Vester-Gyllen 2013

Publisert 21.01.2013 08:54:18 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
I helgen ble Vester-Gyllen arrangert med god deltagelse og et sterkt startfelt i eliteklassen. Vester-Gyllen er en av mine favoritter hva gjelder turrenn i Norge: det er hardt med vekslende terreng hele veien og mange sugende bakker i et veldig fint terreng.Bilde fra test av forholdene med Carl Fredrik på lørdagen.

Skiene (med slip OS035) var preppet for kaldt føre med Vauhti Green LF444 som er suveren i kulda. Som feste hadde jeg brent inn Toko Basewax og Swix V30, og så lagt et par tynne lag V30 og noen lag V40. Etter en stabil kuldeperiode var det meldt noe mildere på søndag, men at det skulle bli så mildt som rundt -2 grader var overraskende. Jeg var derfor noe usikker på skiene, men etter å ha justert feste med to tynne lag Rode Violet Multigrade var jeg fornøyd. 


Foto: Stian Schløsser Møller

Ut fra start ble det satt et relativt høyt tempo i tet av Team United Bakeries, men jeg hang greit med og nede ved Sandungen var vi en relativt stor gruppe i tet. Opp Bergsåsen sprakk det opp og jeg prøvde å finne roen og ikke bruke for mye krefter. Fem mann seig i fra og vi ble en relativt stor gruppe bak. Det gikk jevnt hele veien og gruppa ble etter hvert mindre og mindre. Både kropp og ski fungerte bra og jeg hang greit med. Opp Haveråsen satt Stian Roti Svendby ekstra fart og dro i fra. Selv om jeg ikke klarte å følge hadde jeg gått billig frem til nå og hadde en del å trøkke på med rundt Vester-Gyllen og til mål. Siste bakken opp mot mål er alltid knallhard og mye lenger enn jeg tror, men karret meg opp på noenlunde respektabel måte og kom i mål på 1:52 og 7. plass.
 
Skiene var gode hele veien og gliden var minst like god som de jeg lå sammen med. Kroppen fungerte også bra, så med mange fine konkurranser i helgene som kommer satser jeg på en god stigning utover vinteren.

Fra Team'et gikk også Carl Fredrik og Jarle bra med hhv 11. og 29. plass i eliteklassen, mens Erik tok klasseseieren i M26-30. 

Resultatliste.

Data fra rennet på Strava.
 
Lars Petter
 
 
Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Petter, 25.01.2013 20:32:02
Hei Håvard! Bare å spørre:) På sykkel bruker jeg en kombinasjon av wattmåler og følelse, mens for alle andre aktiviteter bruker jeg kun følelse som intensitetsstyring.

Skrevet av Håvard, 25.01.2013 20:07:34
Håper det er greit at jeg også spør om noe. :) Synes det er spennende med treningen din. Husker jeg tittet ganske nøye på hele årsrapporte du (blefreræva?) linka til på Oslofjord Triahlons nettsider. Bruker du laktatmåler, eller bare puls og følelse?

Skrevet av Lars Petter, 25.01.2013 08:40:26
[fortsetter her] All treningen min legges ut på Strava så det er mulig å følge med der. http://app.strava.com/athletes/120662

Skrevet av Lars Petter, 25.01.2013 08:39:45
[fortsetter her] Stort sett langrenn, men prøver å få til en løpeøkt og en svømmeøkt annenhver uke. For å toppe formen litt inn mot viktigere renn blir noen uker hardere enn andre. F.eks. har denne uken vært hard for å få et løft mot Hauern. Dette har da vært VesterGyllen på søndag, lang lløpetur (17,5km) med drag på mandag, Hard skiøkt med intervaller tirsdag, OBik på onsdag, harde intervaller på ski på torsdag, hvile fredag og så avslutte den harde uka med renn på lørdag (Vestmarkrunden)...

Skrevet av Lars Petter, 25.01.2013 08:39:15
Hei Ole Thomas! Nå på vinteren trener jeg mest ski, men også noe løping og svømming. Sykling starter jeg med når det blir bedre vær og forhold for dette og når skisesongen er på hell (vanligvis litt før påske). Og det er fortsatt like mye intervalltrening:) Ukene varierer noe, men på vinteren er opplegget stort sett tre intervalldager (hard trening) ila uka (f.eks. tirsdag, onsdag og torsdag), hvile fredag, tur med vekkedrag lørdag og skirenn søndag...

Skrevet av Ole Thomas, 23.01.2013 11:34:18
Hei! Gratulerer med flott renn! Hvordan ser en treningsuke ut for deg nå på vinterstid?, er det bare ski? og når starter du med sykkelforberedelsene? Forresten går det fortsatt i like mye intervall trening? Lykke til videre med sesongen! mvh Ole Thomas