Blogger

Lars Christian Vold

Team Oslo Sportslager

2. plass i Norseman 2014. Dette går bare én vei!

For 4 år siden fullførte jeg mitt første triatlon. Det var
Norseman, og jeg kom til toppen sjeleglad over å ha fullført på 15 timer og 26
minutter under vesentlig bedre forhold enn det var i år. Det var fantastisk å
komme i mål, jeg var overlykkelig for å motta den svarte trøya og jeg var fast
bestemt på  aldri å gjøre noe slikt tull igjen. Hvorfor være med på noe som gjør
konstant vondt i over 11 timer? Hele dagen gleder man seg til å bli ferdig, og når
man endelig er ferdig er ikke engang det deilig. Nei da kommer krampene, skjelvingen,
hyperventileringen, kvalmen og utmattelsen og hjemsøker deg i lang tid etterpå.


Klasseseier i Ironman 70.3 Haugesund og IK Hero triatlon er offisielt Norges beste lag i langdistansetriatlon!

Vi har gjort det til en regel at bestemann på laget blir straffet med å måtte skrive blogginnlegget. Denne gangen ble det meg (Lars Christian), og derfor blir det hovedsakelig min opplevelse vi deler denne gangen. Jeg har skullet prestere to ganger i år og med god hjelp av treneren min, Mats, har formen vært fantastisk begge gangene. Jeg har funnet oppskriften på hvordan jeg skal finne formen når det gjelder. Det er en individuell og veldig verdifull oppskrift for idrettsutøvere. Jeg kan ikke få takket Mats nok for at han har hjulpet meg og resten av IK Hero Tri med å komme frem til hver vår oppskrift. Ironman 70.3 Haugesund endte med klasseseier i M 18-24 år, og lagseier i NM. IK Hero triatlon er Norges beste triatlonlag i langdistanse!

Halv-Fet triatlon, Norges hyggeligste triatlonkonkurranse

Halv-fet triatlon er en triatlonkonkurranse av typen halvdistanse. Det vil si 1900m svømming, 90km sykling og 21,1km løping. Halv-fet er konkurransen for deg som er med på ditt første triatlon, for deg som liker uhøytidelig god stemning, eller for deg som bare vil ha en god og hard økt. På lørdag var jeg med på Halv-Fet triatlon sammen med to andre fra laget mitt (Hero triatlon). Det ble den hyggeligste konkurransen jeg har vært med på noengang.

Ironman Lanzarote: Klasseseier og kvalifisering til VM på Hawaii


De siste par månedene har jeg ikke fungert i det hele tatt på sykkelen. Jeg har vært redd jeg hadde blitt dårligere siden i fjor. Redd jeg hadde lagt for mye arbeid i løp og at det hadde gått utover det andre. Jeg har hatt utallige samtaler med treneren min, Mats Johansen. Hadde jeg kjørt for mye hardt, hadde jeg kjørt for lite hardt, hadde jeg trent feil? Mats var klar på at alt var gjort riktig, at vi skulle følge planen og at formen ville komme når den skulle. Det gjorde den.

Seier i Amundsenekspedisjonen!

Etter 21 timer og 56 minutter med blod (blemmer), svette, tårer, frysing og kladding, kom jeg endelig i mål etter 100km med 45kg pulk over Hardangervidda. Utslitt, men lykkelig.Klar for Amundsenekspedisjonen 2014!


Nå nærmer Amundsenekspedisjonen seg med stormskritt. På torsdag går starten på det 100km lange pulkrennet som går på tvers av hele Hardangervidda. Jeg har brukt helgen på en liten oppkjøring. Her er mine råd til hvordan man skal komme seg over vidda på raskest og hyggeligst mulig måte.

Ironman 70.3 Luxembourg. En fin avslutning på sesongen!

Da jeg lå på Gaustatoppen og skalv etter fulført Norseman, hadde jeg i hvert fall én tanke rimelig klart for meg. Nå var det slutt på sesongen, og jeg skulle ikke slite meg ut på flere måneder! Det er rart hvor fort man glemmer. For bare noen uker senere ringte min kompis Christian Nilsson med en "god idé".  - Vil du være med til Luxemburg og delta på halvironman i starten av september? Jeg syntes det var en god idé.

Norseman 2013

Uka før Norseman ble værmeldingen for den store dagen bare verre og verre for hver oppdatering. På det verste var det meldt opptil 100mm nedbør, lyn og 19m/s vind. Både fredagen og søndagen var det spådd fint, mens lørdagen bød på skikkelig møkkavær. Værgudene ville åpenbart bidra til at Norseman Xtreme Triathlon skulle leve opp til navnet. Og selv om været ikke ble fullt så ille som det var spådd, ble det ekstremt nok.

IM Haugesund

Photo: Thomas Wenning Photo: Thomas Wenning

IronMan 70.3 i Haugesund fikk en noe uventet avslutning for min del, men var alt i alt en fin opplevelse allikevel. Det er gøy å se at triathlon begynner å vokse seg til en relativt stor idrett i Norge!