VM-bronse i vintertriathlon

Publisert 29.03.2011 09:33:40 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Langrenn, Løpesko, Sykkel
Jeg var i helgen i Jämijävri i Finland og deltok i VM i vintertriathlon – en helt ny idrettsgren for meg. Dette ble min debut i vintertriathlon som gav både mersmak og to medaljer!


Møtte resten av landslaget på Gardermoen torsdag formiddag. Fikk sjekket inn skibagger og sykkelkofferter og satte kursen mot Helsinki. Etter landing ventet en 270 km lang kjøretur i minibuss inn i den finske ødemarken. Spenningen steg litt ekstra da det mot slutten av turen begynte å snø og blåse kraftig. Heldigvis kom det bare moderate mengder. Vi losjerte oss inn i hytten som lå 4 km fra stadion. Sykkelen, Everest 8848 Racelite, ble skrudd sammen og finjustert før et bedre pizzamåltid ble inntatt.

Fredagen ble brukt til å gå gjennom løypen, både sykkeldelen, løpedelen og skidelen. Kjørte også noen halvharde drag. Utstyr fungerte og løypa virket grei. Hadde jo aldri vært med på dette før, så hadde ingen andre løyper å sammenlikne med. Noen løse partier var det på sykkeldelen, men det lovte arrangøren å utbedre til racedagen. Kroppen kjentes fin ut og virket å ha kommet seg etter Birken helgen før.
 

 

Lørdag var det strålende vær og perfekt temperatur. Sykkel og ski, samt tilhørende sko, ble stilt opp i vekslingsdepotet og jeg var klar til start. Varmet lett opp med noen smådrag. Vi løp 6 km først, og tempoet ut fra start var høyt. Både menn elite og U23 startet sammen. Løp i jevn fart hele veien på det snø- og isdekte føret. Brukte Mizuno Musha konkurransesko og hadde Yaktrax brodder under. Har ikke løpt en eneste hardøkt i vinter, så var egentlig overrasket over at jeg klarte å løpe såpass teknisk riktig, selv om ikke toppfarten er der ennå. Etter løpedelen lå jeg som nr. 3. Skiftingen gikk greit, men tapte 15 sek til beste russer på skobyttet.


Syklingen gikk greit, men taper mye på dårlig kjøring med lav fart i svingete partier. Har rett og slett ikke nok rutine og god nok kontroll over sykkelen i forhold til de beste seniorene på snøen. Men beina var bra og tråkket fungerte, så gleder meg nå til sykkelsesong på snøfritt terreng! Sykkeldelen var ca 11,5 km fordelt på 3 runder. Vekslingen fra sykkel til ski gikk litt for tregt og jeg knotet mye med å få på skiskoene, men kom meg til slutt ut på langrennsdelen og peisa på. Lå fortsatt på en 3. plass i U23, og fikk sekundering på at italieneren lå på 2. plass, ca 1.45 foran meg. Jeg gikk offensivt og jaktet på han, men i mål var jeg ca 40 sek bak han. Var likevel godt fornøyd med VM-bronse i min debut i vintertriathlon!!:)


 

Det ble også VM-sølv til Norge i lagkonkurransen for herrer hvor jeg utgjorde det norske laget sammen med Arne Post og Kristian Monsen. Lagkonkurransen baserte seg på sammenlagt tid på de tre beste fra hvert land.


Nå er det kun noen få skirenn igjen før barmarksesongen tar til med fine løp og sykkelritt!


Carl Fredrik


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Christina, 30.03.2011 19:07:14
Du er god du broren min! :) stå på, jeg er stolt av deg!

Skrevet av Frode, 29.03.2011 14:33:10
Kjempefin reportasje, Carl Fredrik. Gratulerer igjen med bronsen. Litt av en debut! Og lykke til med resten av skisesongen.