Vestmarkrittet 2011

Publisert 06.06.2011 09:28:55 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag 4. juni var det klart for Norgescup maraton nr 3 i Vestmarka. Vestmarkrittet er et veldig fint ritt med en kjempefin og variert løype og et solid arrangement som går på skinner. Med strålende sommervær og en hard løype på drøye 70 km lå alt til rette for en fantastisk sykkeltur hvor varmen kombinert med distansen kom til å bli en utfordring for mange.Starten går. Bildet lånt av www.vestmarkrittet.no.

Ut fra start ble det satt et jevnt tempo opp bakkene i starten. Gjennom Borgenskogen ble det kjørt relativt hardt i front og på andre siden var drøye 10 mann i tetgruppa. Det var tydelig at det var mange som var veldig gira på å brenne av mye krutt i dag for det ble støtet mye for å komme fra. Etter hvert fikk 3 mann en luke og tempoet roet seg noe ned i gruppa. I utforkjøringen ned fra Myggheim spratt det opp en stor stein som slo frontgiret mitt skjevt og dro ut vaieren. Satt greit med gruppa videre men skjønt jo at det ikke ville være mulig å sykle hele rittet på minsteskiva så stoppet for å fikse det. Etter noen minutter med mekking var det bare å prøve å finne sitt eget tempo å hente så mye som mulig av det tapte. Med så mange fine terrengpartier er det bare moro å jage på så jeg fikk en fin flyt etter hvert med å hente grupper i terrenget og så kjøre jevnt på grus- og asfaltpartiene. Ved runding etter 44 km passerte jeg på 12. plass ca 4 minutter bak teten.


Bildet lånt av www.vestmarkrittet.no.

Siste runden var beina fortsatt overraskende bra og det ble jaging hele veien for å plukke som mange plasser som mulig. På slutten var det mange som tydeligvis hadde fått svi for en hard start og jeg mistet tellingen på hvor mange som ble passert etter hvert. Men jeg skjønte at det muligens kunne bli en topp 5 plassering så jeg satset hardt fra Sandungen og inn mot mål (med kramper på hver bakketopp). Selv om jeg synes siste runden hadde gått veldig bra var overraskelsen stor når jeg kom i mål på 3. plass kun 2 min og 9 sekunder bak vinneren og 38 sekunder bak nummer 2. Ekstra moro også når team-kompis Carl Fredrik kommer inn på en strålende 4. plass!
 
Veldig deilig å sykle ritt i varmen igjen etter en del kjølig vær så langt i år. Kroppen fungerte godt i dag, og med 3 flaskelanginger underveis av faren til Carl Fredrik (takk!!) holdt trøkket seg helt inn.
 
Trude følte seg bra første runden men ble slått ut av en gel i bakkene før Borgenskogen ut på runde 2 og ble veldig kvalm. Flaskeblanderen hennes (undertegnede) hadde nok også blandet flaskene litt for sterkt for det varme været noe som fort kan bli hardt for magen. Men etter å ha tatt det rolig en stund løsnet det igjen ved Solli og hun følte det gikk bra siste delen. På tross av litt trøbbel underveis ble det en 5. plass i K-elite. Tydelig at det hadde vært litt varmt på slutten når første hun gjør etter målgang er å spørre om hun kan få en saftis:-)


Trude etter målgang.

Arrangøren skal ha skryt for et veldig bra arrangement! De i turklassene som ble tatt igjen på slutten skal også ha en stor takk for at passeringene gikk så smidig. Ble litt trangt på noen av stiene på slutten og det kokte litt i hue men det gikk overraskende greit med så mye folk i løypene.
 
Resultater: http://vestmarkrittet.no/index.php?txt=nyhetsdetaljer&ident=35&lukk=1

Lars Petter


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Petter, 15.07.2011 23:10:39
Vestmarkrittet er mer teknisk (en del mer sti) enn Grenserittet og Birken (Garborgriket rundt har jeg aldri syklet).

