U23-VERDENSMESTER VINTERTRIATHLON

Publisert 25.02.2013 23:00:00 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Langrenn, Løpesko, Sykkel
VM i vintertriathlon ble i helgen arrangert i den Italienske landsbyen Cogne, øverst i en sidedal til den mer kjente Aosta-dalen. Stedet ligger 1500 moh, omringet av vakker natur med høye fjell og nydelig utsikt. Jeg ble etter 2.plassen i NM i januar tatt ut til å representere Norge sammen med Arne Post, Kristian Monsen, Elisabeth Sveum, Ingrid Lorvik og Berthe Svenkerud. Det ble en kjempefin og meget innholdsrik  helg, både sportslig og sosialt. Men også litt dramatikk. Natt til lørdag ble vi utsatt for innbrudd og syklene ble stjålet!! Ikke akkurat den beste oppladning få timer før start.


Jeg møtte de andre utøverne på Gardermoen torsdag formiddag. Først fly til København, så til Milano og deretter 2-timers biltur til Cogne. Selvfølgelig hadde sjåføren altfor liten bil til å få med seks sykkelkofferter og bagger, så ble masse venting på en ekstra bil. Blir ikke bedre når de ikke kan et ord engelsk... Men vi kom oss frem til slutt;)

Fredagen ble brukt til gjennomgang av løypen, kjøre noen drag for å vekke kroppen og gjøre de siste justeringer på utstyret. Det virket veldig lovende. Kroppen kjentes bra ut. Klarte å kjøre terkseldrag uten å stivne, så høyden skulle jeg bare glemme og ikke bry meg noe om. Løypene var faste og fine. Løpedelen var en runde på 2 km som skulle løpes 3 ganger. Småkuppert på snø. Sykkeldelen var 4 km lang. 3 runder. Første halvdel var for det meste nedover med noen småkneiker, mens siste halvdel var slak motbakke med ca 85 høydemeter stigning. Her var planen å bare trøkke på! Skiløypen var 3 km lang som skulle gåes 3 ganger. Småkuppert og jobbeløype, så her var det også en fordel å være god på ski. Alt lå til rett for å kunne kjempe om medalje.

Dramatikk
Sovnet relativt fort fredag kveld og alt var normalt. Litt over kl 05.00 våkner jeg av at lagleder Kåre banker på døren og forteller at sykler er stjålet fra garasjen i underetasjen på hotellet. Garasjen var låst, men brutt opp og totalt 5 stk sykler var borte vekk. Jeg fikk skikkelig panikk og ble forbanna. Tok raskt på oss klær og løp ned i resepsjonen hvor alle hotellets ansatte var og styra og ordnet. Etter kort tid kom en dame bort med en lapp hvor navnene på syklene våres stod. Etterhvert forstod vi at de av en eller annen grunn var funnet, og at de stod på politistasjonen 45 min nedi dalen i Aosta. Da var det bare å ordne med transport, og 07.00 fikk vi se syklene stod utenfor. Ble skikkelig lettet. Men fattet likevel ikke hvordan dette var mulig. Går det an å ha så flaks??:) Etter avhør, papirer og litt mekking kjørte vi opp til Cogne igjen og frokst kl 09.30. For en start på dagen!! Det viste seg i ettertid at det var en eldre dame (som jeg forøvrig fikk treffe før avreise søndag og overrekke blomster) som hadde søvnproblemer og tilfeldigvis tittet ut av vinduet og så to stk mannfolk som bar hjulsett og sykler ut av garasjen og inn i en varebil. Politiet ble ringt, og de kjørte opp den eneste veien som går opp til Cogne og møtte slovakerne på veien ned. Ganske dumme tyver... Håper de fikk sin straff!!

                           
                            Syklene stod uten hjul da vi ankom. Vi tok selv hjulene ut av tyvenes bil og monterte de på. Syklene ble
                            nummerert av politiet, og de var tydelig stolte av hva de hadde gjort denne natten!


Full av adrenalin og tent på å vise hvem som er sjefen, var jeg klar til start kl 13. Elite menn og menn U23 startet samtidig. Jeg åpnet brukbart og lå omtrent midt i feltet. De i front løper styggfort. Jeg holdt jevnt tempo og hadde full kontroll på de to russiske forhåndsfavorittene i U23-klassen. Etter 2 løperunder lå jeg i rygg på nr 2 og hadde øyekontakt med lederen.
Da løpedelen var ferdig lå jeg på andreplass. Russerne skifter mye fortere enn meg. Her har jeg skikkelig forbedringspotensial! Men for meg er det viktig at skoene sitter skikkelig på foten. De russerne hopper bare oppi uten å stramme noe som helst. 


