Terrengsykkelrittet 2011

Publisert 23.05.2011 09:05:01 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag 21. mai var det duket for Terrengsykkelrittet. Med masser av teknisk sti er dette alt annet enn et grusritt og stiller andre krav til rytterne enn det som er normalt i norske maratonritt. Her blir det mye mindre gruppekjøring og man må være klar i hodet og ha overskudd i beina for å klare å få god flyt på stiene.


Ut fra start gikk det relativt pent for seg før farta økte litt inn på de første stiene når vi forlot Haraløkka. Jeg satt greit med tetgruppa frem til litt før første lange stiparti. Derfra prøvde jeg å finne mitt eget tempo og å holde en jevn flyt på stiene og spare beina på gruspartiene i mellom. Jeg ble liggende mye alene, men det var egentlig like greit da det er lettere å finne flyten da. Rett før toppen av Skullerudåsen så jeg Aslak Mørstad nærme seg bakfra og tenkte at her kunne det bli moro ned spurtstrekket til Skullerud. Jeg dro på forbi mellomtiden / starten for utforprisen på toppen, men der stien gikk til høyre rett etterpå stod vakta å sov / tok bilder og jeg dro rett frem. Måtte snu og kom inn på riktig vei et stykke bak Aslak. Satset litt for å ta han igjen og passere for å hente inn det tapte. Kjedelig med bomtur, men veldig artig med litt jaging ned til Skullerud for å hente inn det tapte.

Foto: Eirik Grønevik, www.mtb-action.com

Videre forbi runding og ut på runde to var beina fortsatt fine og motivasjonen på topp. Hadde ikke helt kontroll på plassering så det ble en positiv overraskelse å bli sekundert til 5. plass når jeg håpet jeg kanskje var innenfor topp 10. Litt etter halvveis på runde 2 kom Knut Erik Nesteby å passerte meg, men andre gang ned fra Skullerudåsen tok jeg han igjen og fikk en god luke. Det ble hardt kjør inn mot mål fra Skullerud og krampene satt i låra. Men det holdt heldigvis helt inn og jeg kom inn på 5. plass på 2 timer og 54 min.
 
Etter noen uker med forkjølelse og litt dårlig form var det deilig å kjenne at kroppen fungerte igjen. Ikke minst var det veldig moro å leke seg på så mye fin sti som gjør at de sure beina blir glemt og alt er positivt! Veldig fornøyd med dagen:-)
 
På de foreløpige og veldig uoffisielle resultatlistene ligger det foreløpig an til en andreplass på ”utforprisen” kun ett sekund etter nummer 1. Da er det kjedelig med bomturen på toppen, så får håpe Ola Kjøren (som ikke er med på listene) har kjørt en del fortere så det ikke blir så surt:-)
 
Jeg syklet på min Everest 8848 Racelite (hardtail) med Maxxis Icon 2,2 dekk m/ ”guffe”. Dette oppsettet fungerte utmerket og ga god flyt i terrenget. Så lenge man er ”på” i kropp og hode er det veldig moro og effektivt med hardtail selv når stiene blir såpass grove.

Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •