Vestmarksrittet 2010

Publisert 28.06.2010 14:38:23 av Trude Wermskog Stormo
Kategorier: Sykkel
Vestmarkrittet ble en våt, sølete og veldig morsom konkurranse. Etter tre konkurransehelger på rad (Montebellorittet, Raumerrittet og NC-bakkeritt), var jeg spent på formen før Vestmarkrittet. Men allerede etter noen få kilometer kjente jeg at jeg hadde bra trøkk tross et relativt tett konkurranseprogram.


På Solli var Lars Petter, som ikke syklet grunnet ribbeinsbrudd, på plass og sekunderte. Der var jeg 1,5 minutter bak Marianne Lambine (BOC) og  kun 40 sekunder bak fjorårets Norgesmester i maraton, Ingrid  Jevne Framstad (Team Hard Rocx). Veldig morsomt og motiverende å se ryggen hennes ikke langt foran meg. Klarte dessverre ikke holde den ryggen til mål, men jeg er svært fornøyd med å klokke inn på tiden 2:09. Dette ble 3. plass totalt av 100 damer og klasseseier i K30-34. (Ingrid vant til slutt på tiden 2:00). I forhold til i fjor er jeg nå mye nærmere de beste jentene, så det betyr jo at treningsopplegget Lars Petters lager til meg fungerer som bare det.


 
Jeg har syklet Vestmarkrittet to ganger tidligere, og dette rittet er et av mine favorittritt. Det er fin blanding av tekniske stier, grusveier og motbakker. Løypa var i år veldig våt og sølete, men jeg valgte likevel å kjøre på ”allround-dekket” CrossMark og de satt som et skudd både oppover og nedover. Har syklet med camelback i hvert eneste maratonritt så langt i sesongen, og kommer til å fortsette med det. Jeg har tidligere vært altfor dårlig til å ta til meg drikke fra flasker, men med camelback på ryggen går det som en lek. Da kan jeg til og med drikke i de tekniske partiene. Genialt! Jeg blander også i en stor maximgel i sportsdrikken (et smart tips til de som synes det er vanskelig å få i seg gel underveis).


 

Tags: vestmarksrittet, terrengsykkel, turritt, sykkelritt

Kommentarer

  •  


  •