Valdresrittet 2011

Publisert 27.07.2011 22:13:39 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
Valdresrittet 2011 gikk av stabelen lørdag 27. juli. Til tross for de forferdelige og tragiske hendelsene fredag ettermiddag og kveld, valgte arrangøren i samråd med politiet å gjennomføre rittet.


Det ble holdt 1 minutts stillhet i respekt for tragedien før start. Dette var en fin måte å vise medfølese ovenfor de rammede, samt å vise vår støtte til demokratiet og et åpent og fredfullt samfunn.


Starten


Valdresrittet går i naturskjønne, åpne omgivelser og inneholder fine stipartier, lange flate pumpepartier og saftige oppoverbakker. Totalt 860 høydemeter forseres over 56 km. Jeg lå i tetgruppa inn i første terrengparti. Det var mer en bekk med mye gjørme, men klarte å få en grei flyt inntil jeg kjørte meg fast i et gjørmehull. Brukte litt tid på å få meg løs og da hadde noen fått en luke foran. Inn på grusen langs Midtre Syndin kjørte Team-kompis Jarle og jeg bra og tok innpå de 4 foran. Omtrent midt i bakken opp fra Syndin tok jeg igjen teten og slappet litt av bakerst før Jarle kom opp. Da rykket Vegard Fredheim og jeg hang meg på. Vidar Mehl ble også med. Vi kjørte bra forbi Fiskeløyse, og i sti-stigningen opp til Syndisfjellet fikk jeg en luke på Fredheim. Han tok meg igjen nedover mot Bakkestølen, og vi kjørte sammen mot mål. Tokle og Mehl kom bak, men vi klarte å få en solid luke etterhvert og det endte med spurtoppgjør som jeg vant med 1.3 sekunder. Beina var litt tunge i starten av rittet, men kom seg etterhvert. Det ble en fin gjennomkjøring før NM neste helg, og en bekreftelse på at formen er bra.


Spurt


Oppsett: Everest 8848 Racelite med Continental RaceKing 2.2 m. latex-slange 22-23 psi.


Resultater finner du her

Garmin-fil finner du her  
Det ble en bra dag for Teamet med 3 blant de 6 beste!
- Jarle ble nr.5
- BIE ble nr. 6Carl Fredrik


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Carl Fredrik, 03.08.2011 13:11:15
Uten punktering og etterfylling av luft skulle jeg vært med å kjempet om en 3. plass. Nye muligheter til helgen og Grenserittet!

Skrevet av Carl Fredrik, 03.08.2011 13:10:56
.....på sykkelen igjen, og bestemte meg for å kjøre det jeg hadde og se hva det kunne holde til selv om jeg lå langt bak i feltet. Tok stadig igjen grupper og folk, la meg foran og kjørte fra de. Fikk ikke noe hvile underveis, så kjørte alt jeg hadde i front hele tiden. Mot slutten kom krampene. Uansett, 12. plass er jeg ikke fornøyd med resultatmessig, men jeg er veldig fornøyd med formen og hvordan jeg taklet det psykisk. Hadde en snittpuls på 184, noe som tilsvarer 89,3 % av makspuls. Uten pu

Skrevet av Carl Fredrik, 03.08.2011 13:10:15
Takk for tilitt:) http://idrett.speaker.no/Downloads/53888/docs/Resultatliste_NM_XCM_2011.pdf Arrangøren tullet i registreringen av brikken, men nå er listen oppdatert. I NM hadde jeg kanonbein! Følte meg pigg og full av overskudd. Manengen og Nordskar fikk en lite luke ved 1. langing, men rett bak satt jeg med Fredheim, Repshus, Wormsen, Bjørnstad og noen fler. Følte meg pigg! Men litt innpå andre terrengparti punkterte jeg på bakdekket, og da forsvant gruppa. Kom meg opp på sykkelen igje

Skrevet av Brede, 03.08.2011 11:29:15
Hva skjedde i NM (Sølvstufossrittet)? Hadde deg som en Dark Horse, men ser deg ikke på resultatlisten.