Blogger

Mattis Sjøli |Oppdatering

Hei igjen!


Nå er årets skisesong ferdig og rennskiene er mest sannsynlig lagt inn med glider for siste gang i år! Kanskje slenger jeg meg på et turrenn eller to, men det blir med senka skuldre og bare for moro. NM del 2 på Lygna ble igjen ei grei rennhelg for meg, litt som det har vært før i år, med gode renn men ikke helt fullklaff. På 10km skøyting ble jeg nummer 55, av snaut 500 løpere. Fornøyd med at jeg er foran de aller fleste satsende skiløpere i Norge, men følte ikke helt at kroppen var 100%. Sprakk på slutten og tapte 20 plasser de siste to kilometerne. På lørdagens 50km klassisk hadde jeg ikke dagen. Prøvde å gå hardt fra start og håpte at kroppen skulle bli bedre utover. Det skjedde ikke og jeg parkerte fullstendig etter 25km. Mitt tyngste skirenn noensinne, både fysisk og mentalt. Måtte krige hele veien, og klarte å falle to ganger på den siste runden. Kom i mål som nummer 77, helt utslitt og ferdig. Akkurat nå er jeg glad skisesongen er slutt, og jeg gleder meg til å slappe av og hente meg litt inn. 

 


Frode Lein|Test: Salomon Predict RA

Salomon Predict RA løpesko / Test av Frode Lein

 
Disse løpeskoene er noe «helt nytt» fra Salomon, og de oppleves «Chill n’ smooth» om jeg skal bruke min datters terminologi.


Salomon Predict RA sitter godt rundt hele foten, og har en overraskende romslig tåboks. 
Materialvalg i overdelen er utrolig behagelig, og med så lite friksjon at du fint kan løpe uten strømper.

Sålen er saftig - men fast, og gir god støtte når du løper. 
Selv om sålen er relativt tykk, beholder du overraskende god kontakt med underlaget.

OPPSUMMERT

Salomon Predict RA gir en god følelse av fleksibilitet samtidig som den er retningsgivende i løpssteget.
Salomon Predict RA er en svært god løpesko for de fleste og egner seg fint til lange konkurranser på asfalt, tredemølle og annet hardt underlag.
Det eneste jeg savner er Salomon sitt geniale lissesystem - QuickLace.

 

Kjøpes her 

 

-Frode Lein

 


Mattis Sjøli |Oppsummering fra NC Harstad

Oppsummering fra NC Harstad

 

Hei igjen!


Håper at alle dere som gikk Birken fikk en fin tur over fjellet og at tipsene mine i forkant gjorde rennet litt bedre! Helgen min i Harstad var ganske bra, med en 53.plass og en 37.plass på henholdsvis 15 kilometer klassisk og 30 kilometer skøyting. Selv er jeg mest fornøyd med skøyterennet, men irriterer meg litt over at topp 30 glapp...

Snøen i Harstad var nok lik som på Birkebeinerrennet, fin kornet og tørr, og ble ikke våt selv om sola stod på midt på dagen og det ble varmegrader. Snøen var så tørr at det var knirk i snøen når vi gikk, litt som når det er skikkelig kaldt. Det var vanskelig å få skikkelig feste, fordi sporene ble blanke. Litt utfordrende forhold å teste ski på, fordi deler av løypa lå også i skyggen. Følte ikke at jeg hadde helt fullklaff på skiene noen av dagene, men tror heller ikke at skia var dårlige. Måtte leie meg inn hos en leverandør, fordi smørerne i Oslo Sportslager var opptatt med Birken denne helga. Fikk kun testa ski dagen før rennet, så kanskje kunne jeg hatt litt bedre ski hvis jeg hadde testa på renndag!  

 


Mattis Sjøli |Tips frem mot Birkebeinerrennet!

Tips frem mot Birkebeinerrennet!

Hei igjen! Nå tikker det faretruende fort mot Birken og hovedmålet for mange ivrige skiløpere over hele landet. Jeg for min del skal dessverre ikke gå, jeg reiser til Harstad for å gå Norgescup og må dermed se Birken på TV. Kjedelig å ikke få med seg begge deler, men kanskje terminlista klaffer bedre til neste år! Siste uka inn mot Birken (eller andre viktige konkurranser) så mener jeg at det er viktig å ikke stresse. Jobben er blitt gjort, så det er ikke så mye man får gjort fra eller til uansett. Tenkte jeg skulle skrive en liten liste med tips frem mot birken og undervegs i selve rennet.

 


Frode Lein |Arctic Bedding

Arctic Bedding 

 

 

  

 

Noe av det mest utfordrende i konkurranser med ekstrem kulde og hundrevis av kilometer i ukjent terreng - er søvn. Det er i tillegg mye læring i å våkne etter et par timers søvn med flatt liggeunderlaget og femti minusgrader. God fagkompetanse og tilgang på riktig utstyr hos Oslo Sportslager hjelper meg til å bli "Sikker, lett og rask".  

Piteraq Arctic Bedding er en "rask" løsning som stroppes fast på toppen av pulken. Den er formet som en madrass og i bunnen legger jeg et liggeunderlag av skumplast, så et oppblåst liggeunderlag med dun og på toppen min doble sovepose.

Arctic Bedding har et par store ytterlommer hvor jeg har termos, primus, litt klesbytte, dunjakke og noe turmat.
Når teltet er satt opp er det bare ett kolli som blir med inn i teltet - Arctic Bedding. Jeg åpner "lokket" og legger meg rett i soveposen og zzz....


Mattis Sjøli |Et lite smøretips!

Hallo folkens!

 

Hos meg skjer det lite om dagen, kun trening frem mot norgescup i Harstad og NN del 2 på Lygna som gjelder. Bestemte meg for å stå over den Skandinaviske cupen i Latvia for å være best mulig forberedt til siste del av sesongen og kanskje klare å få ut noen skikkelige toppløp. Derfor kommer det ikke noe langt blogginnlegg, har ikke så mye å si. Men jeg vil heller dele et smøretips med dere. Tipset er enkelt og fungerer veldig bra for å friske opp skia før trening, kjapt og enkelt!

I vinter har jeg prøvd en litt lettere løsning når det gjelder gliding av ski. Når det er rennhelger omtrent annenhver helg gjennom vinteren, så må også skien gjøres klar til testing ofte. For å spare en del tid i smøreboden har jeg derfor begynt å bruke CH6-sprayglider. Jeg renser skiene for smurning og med gliderrens, for så å børste opp skiene. Så sprayer jeg på glideren på skia. Deretter lar jeg glideren tørke i 5-10min før jeg setter bort skiene eller børster av glideren før bruk. Veldig enkelt og veldig tidsbesparende både for en skiløper som skal gjøre klar mange par ski og for småbarnsforeldre eller mosjonister som kjenner på tidsklemma. Skia hever seg betraktelig etter gliding og jeg har erfart at resultatet blir minst like bra som «vanlig» gliding. Har du i tillegg en god allround ski med OS7-slip, så er du sikret gode ski på alle forhold, kjapt, billig og enkelt! For at skia ikke skal bli tørre og grå i lengden, så passer jeg på å glide på «vanlig» måte en gang i ny og ne, egentlig kun for forhåpentligvis få smeltet glider inn i sålen så den ikke tørker ut i lengden.


Frode Lein |Forberedelser og utstyr til ultraløp i Emiratene

Frode Lein |Forberedelser og utstyr til ultraløp i Emiratene 

   

Al Marmoon Ultra Marathon arrangeres i et ørkenområde utenfor Dubai i Emiratene. Området hvor løpet arrangeres har sanddyner som er ti meter høye og det er vanskelig å navigere.

 

Gode forberedelser gir deg den trygghet og forutsigbarhet som gjør det lettere å ha fokus på «å bare løpe». -Frode Lein


Mattis Sjøli |Oppsummering av Norgescup

Oppsummering av Norgescup i Nes

Hei igjen! Helgas Norgescup er overstått og jeg har fått kommet litt tilbake til hektene igjen. Hadde store forhåpninger om topp 30 plasseringer, men slik gikk det dessverre ikke. På 10km klassisk på lørdag ble jeg nummer 55, under halvminuttet bak topp 30. På søndagens 15km skøyting ble jeg nummer 60, ca 40 sekunder bak topp 30. Skuffende at jeg er såpass nærme begge dager, uten at jeg klarer å hente ut det lille ekstra og nå målsetningen min. Lørdagens renn er jeg greit fornøyd med, kroppen fungerte bra, skia var gode og teknikken satt bra. Jeg føler også at jeg traff bra med løpsopplegg og fikk ut det jeg var god for. Kunne kanskje klart å tyne ut noen krefter til, men slik ble det altså ikke. På søndag var jeg revansjesugen og veldig klar på at jeg skulle gjøre alt som stod i min makt for å komme topp 30. Startet hardt og prøvde å være med fra start, kjente tidlig at dette ikke var min dag og at jeg måtte krige hardt for hver eneste meter. Stivnet fryktelig fælt og følte ikke at jeg gikk noe bra i det hele tatt. Ut på siste runden bestemte jeg meg for å gi det et siste forsøk og pressa på alt jeg hadde, gikk meg opp mange plasser og på 12,5km var jeg rundt nummer 45, sprakk som en ballong mot slutten og endte da som sagt på 60.plass. Hadde gode ski, men bortsett fra det var det lite positivt å ta med seg fra denne dagen. Kroppen var tung, beina seige og løpsopplegget dårlig. Gikk som en jojo og klarte aldri å få noe særlig flyt. Nå gjelder det å legge skuffelsen bak seg og krumme ryggen inn mot NM, jeg gir ikke opp og har god tro på at årets første topp 30 plassering kan komme underveis i NM!

 


Mattis Sjøli |Snart Norgescuprenn

Hallo!


Nå nærmer det seg for alvor Norgescuprenn igjen, og jeg gleder meg. Etter en snau måned med fokus på trening, så skal det bli gøy å konkurrere igjen og se hvordan formen har utviklet seg. Forhåpentligvis har jeg kommet nærmere toppformen og har tatt inn på litt på konkurrentene mine. Har ikke gått noen store skirenn på en stund og er veldig spent og nervøs på formen! Treninga har gått fint og formen har kjentes bra, men det blir alltid knyttet en viss spenning til hvordan det vil gå på renn uansett. 

 

Speider etter toppformen!

Forrige uke var en veldig rolig uke, faktisk med tre hviledager og tre intervaller. Prøvde meg med tre hviledager for å få en superkompensasjon og forhåpentligvis strutte av energi utover denne uka. Har følt meg dårlig etter hvilen og vært trøtt og lat på trening og i hverdagen ellers. Har reist hjem for å utnytte hjemmebanefordelen maksimalt, og tjuvtrener en del i løypene som skal brukes til helga. I går (søndag) kjørte jeg et testrenn i løypene som skal brukes til helga, for å få et ørlite overtak på konkurrentene som ikke har fått gjort seg så godt kjent i løypene. Kroppen var litt «dau» og jeg klarte ikke å presse skikkelig. Kjørte en ny intervall i går kveld på mølle, 5*5min i4. Følte meg veldig mye bedre da og hadde mye energi etter økta! 

Mattis Sjøli |Godt nyttår!

Hei hei og godt nytt år!

Tiden siden forrige innlegg har gått fort og jeg har fått trent veldig godt. Har egentlig fått gjort det jeg har planlagt helt fra mai, og frem til nå når det virkelig gjelder. De neste drøye to månedene er det viktige skirenn annenhver helg og jeg håper at det grunnlaget jeg har lagt siden mai skal gjøre at jeg forhåpentligvis kan treffe med en toppform og holde på denne ut sesongen, hvert fall den neste måneden, så får jeg heller legge inn en ressursperiode etter det. Det er nå det gjelder, sesongens mål kommer på løpende bånd og jeg har ingen grunn til å ikke skulle kunne prestere optimalt. Sesongen til nå har vært helt ok, uten at jeg har lagt opp til noen stor formtopp, derfor håper jeg at jeg skal kunne få et gir eller to til og ta mine første norgescup-poeng. 

 


Mattis Sjøli |Kulde og skirenn

Hei igjen!


