Blogger

Himmel og helvete i Nordmarka

“Det finnes bare én ting som er bedre enn å gå langt på ski. Å gå enda lenger”

I 1888 gikk tidenes første femmil av stabelen i Nordmarka. Lørdag 22. februar 2014, 126 år senere, ble distansen doblet til 100 km i rennet Nordmarka Rundt! Initiativtaker Thorkild Gundersen ville hylle Nordmarka, løypekjørerne, skisporene, terrenget og skihistorien. Hva var vel da mer naturlig enn å "arrangere" Norges lengste skirenn? 

Klar for Amundsenekspedisjonen 2014!


Nå nærmer Amundsenekspedisjonen seg med stormskritt. På torsdag går starten på det 100km lange pulkrennet som går på tvers av hele Hardangervidda. Jeg har brukt helgen på en liten oppkjøring. Her er mine råd til hvordan man skal komme seg over vidda på raskest og hyggeligst mulig måte.

Seier i Jo Gjenderennet

Fredag dro Trude og jeg opp til Glittersjå fjellgård for en helgetur til fjells i fantastisk natur samt for å gå Jo Gjenderennet. Dette er et litt annerledes renn som starter på Glittersjå Fjellgård og går en runde på 55 km i fantastiske fjellområder med mål på Gjendesheim Turisthytte. Løypa går i scooterspor gjennom trange skogspartier, gamle setergrender og over åpne vann og fjellområder.

Penere startområde skal du lete lenge etter:-)

Helgens dobbel: Norefjellrennet og Montebellorennet

I helgen gikk jeg Norefjellrennet på lørdag og Montebellorennet på søndag. Jeg liker begge rennene godt både fordi det er veldig fine renn og arrangementer, og fordi de er første del i hver sin trippelkonkurranse.