Vinner av Norges-Cup maraton 2013!

Publisert 23.09.2013 16:16:42 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
Da er sesongens siste viktige ritt ferdig. Lørdag var det sesongavslutning på Geilo under Skarverittet der siste Norges-Cup og NM maraton var lagt inn. Hovedmålet var å forsvare ledelsen i Norges-Cupen sammenlagt og vinne den gule trøyen. Ville også kjempe om NM-gull. Kneskaden jeg slet med i sommer har blitt helt bra, og etter Birken har jeg fått trent godt. Hatt bra fremgang for hver uke og kroppen har respondert bra. De siste hardøktene før rittet var også veldig bra, så jeg stilte til start med en god følelse og klar for å kjempe. Dessverre hadde jeg ikke helt dagen på lørdag.


Ut fra start gikk det lett og fint. Syntes jeg kjørte taktisk veldig bra og kom meg først inn i det nye lysløypepartiet. Unngikk stress og gåing i terrenget og fikk fin flyt. Ut på asfalten var vi allerede en gruppe på rundt 10 mann samlet. Gikk i moderat tempo ned til bunn av dalen. Oppover mot jernbanen lystret ikke beina noe særlig. Måtte faktisk slippe teten. Håpløse greier. Null trøkk. Heldigvis tok jeg meg sammen og kjørte meg opp igjen til teten og da var det null stress å holde følge. Gikk litt i rykk og napp mot Geilo. Tok nok en smart manøver og var tidlig inn i 50/50-bakken. Lars og jeg lå fremst frem til Geilohallen.

                         Spente før start. Var litt småkaldt, så valgte å sykle med lange bein og armer.

Opp mot Kikuttoppen var det Nordskar, Fiskvik, Willmann og jeg som var sprekest. Men vi ble raskt samlet en god gruppe igjen på vei nedover mot Skurdalen. Opp igjen på fjellet var beina bare sånn passe. Ganske lite trøkk. Willmann og Fiskvik seg sakte men sikkert ifra. Samme gjorde Bersvenn Støen og Jo Nordskar. Fikk klamret meg til Manengen, Granberg og Kippernes på stien over fjellet hvor jeg etterhvert tok igjen Willmann. Ved Geilohallen andre gang lå jeg som nr. 6. Tok raskt igjen Kippernes opp mot Kikuttoppen og nærmet meg Manengen litt. Men fortsatt var beina ganske døde.

                         Alene i "ingenmannsland". Gav aldri opp, og klarte å kjøre med opp 2 plasser siste 45min.
    
Fikk ok fart ned slalombakken og lå som nr 5 rundt Ustedalsvannet. Da gjenstod det 10 km ganske flatt på svingete grusvei. Prøvde å tenke tråkk og kjørte det jeg kunne rundt vannet. Når det gjenstod 3 km kunne jeg plutselig se Manengen og Nordskar foran meg. Fikk litt ekstra motivasjon da og prøvde å kjøre de inn. Da det gjenstod 300 meter begynte de spurten. Jeg kjørte max og var fryktelig nærme. Tok igjen Nordskar noen få meter før mål, men akkurat ikke nok til å ta igjen Manengen som endre på 3. plass. Ble 4. plass på meg. Ikke veldig mye å rope hurra for. Grattis til Anders Fiskvik som Norgesmester og Bersvenn med sølvet. Rittet var forøvrig 83 km langt med 1800 hm.

                                          Det synlige beviset på Norges-Cupseier sammenlagt 2013!

Med 4. plassen vant jeg Norges-Cupen 2013 sammenlagt. Det er jeg veldig godt fornøyd med. Målet før sesongen var å vinne et NC-ritt. Jeg har i år følgende plasseringer i NC: 6,3,1,1,4. Det viser at jeg har vært stabilt god gjennom hele sesongen. Hadde aldri sett for meg å vinne NC sammenlagt før sesongstart. Når jeg i tillegg var skadet halve juli og nesten hele august, så har sesongen sett under ett vært veldig bra! Er tross alt første året som syklist;) Gleder meg veldig til ny sesong og masse bra trening i vinter for å ta nye steg neste år – har så mye mer inne!!

        Følg med på SykkelXtra på TV2 Sport førstkommende onsdag kveld. Da er det sending fra rittet + oppsummering av sesongen 2013.

Tusen takk til faren og moren min, Jan G og Stian fra Oslo Idrettssenter som var med i serviceapparatet i helgen! Dere gjorde en fantastisk jobb. Hyggelig var det også at søsteren min tok turen fra København for å komme å se på og heie:)

Takk også til Oslo Sportslager!! Syklet som vanlig på Everest 8848 Racelite 29” med Maxxis Ikon. Har fungert utmerket i hele år!


NORGES-CUP MARATON SAMMENLAGT 2013 RESULTATERMedia:

Terrengsykkel.no
Sportsmanden.no
Sykling.no

NB: Husk SykkelXtra på TV2 Sport onsdag kveld! Da er det program fra rittet, samt oppsummering av maratonsesongen 2013. Verdt å få med seg!                          Sliten i mål!


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Carl Fredrik , 28.09.2013 21:41:12
Hei! Tusen takk! Veldig morro å være med i Risørrittet. Artig og knallhard løype! Synes det er veldig hyggelig med spørsmål og nysgjerrighet;) Jeg stiller inn cleatsen på feeling, men tar utgangspunkt i å ha den rett under der knokene stikker ut på siden av foten. Så det dere har blitt fortalt i klubben er ganske riktig. Det er vanskelig å måle perfekt. Jeg bruker feeling i tillegg til nevnte knoker.

Skrevet av trond, 28.09.2013 20:41:31
Gratulerer som vinner av Norges cup og som vinner av Risørrittet! Ble dagens store snakkis her nede idag!! Jeg snakket med deg etter rittet og vi halte og dro ut gode tips av deg, he he. Har et spmål vedr cleats innstilling, vi i klubben har blitt fortalt at cleats skal sitte midt under knoka/tåballen på stortåa pluss/minus følelse. Du sa du hadde fått målt dette, men for oss mosjonister er nevnte beskrivelse en grei metode? eller betyr det så mye å treffe akkurat? Hvis vi skulle målt hvem anb