Nå har jeg endelig kommet meg tilbake til Lillehammer igjen, etter en aldri så liten bomtur til Østersund. 7-timer i bil hver vei, for å kun få gått et skirenn var en strek i regninga! Allerede da vi ankom Østersund, begynte det å bli kaldere. Fredagens sprint gikk etter programmet, men der hadde jeg planlagt å ikke gå. Da vi våknet på lørdagsmorgenen viste gradestokken minus 19 grader og enda kaldere på de kaldeste punktene i løypa. Etter mye om og men ble rennet avlyst, det var rett og slett for kaldt. Veldig kjedelig å ikke få gå renn, men også bra å se at arrangørene tar helsa til løperne på alvor og tør å avlyse store skirenn. Jeg var i Østersund sist det ble arrangert Skandinavisk Cup, og da var det enda kaldere, men arrangøren valgte å kjøre gjennom konkurransene og utsette oss for en unødvendig belastning. Under hele helga testa jeg ut hansker som jeg tidligere nevnte i innlegget om julegaver. Lillsport Mitt1 holdt meg god og varm på henda hele helga, til tross for lave temperaturer under -20 grader. Hansken fås kjøpt på Oslo Sportslager og kan varmt anbefales! https://www.oslosportslager.no/produkt/lill-sport-mitt-1-langrennsvott-herre-45381.aspx

 

Testing
Selv om det klassiske distanserennet ble avlyst, så fikk jeg testa en del ski. Det var ganske jevnt mellom to par, et par OS7 og et par OS-Torsby. Mitt valg falt til slutt på OS-Torsby fordi jeg følte at skiene var enklere å føre i motbakke. Det var -12 grader og medium luftfuktighet, med noe nysnø. Før skøyterennet testa jeg flere ulike skityper med OS7 og OS6. Valget falt på OS6, og det var et enkelt valg. Stor forskjell både på fart og følelse! På testdagen var det var det -5 grader, men fortsatt kaldt i snøen etter forrige dags sprengkulde.

 

 


Mattis Sjøli | Trene, sove og hvile

Hei igjen!


Endelig mandag igjen, og det betyr nytt blogginnlegg! Forrige uke bestod «dessverre» kun av trening og formtopping inn mot skandinaviskcup i Østersund kommende uke. Selv om det kanskje høres litt kjedelig ut med bare trening, soving og hvile, så er det egentlig ganske deilig! Har tatt juleferie fra skolen og kan kun konsentrere meg om formen de neste ukene, noe som jeg håper skal gi mer overskudd å føre til klatring på resultatlistene utover! Hovedfokuset mitt denne uka har vært å få gode hardøkter, der jeg har kjørt en i4-økt i klassisk, en i4-økt løpe på tredemølle og et skirenn. En annen ting som er veldig gledelig er at det ser ut til at vinteren er på full fremmarsj både på Lillehammer, Sjusjøen og over store deler av Østlandet! Senk skuldrene og prøv skiene en tur eller to i førjulsstriden!

 


«Mattis’ julegavetips»

«Mattis’ julegavetips» 

 

Heihei!
Like sikkert som at Nissene på låven ruller over TV-skjermen nå i adventstiden, så kommer «Mattis’ julegavetips». Her håper jeg at det finnes tips for alle, i litt ulike priskategorier. Når det gjelder min form og treningsstatus, så er formen stigende og jeg trener nå mot Skandinaviskcup i Østersund om 2 uker. I dag, mandag så har jeg vært oppe på Sjusjøfjellet og gått på ski, i milevis med nykjørte løyper. Anbefaler alle som har mulighet til å ta seg en tur opp dit!

1. Sportsbriller. Uansett hvilken idrett du driver med eller om du bare liker å være ute, både sommer og vinter, så er gode sportsbriller en investering! Selv bruker jeg Oakley briller og er veldig fornøyd med disse! Brillene og glassene har veldig god kvalitet og varer nesten evig. De sitter godt på hodet, under hjelmen og på lua og skjermer for både sol og snø. På Oslo Sportslager, både i butikk og på nett har de mange ulike modeller, med ulike glass og farger. Brillene jeg har lagt ved her, har glass som skal gi ekstra god sikt ved flatt lys i skiløypa.
https://www.oslosportslager.no/produkt/oakley-radar-ev-path-polished-whiteprizm-snow-sapphire-sportsbriller-41199.aspx

 

 

