Test av nye Osprey Talon 11

Publisert 26.01.2017 10:19:51 av Jan Vidar
Kategorier: Fjell, Generell, Langrenn, Løpesko, Sykkel

For 2017 har Osprey fornyet sine populære serier Talon og Tempest. Jeg har testet den nye Talon 11, og her kan du lese om mine erfaringer.

 

 

Osprey Talon - Ny for 2017Osprey Talon og Tempest er blant de mest populære dagstursekkene på markedet. Talon er herreserien, mens Tempest er dameserien. Herre- og damemodellene har de samme løsningene, men bæresystemene er forskjellig tilpasset herrers og damers anatomi. Sekkene finnes i forskjellige størrelser fra den minste på 11 liter (9 for Tempest) og opp til 44 liter. Dette er en test av Talon 11, men siden bæresystemene er så og si like på alle størrelsene er den også relevant for de større sekkene.

 

Osprey Talon 11 er den minste ryggsekken i serien. Dette er kjent som en god multisportsekk som passer til både løping, sykling, langrenn, og vandreturer. Nye Talon 11 er ganske lik den gamle, men den har fått noen vesentlige forbedringer. Det mest iøynefallende er nye farger, men nye Talon 11 har også fått et nytt bæresystem.

 

Ryggpanelet

Selv om det nye bæresystemet har mange fellestrekk med det gamle, har det fått noen endringer som viste seg å gi meg mye bedre bærekomfort. For det første er luftingen i ryggpanelet forbedret. De tverrliggende ribbene er byttet ut med større luftehull som gir mindre kontaktflate mot ryggen samtidig som sekkerommet sitter like nærme. Ellers er den øvre delen av ryggpanelet ganske lik den gamle.

 

 

Ospret Talon bæresystem

Hoftebeltet 

Den største forandringen er hoftebeltet. På den gamle modellen av Talon 11 var hoftebeltet sydd på som egne deler, og var ikke en direkte del av ryggpanelet. Nå er hoftebeltet integrert i ryggpanelet. For meg har dette gjort at sekken har blitt mye mer behagelig å bære. Spesielt under løping. Jeg har hatt problemer med at den gamle Talon gnagde litt mot knokene i korsryggen mens jeg løp. Spesielt under lange løpeturer på sti var dette et problem. Med det nye helintegrerte hoftebeltet var det ikke tegn til gnaging. Sekken satt bedre både på hoften og i korsryggen.

 

Praktiske detaljer

Den praktiske utformingen er tilnærmet lik den gamle. Sett bort fra noen få mindre justeringer vil du finne alle de samme funksjonene og detaljene. Den har fortsatt de romslige lommene på hoftebeltet, strikksystemet i front, stikklommene på sidene, og det smarte festet for sykkelhjelm.

 

 

Jan Vidar R. Midtbø


Tags: osprey, talon, løpesekk, tursekk, test,

Kommentarer

  •  


  •