Blogger

Kenneth Larsen

Godset: Smaken av Europa

Den siste uken har vært en meget spennende og innholdsrik uke for alle oss med blått hjerte, som følger Strømsgodset. For første gang siden vi møtte Aston Villa i 1998, har Godset prøvd seg ute i Europa.
Motstanderen ble ikke hvem som helst, men nettopp vinneren av Europa League 2010, Atletico Madrid.
I tillegg til hjemme og bortekamp mot Atletico, har Godset den siste uken også rukket å møte min erkerival, LSK.
Atletico Madrid - Strømsgodset på Estadio Vicente Calderòn i Madrid. Et minutts stillhet etter tragedien i Oslo og på Utøya.

Godset - sommeroppdatering

Mye har skjedd siden sist. Og mens jeg har hatt to ukers ferie, har Godset rukket å spilt 3 kamper,
mot henholdsvis Vålerenga (borte), Rosenborg (borte) og Start (hjemme).
Det har ført til en uavgjort, et tap og en seier. Og med det ligger Godset godt plassert på en 3. plass, etter halvspilt serie. I tillegg til dette har forsvareren Glenn Andersen blitt far på ny, Fredrik Nordkvelle har besluttet at han er ferdig i Strømsgodset i sommer eller etter sesongen, og det har vært 3. kvalikrunde-trekning i Europa League.                                                         

Sammendrag: Godset - Haugesund 26/6-11

Jeg dro innover til Drammen ved 13- tiden, feiret bursdagen til onkelen min, før turen gikk videre til Marienlyst Stadion. Der møttes to gode hjemmelag, men denne gangen var det Godset som dro fordel av hjemmebane. Etter tre strake tap mot henholdsvis Molde, LSK og Start, var Godset avhengige av seier for å holde følge i toppen av Tippeligaen. Kampen åpnet friskt, og selvom Godset hadde ballen i stort sett hele kampen, forsvarte Haugesund seg godt, og de gangene de fikk muligheten til å nærme seg hjemmelagets mål, ble sjansene store.

                                         

4. runde i cupen: IK Start - Godset

Onsdag var det klart for 4. runde i cupen, og fjorårets norgesmester Strømsgodset måtte ta turen til sørlandet, hvor IK Start var motstander. Dette var Godsets fjerde bortekamp på rad i cupen, og ville med seier være sikret hjemmekamp i kvartfinalen.
Espen Hoff ville det derimot annerledes, og hans perlescoring etter 36 minutter ble UTROLIG nok kampens eneste scoring.


                                     

Sammendrag: LSK - Godset 19/6-11

Før gårsdagens kamp var LSK det eneste laget Strømsgodset ikke har tatt bortepoeng fra siden opprykket til Tippeligaen i 2006, og slik er det fortsatt. For selv om Strømsgodset sto for banespillet, var det LSK og en effektiv Anthony Ujah som scoret målene. Det betyr at det fortsatt er liv i Strømsgodsets bortespøkelse som svever over Åråsen Stadion.

                                 

Etter kampen: Godset - Molde 16/6-11

Etter endt arbeidsdag, et leilighetskjøp og en liten matbit, gikk turen til Drammen og Marienlyst Stadion. Været var strålende og alt lå til rette for en fantastisk fotballkamp.
Slik skulle det, for min del, dessverre ikke bli. For selv om "Godset" styrte kampen de siste 70 minuttene, var ikke det nok mot et Moldelag som fikk hull på byllen allerede etter 12 minutter, ved Pape Pate Diouf. 0-1 ble forøvrig også sluttresultatet.
Molde hadde også en meget god Bugge Pettersen i "goalen", i tillegg til en Ole Gunnar Solskjær som tydligvis har studert Strømsgodset nøye, og visste hvordan Drammenserene kunne stoppes.


Her gratuleres Bugge Pettersen av en strålende fornøyd Solskjær.

Før kampen: Godset - Molde 16/6-11

I morgen er det klart for toppoppgjør i Drammen, da Molde gjester Marienlyst stadion. Jeg tror på et jevnt oppgjør hvor det kan tippe begge veier. Molde på sin side har vært veldig ujevne med  der de har gått fra 0-5 tap i Haugesund til å knuse Start 5-1 på "Røkkeløkka" i forrige runde. Godset har vært stabile hjemme og er fortsatt ubeseiret på Marienlyst i år. (5-1-0)
                            

Godset: Ekte kjærlighet

Siden jeg er født og oppvokst på Romerike, vil sikkert endel lure på hvorfor jeg valgte Strømsgodset som klubben i mitt hjerte. Det naturlige valget ville vært LSK, sånn ble det derimot ikke. Med pappa sitt Drammensblod og hans store fotballinteresse var jeg ikke gamle skrotten før jeg fikk med meg min første kamp på Marienlyst Stadion, og dermed var det gjort.