2. Gode hansker. For oss som trives best ute i all slags vær og vind, så er gode hansker et must! Disse vottene fra LillSport sitter godt på hånden og er varme og gode. Jeg liker godt å bruke votter i stedet for hansker, fordi jeg opplever at fingrene holder seg varmere i en vott enn i adskilt i en vanlig hanske. Votten er i tillegg vindtett på oversiden, noe som gjør den enda lunere. På ekstra kalde dager finnes deg også en tynn ull-liner man kan kjøpe og ha inni votten. Votten har en god passform og sklir ikke av hånden ved stavtak.
https://www.oslosportslager.no/produkt/lill-sport-mitt-1-langrennsvott-herre-45381.aspx

 

 

3. Sekk til trening og konkurranse. På turer lengre enn et par timer bruker jeg ofte drikkesekk i stedet for drikkebelte. På lengre turer så blir det for lite med «bare» 0,7 liter med drikke, og hvis man ikke får i seg nok drikke undervegs på trening kan man i verste fall gå tom for energi undervegs. En god drikkesekk er også påkrevd på Birkebeiner-arrangementene. Gi en god drikkesekk til noen du er glad i, slik at de holder motet oppe på lengre turer!
https://www.oslosportslager.no/produktkategori/drikkesekker-med-pose-4-6243.aspx


4. Skoovertrekk. For å få en best mulig opplevelse på skitur er det viktig å ikke fryse. Gode skoovertrekk holder på varmen og holder snø og vind ute. Jeg har blitt veldig glad i disse fra Lillsport.https://www.oslosportslager.no/produkt/lill-sport-boot-cover-thermo-skotrekk-41906.aspx

 

  

 

5. Slip. Gi bort en skislip til jul. Jeg har selv OS-slip på mine ski og er veldig godt fornøyd. Min favoritt er nok OS7, en allround slip jeg har testet og brukt på flere typer forhold. Gi bort slip til noen du unner gode ski, gjennom hele vinteren! https://www.oslosportslager.no/produktkategori/steinslip-og-skiprepp-4-2043.aspx

 

 

6. Pulsklokke. Både toppidrettsutøvere og treningsnarkomaner har både moro av, og godt brukt for en god pulsklokke! Her får du det meste du trenger av informasjon fra økta inkluedrt fart og avstand, og du kan følge med på formutvikling, hvilepuls, søvnkvalitet og mye mye mer. Selv bruker jeg pulsklokke på alle treningsøkter og sover med den om natta. Jeg bruker denne fra Garmin, og er godt fornøyd med den. Pulsklokka er helt avgjørende i mitt treningsarbeid! https://www.oslosportslager.no/produkt/garmin-forerunner-645-010-01863-10-pulsklokke-unisex-46006.aspx

 

 

7. Ullgenser. En god ullgenser er alltid gullverdt for folk som er mye ute i skog og mark. Jeg skifter alltid på meg en varm ullgenser etter trening og renn, eller hvis jeg fryser litt ekstra en dag. Både Dæhlie og Ullvang (for å nevne noen) har kule ullgensere, som også varmer veldig godt. Hva er vel bedre enn å gi en gave som varmer? https://www.oslosportslager.no/produkt/dahlie-half-zip-comfy-mens-mellomlagstroye-herre-41755.aspx

 

 

 

8. Piggsko. For alle som er glade i å løpe, så er piggsko veldig kjekt å ha vinterstid. For å kunne løpe avslappet og med lave skuldre, så er det avgjørende med godt grep. Selv bruker jeg også piggskoene mine i terrenget, når underlaget er sleipt og vått. Det fungerer også supert! Oslo Sportslager har mange ulike modeller både på nett og i butikk, sjekk det ut!
https://www.oslosportslager.no/produktkategori/lopesko-med-pigg-herre-4-5848.aspx

 

Alt dette og mer til finner dere både på nett og i butikk. Stikk innom for enda flere tips og god service!
Julehilsen Mattis Sjøli.