                                                          


Ut på sykkeldelen ga jeg gass fra start. Ingenting å spare på nå. Det tok ikke mer enn en drøy kilometer, så lå jeg i tet. Dette ga en skikkelig boost, og da jeg så bak meg at russeren ikke hadde nubbsjans til å holde bakhjulet bestemte jeg meg for å fortsette jakten på de andre seniorgutta. En etter en tok jeg igjen folk, og ut på siste runde var jeg topp 5 totalt. Foran meg så jeg både den russiske lederen og regjerende europamester og verdensmester, og den italienske hjemmefavoritten. Siste km-ern før skiftingen tok jeg igjen italieneren og var nå nr. 2 totalt. Skikkelig morro. Fikk et rart blikk fra han når jeg kom opp på siden av han, viste null respekt og støtet fra han. Jeg hadde klart beste sykkeltid av samtlige, hele 17 sekunder foran nr.2, og det var han som ble verdensmester i seniorklassen.
 
           


           

Men så var det dette med skiftingen da. Var veldig kald på hendene etter syklingen, og brukte altfor lang tid på å få på skiskoene. Dro ut som nr 5 på langrennsdelen. Jeg fikk sekundering på at jeg hadde full kontroll og bare økte avstanden til de andre i U23-klassen. Men foran meg var det 4 stk, og disse ville jeg også ta;) Tok igjen en russer på andrerunden. Ut på sisterunden var jeg kun 12 sek bak tettrioen, men disse gikk fort i front med spurtoppgjør mot slutten, så jeg endte på 4. plass av alle, og ble suverent VERDENSMESTER i U23-klassen. Kjempemorro:) Hadde 2.bestetid på langrennsdelen, 1 sek bak Arne Post.

          

Hadde satt meg som mål å kjempe om VM-gull, men at jeg skulle vinne så suverent og kjempe så tett om totalseieren i seniorklassen hadde jeg ikke trodd. Det viser at treningen jeg legger ned gir resultater. 

De andre norske gjorde også en god innsats. Krisian Monsen ble nr. 5, mens Arne ble nr. 6. Elisabeth Sveum tok sølv, mens Ingrid Lorvik og Berthe Svenkerud ble hhv. nr. 5 og 8.


                                        

Utstyret funket perfekt! Løp med vanlige konkurransesko med Yaktrax-brodder. Disse er veldig bra på snøføre. Everesten funket utmerket! Valgte stiv gaffel, noe som gir kjemperespons og en rask og lett sykkel! Utrolig morro å sykle på! Skiene var også knallbra. Superglid og lett å føre. Stor takk til deleavdelingen for mekking av sykkel og langrennsavdelingen for prepping av ski! Testet også den helt nye Bontragerhjelmen jeg skal sykle med i år. Det var en positiv opplevelse. God passform og komfort. Gleder meg til å bruke denne fremover:)           
      På kvelden var det medaljeseremoni.                                                Smaker utrolig godt med GULL!:)På søndagen var det mixed-stafett. Det norske laget bestod av Ingrid Lorvik på 1.etp, meg på 2.etp, Elisabeth Sveum på 3.etp og Arne Post på ankeretappen. Vi tok sølv, rett bak Russland.


Landet natt til mandag etter en lang reise. Jaggu hadde ikke hele familien møtt opp på Gardermoen. Trodde det skulle bli en rolig rusletur ut til parkeringen, men ble møtt av norske flagg. Hyggelig:)

                                    Til slutt må jeg takke for alle gratulasjoner og tilbakemeldinger jeg har fått. Setter utrolig stor pris på det:)I media:

- Skiaktiv.no
- Langrenn.com
- Terrengsykkel
- Syklingens Verden
- Østlandets Blad
- Kondis.no
- Sportsmanden
- Triathlonforbundet
- Italiensk TV: Spol frem til 32.55min  http://www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-94848111-9385-4f77-9307-84ded737fbbb-tgr.html#p=0Stravafil

ResultaterCarl Fredrik :)
Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Carl Fredrik, 06.03.2013 12:06:03
Takk for det, Sondre! :)

Skrevet av Sondre Kåsa, 06.03.2013 08:10:50
Gratulerer med gull Carl Fredrik. Veldig morsom lesing. Lykke til!

Skrevet av Svein A Sølvberg, 27.02.2013 14:48:49
Gratulere med gull i VM Carl Fredrik, det var en flott prestasjon!!!!!

Skrevet av Carl Fredrik, 26.02.2013 10:25:41
Takk Ludvig:) Får satse på seniorpallen neste år;)

Skrevet av Ludvig, 25.02.2013 23:54:06
Veldig moro å lese Carl Fredrik;) stå på, ikke langt fra seniorpallen;)