Vestmarkrittet 2012 – Trude

Publisert 04.06.2012 15:00:00 av Trude Wermskog Stormo
Kategorier: Sykkel
På lørdag stilte jeg til start i Vestmarkrittet i Asker. Sol og tørre stier gjorde det til en fryd å være terrengsyklist denne dagen.


Jeg startet i eliteklassen, noe som betydde 79 km med moro. (Turklassene kunne velge om de ville kjøre en runde på 46 km eller to sløyfer som til sammen ble 79 km). Jeg har syklet Vestmarkrittet tidligere og synes egentlig at det er et av de fineste maratonrittene på grunn av den fine kombinasjon av grusveier og tekniske utfordringer. De små justeringene av løypetraseen i år gjorde også rittet enda bedre.


Bildet lånt av www.mtb-action.com med tillatelse fra fotografen.

Jeg bestemte meg for å starte så kontrollert som mulig. Jeg har nemlig en tendens til å starte for hardt og gå på en aldri så liten smell mot slutten. Opp mot Solli ble jeg liggende i en gruppe med menn (menn junior + de i turklassen som skulle sykle 79 km, pulje 1, startet likt med oss jentene). Jeg klarte å henge på denne gruppa til terrengpartiet ved Mikkelsbonn. Deretter ble jeg kjørende mer eller mindre alene. Da jeg rundet stadionområdet på Dikemark etter 46 km, må jeg innrømme at jeg ikke helt skjønte hvordan jeg skulle klare å sykle den siste runden på 33 km. Det er ganske vanskelig å holde trykket oppe når man sykler helt alene… Men, oppover mot Solli på andrerunden oppdaget jeg flere rygger foran meg, så da kviknet jeg litt til. På toppen av bakken ved Solli gård tok jeg igjen en mann jeg hadde syklet litt med på førsterunden også. Vi ble syklende sammen hele veien inn til mål, og det gjorde at siste runden ble veldig morsom. Vi syklet sammen over mål på tiden 3:47, og begge var enige om at det hadde vært hardt, men veldig moro! Jeg ble nummer syv i eliteklassen.

Jeg er godt fornøyd med dagen og synes det er kjempeartig å sykle ritt! Ble også overrasket over hvor godt jeg holdt distansen. Tusen takk til moren og faren til Carl Fredrik for langing av flasker og heiarop! Og tusen takk til Erik Lilleaas fra Oslo Sportslager for den kalde colaen ved Furuholmen. Den smakte himmelsk:-)

Resultater finner du her.


Bildet lånt av www.mtb-action.com med tillatelse fra fotografen.

Trude


Tags:

Kommentarer

  •  


  •