Husk og følg meg på Strava: Mattis Sjøli og Instagram: mattissjoli

 

 


Mattis Sjøli | Oppsummering av sesongåpningen på Beitostølen

Oppsummering av sesongåpningen på Beitostølen
Hei igjen!
Nå er «endelig» sesongåpningen på Beitostølen unna gjort. Det har vært mange høye skuldre og nerver i helspenn hos hele langrenns-Norge – men nå er vi endelig i gang! Noen reiser fra Beitostølen glade og fornøyde med sesongens første rennhelg, mens andre reiser hjem skuffa og uten så mange gode svar. Jeg for min del heller nok mest mot å reise hjem skuffa, uten at helga var noen stor krise for meg personlig. 

 

Jeg åpnet med 15km klassisk på fredag, på et skikkelig sliterføre. Dårlige spor, realt klisterføre og skikkelig sug i sporet gjorde sesongåpningen enda tyngre enn vanlig. Kroppen var helt grei, litt tung og seig, men jeg tror jeg kunne gjort et ganske bra renn hvis teknikken hadde vært bedre. Følte rett og slett at det var en aldri så liten «teknisk knockout» for meg. Jeg ble stressa og klarte ikke å stole på festet og å gå avslappet diagonal. Ble løpende veldig mye utenfor sporet, med hodet under armen. Det kosta mer enn det smakte, og jeg gikk inn til en 92-plass – langt bak vinner. Ikke noe å skryte av, men en grei start, tatt følelsen i betraktning. Registrerte at pulsen ikke var så høy som den burde, og at jeg må lengre ned i kjelleren på viktigere renn – når det virkelig gjelder.

Jeg gikk på en OS8-slip, med Salomons varmski, med hvit såle. Testa mange ulike strukturer og skityper, der det til slutt stod mellom et par Salomon kaldski, med en OS-Torsby-slip. Fordi været var mildt og snøen omdannet og løs, valgte jeg varmparet. Er fornøyd med skia, bare irriterer meg over at jeg ikke tok meg tid til å trykke ned mot underlaget og utnytte smurningen enda mer. Det var rundt 0 grader, høy luftfuktighet, tåke og omdannet løs kunstsnø.

På søndagens 15km skøyting hadde jeg større forhåpninger. Endelig var sesong i gang og jeg følte meg klar for å gjøre et godt skirenn, senke skuldrene og ta meg tid til å gå teknisk riktig. Kjente tidlig at dette ikke kom til å bli min dag, ble kjapt stiv i beina og sleit på det løse føret. Falt igjennom i dobbeldansen og måtte gå mye padling. Prøvde å jobbe hele veien inn til mål, og er fornøyd med den første kilometeren og de siste 2,5 kilometerne. Resten var alt for dårlig. Her gikk jeg også på en OS8-slip med Salomon varmski, med hvit såle. Testa mye ski med Stein Arne kvelden før, og på renndag stod det mellom det nevnte paret og et par Salomon mediumski med OS7-slip. Valgte igjen varmparet, som hadde en del bedre glid og jeg håpet også at dette paret skulle bli enda bedre utover i rennet. I ettertid angrer jeg litt på skivalget mitt, da vi testa kvelden før var det faste og fine forhold og jeg vraket et mykere par, som hadde best glid av alle. Følte at de ble for myke og ustabile. På renndagen ble det veldig løst og skia jeg valgte gravde seg ned i løssnøen, så da hadde det nok vært bedre med et mykere par. Men det er bare mitt eget valgt og min egen skyld, men greit å huske til neste gang! Testforholdene kvelden før var som følgende: 0 grader, medium luftfuktighet (lavere enn på fredag) og faste forhold (Forholdene endret seg til renndag).


Mattis Sjøli | Oppsummering av Norgescup på Gålå

Oppsummering av Norgescup på Gålå
Hei igjen! I helga som var gikk jeg årets første norgescup-helg på Gålå. Det ble gått 15km skøyting, sprint skøyting og 15km klassisk. På grunn av snømangelen som plager oss om dagen, så ble løypa kortet ned til 2,5km*6 runder. Ikke akkurat verdens hardeste løype og med litt slitasje fra flere hundre skiløpere over flere dager. Det var raske kunstsnø-forhold, med lite vann i snøen og en steinhard såle. Enkelte steder var det nesten is. På skøytinga var det ca -2 grader, mens det ble litt og litt kaldere utover helga og på søndagen var det ned mot -10 grader, spesielt på morgenen.

