Vindfjelløpet 2012

Publisert 15.02.2012 13:27:13 av Ole Jakob Nes
Kategorier: Generell, Langrenn

Sol, blå himmel, noen få minusgrader og trikkeskinner fra start til mål – nok en gang lå alt til rette for et uforglemmelig Vindfjelløp. Løpet ble i år arrangert for 56 gang, og de 42 kilometerne fra Viddaseter i Telemark, via Jomfruvann i Buskerud og til mål i Borgen i Vestfold er både krevende og morsomme. Flatt og småkupert i starten, tøffe stigninger drøyt halvveis og mye nedover til mål.    Ca 700 løpere stilte til start i år, med den 5 dobbelte vinner Børre Næss som favoritt også i år, men med det sterkeste startfeltet som har vært, i alle fall de siste årene. Her var langløpspesialister, NorgesCup løpere, sterke juniorer og gode veteraner.
Jeg brukte reserveskiparet som ble klargjort til Marcialonga, derfor gikk preppingen rask unna lørdag ettermiddag.
Det var bare å polere pulveret på nytt og rubbe opp festesonen. Glidproduktene som ble brukt var Swix marathonglider, HF7 og Alfapulver. Skiene hadde 035 slip med 1 millimeter rett rill bak. Det var betongspor og 4-5 minusgrader, slik at grønn Toko dekket med flere lag blå ekstra både ga supert feste og godt slipp. Jeg hadde meget gode ski hele veien!

Selve løpet ble en igjen en god opplevelse etter et par skuffende år. Et taktisk feilgrep gjorde at 4 mann kom av gårde mens jeg lå litt langt bak i køen. Ble derfor gående alene de siste 30 km, men holdt imidlertid et bra trykk og hentet en av utbryterne litt før halvveis. Børre Næss og Ivar Tveiten gikk imidlertid fort i front, og med tanke deres kapasitet synes jeg løpet for min del ga ekstra selvtillit med tanke på Vasaloppet. Jeg ble nr 4 totalt, 3.20 bak Børre. Team løper Simen Haugen ble nr 2 i M45 og nr 9 totalt.
Det blir imidlertid spennende å se om det sterkt reduserte antallet treningstimer er nok nå det nærmer seg Mora. Vi får håpe flere intervalldrag og harde økter samt mer overskudd er rett medisin.

Neste helg venter noen lange stakeøkter i de samme løypene som benyttes til Vindfjelløpet. Det er et av Norges flotteste løypenett som strekker seg gjennom 3 fylker i åpen furuskog og helt opp til Skrimfjell.

-Ole Jakob


Tags: langrenn, langløp, turrenn, vindfjelløpet

Kommentarer

  •  


  •