Vasan, Birken og Åre - Kjetil H. Dammen

Publisert 30.03.2016 06:47:15 av Kjetil Dammen
Kategorier: Generell, Langrenn

 

En stund siden siste blogg fra denne kanten nå. Det har den siste tiden gått i ett med de to store Vasaloppet og Birkebeinerrennet, som ble en personlig skuffelse. Jeg mener selv jeg har vært i kalasform, men dessverre ikke fått den uttellinga jeg har håpet på. Konkurrentene har tydeligvis vært i god form de også.

 Vasaloppet var en rolig kosetur frem til ca 4 mil. Mye snø i sporet gjorde det tungt å gå i front, ingen ville sette skikkelig fart, og på Mångsbodene var vi vel nesten 400 mann, og dameteten var i front av gruppa. Etter Risberg kom jeg i front og møtte teamkompis Callesen. Ingen av oss er spesielt raske i ren sprint og begge litt utålmodige, så vi lurte oss av gåre på et brudd. Bedre å prøve å lage løpet selv enn å ligge med frem til alle skal gjøre løpet. Men det var tungt å ligge å brøyte, og kanonene i hovedfeltet var sterke, så selv med en 2 min ledelse med tre mil igjen sveivet de oss inn som en laksefisker i Tana. Jeg klarte å bite meg fast på halen, og var «med» i massespurten, ble nummer 19.


I Birken forrige helg var formen fra Vasan bevart, og jeg var gira. Problemet mitt i Birken er den harde starten, og det umenneskelige tempoet som ofte blir satt opp til Skramstad. Heldigvis gikk det ca 2min seinere til Skramstad i år, og jeg hang godt med. Dessverre gjorde omtrent alle andre det også, så vi var en stor gruppe på Kvarstad da det virkelig kjøret begynte. Jeg var fresh ved passering, lå godt fremme i feltet, og var på hugget når kanonene dro til, men det svarte ikke slik jeg håpet, og jeg havnet for langt bak opp mot Midtfjellet. Ned til mål var jeg med i gruppa som kjempa om 10.plass, men spurta forferdelig dårlig å havna på 18.plass. 


Dermed står jeg igjen med de to mediokerplasseringene 19 og 18 på sesongs to hovedmål. Slik første del av sesongen var, med et par topp 10 plasseringer, og med den formen jeg følte jeg har hatt så langt i mars, så er det rett og slett skuffende.


Nå står sesongens siste skirenn for tur, Årefjellsloppet. Det pleier å være et tøft og hardt renn, så jeg får håpe jeg har klart å beholde noe av formen over påske. Jeg var sliten etter Birken, men fikk trent bra fra onsdagen. Gikk også et lokalt turrenn, Vestfjelløpet på skjærtorsdag. 25km ganske flatt, ikke akkurat det som venter til helga, men det ble en bra gjennomkjøring, og jeg følte jeg hadde god trøkk i de to kneikene som var. Det er uansett bare å skvise det siste ut, krumme nakken og stake på.


Kjetil Dammen
Team LeaseplanGO   
Tags:

Kommentarer

  •  


  •