gang var værgudene på arrangørens side. Kald og stri vind fra nord gjorde imidlertid at det var tøffe forhold på fjellet.

Med start i Rauland ca 750 moh går det jevnt oppover i det flotte løypenettet bygda har å by på. De første 20 km går det oppover og oppover, bare avbrutt av fine stakepartier, men på lørdag var det dessverre motvind og gjenblåste spor på fjellet. Fra start satt løpets to tidligere vinnere, Svein Olav Utistog (2011) og Erling Christiansen (2012) fart, og det var bare å henge seg på. Allerede i første lange motbakke fikk vi tre en god luke til resten av feltet.
Etter ca 5 kilometer hadde Erling fått noen sekunders ledelse, og vi jobbet bra sammen bak for å tette luka. Vi nærmet oss på flatene, men tapte litt i motbakkene. Da vi nærmet oss halvveis og skulle ta fatt på de siste brutale motbakkene var det bare å bite tennene sammen. Jeg fikk luke til Utistog mens avstanden til Erling var omtrent den samme.
Siste halvdel av rennet er like lett som starten er tung, og med gode ski var det bare å kjøre på. Jeg hadde hele tiden øyekontakt med Erling, og nærmet meg stadig før jeg hentet han inn snaue 10 km før mål. Det hadde imidlertid kostet mer enn jeg trodde, og hardkjøret begynte virkelig å merkes med 5-6 kilometer igjen. Jeg greide å mobilisere noen skarve krefter, men med 3 kilometer igjen var det helt stopp. I slakt nedover og flatt terreng var det bare å skli så mye som mulig, det handlet nå kun om å komme seg til mål. Jeg ble tilslutt nr. 2 og er alt i alt fornøyd med det.
Jeg gikk på Fischer S-track ski med medium slip (050s), de var preppet til Marcialonga med SkiGo grafitt, LF6, HF6 og Alfa-pulver. Som feste hadde jeg brent inn VG30 og V30, og dekket dette med 3 lag VR40 og 2 tynne lag Rode Super. Skiene var meget gode hele veien, både i de faste sporene nede i skogen og i fokksnøen på fjellet.

Tags:

Kommentarer

  •  


  •