Vasaloppet 2013 - 88. plass

Publisert 05.03.2013 10:11:41 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
I helgen gikk turen igjen inn i de dype svenske skoger for å gå mitt tredje Vasalopp. Dette rennet er liksom noe helt eget – rått arrangement, fryktelig langt, sykt hardt og veldig moro!
Det er hvertfall sikkert at Vasaloppet ikke er noen «walk in the park»!! Jeg kjente allerede på startsletta at trøkk og ski ikke var som håpet. Jeg tapte en del plasser i starten av den første bakken, og selv om jeg hadde litt å gå med oppover var det vanskelig å forsere noe særlig før det begynte å flate ut. Det gikk fort i front og det sprakk opp i mange mindre grupper. Over myrene mot Smågan ble det jaging for å hente det tapte, men jeg klarte ikke å følge gruppene og følelsen var skikkelig ræva! Skiene var tråe de første 30 km, og når ikke staketrøkket var helt på topp gikk det skikkelig tungt. Fokksnø i sporene gjorde også at vi måtte stå mellom sporene, noe som var ekstra slitsomt med en allerede sliten kropp. Første 1,5 timen var skikkelig hat og det var sjeldent mye negative tanker i nøtta ved passering Mångsbodarna.
 
Men opp mot Risberg løsnet det endelig litt og føret forandret seg. Nå ble skiene veldig bra og jeg kunne glid fra grupper fra front. Vi ble en gruppe som jobbet bra sammen og vi plukket stadig inn løpere foran. Jeg hadde litt feste igjen opp til Oxberg, men derfra var det pigging som gjaldt. Kroppen var bra helt til det gjenstod ca 20 km, da kjente jeg at det begynte å tære på kreftene og jeg måtte jobbe hardt for å henge med. Jeg klarte å bite meg fast på halen på en gruppe til det gjenstod ca 8 km, derfra var det vonde og lange kilometer inn til Mora. Men det ble heldigvis ikke helt mørkt og jeg karret meg i mål uten å treffe veggen helt. 88. plass på tiden 4:14 er jeg helt greit fornøyd med. Plasseringene underveis var 92-120-127-111-103-99-92-88, så utviklingen var mye bedre enn tidligere som det har gått motsatt vei.Før start hadde jeg et håp om å kunne henge med tetgruppa en stund, men med høy fart opp første bakken og en kropp som ikke fungerte fra start ble det dessverre ikke slik. Skiene var heller ikke topp første 30 km, men de var veldig bra siste 60 så totalt sett var de bra.
 
Etter rennet var jeg ikke bare sliten, det kjentes ut som om kroppen hadde fått skikkelig juling! Konklusjon: Mørbanket, ok fornøyd, det kan gå bedre, gleder meg til neste år!!! :-)
 
Jeg fikk i meg godt med næring underveis og vi fikk drikke ca hver femte kilometer. Jeg gikk på ski med OS 050S slip. Jeg vet ikke hva smøreteamet endte opp med av glidprodukter til slutt, men som feste hadde jeg Guruwax Extreme Hallgeir grunnvoks, to lag Swix V30 og tre lag Rex ProGrip Fluor Blå. Det er mulig at jeg ikke smørte Rex’en tynt nok og at denne tok litt glid i starten.
 
En stor takk til serviceapparatet for en veldig bra tur og et glimrende opplegg hele helgen!!!
 
Lars Petter

Tags: turrenn, vasaloppet

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Pettter, 02.04.2013 11:15:49
Ta kontakt med skiavdelingen hos Sportslageret så får du veldig god hjelp uansett hvem du treffer:) Lykke til!

Skrevet av Lars Petter, 02.04.2013 11:14:38
Hei Erik! Beklager sent svar. Takk for hyggelig tilbakemelding og gratulerer med gode resultater! Jeg mener man har en god grunnpakke med 34 gode konkurransepar. Dette bør da være rubbski, kaldski, «allroundski» og klisterski med høyere lomme. Av slip på disse kan nok ekspertisen til Sportslageret hjelpe deg bedre, men jeg er svært fornøyd med 035 på kaldskiene og 050S på «allroundskiene». Begge disse er veldig fleksible og fungerer på mange fører + kan manipuleres med rill.

Skrevet av Erik Lauvrak, 20.03.2013 15:09:17
Hei igjen! Jeg ser at det er noen skrivefeil her. Gikk visst litt fort i svingene. Det skulle selvfølgelig stå 1015 sek. Det falt visst ut en del tekst også :) Fortsetter her: Har du noen gode tips til hvor mange skipar jeg bør ha? Hvilket skimerke anbefaler du, og hvilket slip? Hvem bør jeg snakke med på Oslo Sportslager? Lykke til videre med trening og renn! Følger spent med på bloggen din!

Skrevet av Erik Lauvrak, 20.03.2013 13:52:59
Hei! Utrolig gøy å lese bloggen din! Gikk bake deg på Vindfjelløpet og så du hadde kjempegode ski! Jeg ble nr 6 1015 sek bak deg. Gikk også Vasaloppet og ble nr 177 på noen forferdelige ski. Jeg er 42 år gammel og har ikke gått aktivt på 20 år fikk et lite kick i fjor vår og trente meg godt opp med mye rulleski. Jeg er derfor fornøyd med resultatene men har dessverre bare drittski. Har aldri hatt ski til slip, og dette trodde jeg ikke hadde så mye å si har imidlertid skjønt nå at det er viktig