På 15km skøyting følte jeg meg bra, en mye lettere kropp og mye høyere fartsressurser enn på Beitostølen for under ei uke siden. Åpnet veldig kontrollert og gikk sammen med Eirik Mysen de to første rundene mine. Ut på tredje runden skjedde det som ikke skulle skje, staven min knakk og det var ingen fra mitt støtteapparat rundt meg som kunne gi ny stav. Måtte stoppe opp og vente på en mann som kom løpende med en stav, men den hadde feil lengde og var til feil hånd, fikk enda en ny stav litt lenger opp i den hardeste bakken i løypa, men den var for lang. Etter hvert fikk jeg ny stav og riktig høyde av pappa, men da hadde dessverre skaden allerede skjedd. Tapte 42 sekund på 2km til Mysen, og raste nedover resultatlista. Ble også stokkstiv av å gå uten en stav. Herfra og inn ble det en kamp for å flytte de stive beina mine. Kriga veldig bra på og fikk pressa meg helt ned i kjelleren. Endte som nummer 90, med tre stavbytter undervegs. Dårlig resultat, der jeg ikke fikk vist hva jeg var god for. Lå topp 60 når staven knakk og hadde vært fornøyd med et resultat der. Uansett fornøyd med responsen fra kroppen og hvor høyt jeg kunne ligge i puls. Håper denne utviklingen fortsetter! Jeg testa vanvittig mye ski kvelden før og på renndag. Testa ulike skikonstruksjoner med OS7, OS6, OS8 og OS-Torsby. Endte opp med å gå på Salomon kaldski (Blue), med OS6. Godt fornøyd med skia og føler jeg valgte riktig. Hadde også to ulike modeller med OS7 på som var veldig jevne med OS6.

 

 

Valgte å stille opp på sprinten, mest for å få litt fartstrening og fordi jeg synes det er gøy. Kroppen var tung og sliten etter rennet dagen før, så det gikk ikke så bra. Fornøyd med gjennomføringen av rennet, men ser nok at jeg må fokusere mer på sprint hvis det skal være noe vits i å gå prologer. Brukte samme skiene som dagen før.

15km klassisk var siste kraftanstrengelse denne helga. Som sagt var løypa lett, og det var kun stakefriesoner som hindret veldig mange fra å stake hele rennet. Jeg trives godt i lange, bratte motbakker og trivdes derfor ikke så godt med mye staking. Åpnet hardt og fikk gå med en god gruppe med løpere, tidlig merka jeg at dette ikke kom til å bli min dag. Kroppen var seig og beina var stinne. Jobbet og jobbet hele veien og er godt fornøyd med måten jeg angrep rennet på. Ga aldri opp og gikk meg skikkelig i kjelleren. Et skikkelig sliteløp, der jeg måtte jobbe for hver eneste meter. Endte opp som nummer 92, og er greit fornøyd med det. Over 180 påmeldte løpere og mange som trener mye og går fort på ski. I dag var jeg rett og slett ikke bedre, selv om jeg fikk gå hele løpet med staver og ski intakt. En veldig mye bedre tekniskgjennomførelse enn på Beitostølen, noe som jeg tar med meg. Før start testa jeg OS7, OS8 og OS-Torsby, med ulike konstruksjoner på skia. Falt på en Salomon kaldski, med OS-Torsby slip. Hovedgrunnen til dette er at jeg liker spennet på skiene veldig godt. OS8 ble for grovt og OS7 kunne ha gått bra, men mine ski var litt for stive for det føret som var!


Mattis Sjøli | Oppsumering

Heihei!
Det har dessverre gått en stund siden forrige innlegg fra min side, så jeg vil gå igjennom sesongoppkjøringen og fortelle litt om hva jeg har trent og hvorfor. Treninga har gått veldig fint siden mai, har verken vært noe særlig sjuk og har hatt veldig lite problemer med belastningsskader (bank i bordet). Har hatt ca 40 samlingsdøgn i inn og utland, blant annet på Sognefjellet, i Sandnes/Stavanger og Mar de Pulpi i Spania. I skrivende stund er jeg på vei hjem fra årets siste barmarksamling før sesongen starter og har fått gode svar på formen og på treninga som har blitt gjort!