Vester-gyllen - Klasseseier!

Publisert 01.02.2010 11:58:52 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Søndag 31.01 var det klart for årets Vester-gyllen - 40 km turrenn med start og mål ved Solli gård i Asker.


Rennet var fulltegnet med 1000 deltagere, så det er tydeligvis populært med turrenn om dagen. Det var -12 grader ved start, og siste dagers lett snøfall hadde gjort at det ble litt trå forhold.

Jeg hadde preppet skiene med samme oppskrift som i Vestmarkrunden (Vauhti Green SF), noe som igjen viste seg å fungere veldig bra. Som festesmøring kjørte jeg safe med Swix VR40. Hadde spikerfeste, men det var litt dårlig slipp, så burde nok brukt Top Blue til slutt.

Startskuddet for M26-30 gikk 9:25 og det var ca. 110 startende i klassen. Allerede etter et par kilometer fikk Petter Berntsen og jeg luke til resten.

Vi gikk jevnt hardt hele veien. Etter 4 intervalløkter tidligere i uka kjente jeg at kroppen manglet litt overskudd, så følte jeg måtte jobbe hele veien. Løypa går i kjempefint, kupert skogsterreng, og med 900 høydemeter blir det jobbing hele veien.  Siste 2 km går oppover til mål på Vestlia.

Allerede fra bunnen av bakken gikk Petter til og vi ble gående i hvert vårt spor ved siden av hverandre. Kjente at jeg hadde litt å gå på, så når Petter begynte å sige litt bakover økte jeg tempoet litt og han slapp (heldigvis). Med fortsatt 1,5 km til toppen ble det en knallhard avslutning med høyere syreverdier enn jeg har hatt på lenge.

Jens Arne Svartedal hadde startet 10 minutter bak, og med 200 meter til mål kom han susende forbi. Hadde håpet å holde unna, men var ikke noe mer å hente når jeg så han kom bakfra på slutten. I fjor slo han meg med snaue 13 minutter, så pass deg Jens Arne, fortsetter jeg denne fremganger er vi likt om 4 år (er det ikke et nytt OL daJ).
Veldig godt fornøyd med klasseseier og 5. plass totalt! Håper en rolig uke gir litt overskudd til neste helgs Hauern.
 
Min bedre halvdel, Trude, stilte også til start på søndag. Dette ble hennes tredje skirenn noen gang og årets lengste skitur. Hun klarte å gå et jevnt godt renn og gikk inn til en 7. plass i klassen. På det tråe føre brukte de fleste lenger tid enn i fjor, men Trude forbedret også tiden sin og viste at intervallregimet i familien fungerer godt
 
Team Oslo Sportslager fikk også klasseseieren i M19-20 med Carl Fredrik Hagen som gikk et meget godt renn!

Vauhti Green SF
Swix VR40
Top Blue

Resultatliste.
 
Bildeserie på budstikka.no.
 
Lars Petter Stormo
Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Tore, 01.02.2010 20:53:16
Klasse seier eller klasseseier?

Skrevet av OsloSportslager, 08.02.2010 11:02:06     
Takk - Skulle selvfølgelig være klasseseier.