Skrevet av Per, 15.07.2011 13:44:34
Hvor teknisk krevende er Vestmarkrittet ift ritt som f ex Birken, Grenserittet og Garborgriket rundt ?

Skrevet av Lars Petter, 13.06.2011 22:25:39
..(fortsetter her).. Angående dekk: Fruen kjører Crossmark 2.0 m/ slange mens jeg kjører Ikon 2.2 med guffe. Har selv kjørt noe på RaceKing 2.2 og synes disse er veldig gode. Men fikk de ikke tette med guffe. Ikon er veldig like og lett å få slangeløst. Vi vil ha dekk som fungerer på de fleste forhold og da er alle disse alternativene bra. Lykke til i Farrisrunden!

Skrevet av Lars Petter, 13.06.2011 22:25:23
..(fortsetter her).. Før Farrisrunden kommer jeg til å kjøre ca det samme opplegget. Det er vanskelig å gi noen råd til oppladning til ritt uten å kjenne deg, men det som fungerer for mange er en hardøkt på mandag og på onsdag, og så en rolig trilletur på 4560 min på torsdag og fredag. Men som nevnt vanskelig å gi råd her.

Skrevet av Lars Petter, 13.06.2011 22:25:02
Heisann! Før Vestmarkrittet løp jeg drag 3x8 min i kupert terreng på mandag, syklet Scott Cup (ca 45 min) på tirsdag, og så syklet jeg bakkedrag 3x10 min på onsdag. Før Raumerrittet gjorde jeg ca det samme med sykle bakkedrag 4x8 min mandag, løp drag 3x8 min tirsdag og syklet bakkedrag 3x10 min onsdag. (blir en del bakkedrag om dagen som forberedelser til en konkurranse i Italia i juli med mye bakker).

Skrevet av olav, 11.06.2011 10:50:01
har lest at du kjører intervall man ons og så ritt i helgen, hvordan trente du/ladet opp siste uka før vestmarkrittet. Skal prøve meg på farrisrittet neste lørdag hvordan ville du trent opp mot det rittet. Kjører på race king 2.2, ser du og fruen kjører på maxxis .......... 2.2, hvordan er de dekkene. Lykke til videre i sesongen!

Skrevet av Lars Petter, 08.06.2011 09:18:58
...(og her)...trenger jeg 23 (ikke 23:) slike uker for å få skikkelig trøkk (og det passer som regel bra ift Birken etter sommerferien).

Skrevet av Lars Petter, 08.06.2011 09:17:20
...(fortsetter her)... jeg får ca 4 hardøkter i uka. Hadde jeg vært hjemme på sommeren hadde det nok blitt mer rene intervalløkter og veldig få langturer. Jeg synes den beste måten å bygge opp formen på er slik periode som vi er inne i nå (og som kommer i starten av august). Da kjører jeg intervalløkter på mandag, tirsdag og onsdag, og så blir det en konkurranse i helgen (på lørdag). Etter en ferie med en del lengre turer og kontrollerte intervaller trenger jeg 23 slike uker for å få skikkel

Skrevet av Lars Petter, 08.06.2011 09:15:12
Ferien har de siste årene gått til sydligere strøk med sykkel. I fjor gikk turen til Kreta og Riva del Garda (du kan lese om turene her (http://www.oslosportslager.no/blogg/aktivferietamedsykkelentilkreta88.aspx ) og her (http://www.oslosportslager.no/blogg/ladolcevitairivadelgarda90.aspx)). For å oppleve mest mulig og siden man har hele dagen til disposisjon er det naturlig at det blir en del lange turer i feriene. Men jeg kjører da fortsatt intervaller underveis på mange av turene slik at

Skrevet av tom, 08.06.2011 08:32:10
Imponerende ritt du gjør, har fulgt med i den evige debatten om intervall vrs rolig/langkjøring /mengdetrening, og vet at du sverger til mye intervall. Jeg lurer på åssen du trener i feriemånedene? har du fortsatt like mye intervall? eller må du trene mer mengde? for å få opp dampen igjen til høstrittene som birken osv