Vester-Gyllen 2011

Publisert 24.01.2011 09:36:52 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
I helgen var det igjen klart for turrennet Vester-Gyllen i Vestmarka. Dette er et av årets fineste renn med fint terreng og en veldig bra og kupert  løype!


De siste dagers milde temperaturer gjorde at smøringen ble en utfordring. På parkeringen ved start var det rett under null grader, men det var forventet å bli varmere utover dagen. Innover i marka var det også sannsynlig med lengre strekk med lave temperaturer og tørr snø. Her måtte man med andre ord tenke seg om og ikke forvente gode ski hele veien.
 
Jeg gikk på ski med slip for 0 til –8 grader og hadde glidet med LF8. På festesmøringen endte jeg opp med KB20 baseklister og Ski-Go HF Gul. Jeg ble litt stresset når vi kom opp til start og fikk prøvd skiene og kjente at det ikke var mye feste. Men her var det veldig glasserte spor så jeg håpet at det ville bli bedre etter noen kilometer.
 
Med snaue 200 stk på startstreken i M31-35 var det bare å hive seg på stavene ut fra start. Jeg hadde teten i en liten kilometer før Arne Sand og Jens Arne Svartedal passerte. Tempoet ble da ”litt” for høyt for min smak så de seilte raskt i fra og ble borte. På de første kilometerne av løypa som går i lysløypene rundt Vestlia var det ikke noe særlig feste på skia så det ble mye staking. Jeg ble liggende sammen Lars Eftang og Lars Kalbakken. Nede ved Sandungen var det heldigvis tørr snø og feste på skia. Eftang hadde fantastisk glid og seilte i fra i front. Jeg sleit i fiskebeinsbakkene opp mot Rustan militærleir, og ble liggende alene (med mange negative tanker).


Bilde tatt av Sportsfotograf.no underveis i rennet.

Men så løsnet det heldigvis og jeg fant en fin rytme og så at jeg begynte å ta innpå Kalbakken og ved andre matstasjon hentet jeg han. Vi ble liggende sammen hele veien og holdt en jevnt god fart. På slutten kjente jeg at jeg fortsatt hadde litt å gi, så i det vi dro inn i siste bakken opp fra Sandungen mot mål dro jeg på litt ekstra og Kalbakken måtte slippe. Den siste bakken er seig og alltid lenger enn man tror, og når feste i tillegg ble fraværende når vi nærmet oss mål ble det mye staking siste kilometeren.
 
Jeg kom inn på 2.06.34 og ble nr. 4 i M31-35 og nr. 10 totalt. Følte det gikk tungt i starten, etter en drøy ukes treningsfri og mye styring pga av flytting var formen bedre enn fryktet. Skiene var gode 90% av turen (alt bortsett fra område rundt start og mål) så tror jeg traff ganske bra på festesmøringen.
 
Team-kompis og svoger Jarle Wermskog stilte til start i M26-30. Han gikk veldig bra lenge og lå på 3. plass i klassen. Men etter ca 30 kilometer traff han den berømte veggen og fikk det veldig tungt siste biten inn mot mål.
 
Resultatliste ligger her.  

Deilig å være i gang med de lengre turrennene. Jeg satser på at formkurven blir stigende fremover for nå kommer rennene på rekke og rad. Planen videre er å gå Helterennet, Thorleif Haugs Minneløp, Grenaderløpet, Birkebeinerrennet og Norefjellrennet.


Tags:

Kommentarer

  •  


  •