9 tips til hva du kan gjøre i sommer

Avdelingsleder i fjellavdelingen, Andreas Håland, bruker det meste av sin ledige tid i naturen. Her er hans beste tips til hva du bør fylle sommerkalenderen med.

Nå som skiene er lagt på hylla, er det på tide å rette fokuset mot sommeren. Sommeren i Norge er helt fantastisk, og byr på ett hav av muligheter. Her har jeg samlet noen av mine favoritter.
 • Brekurs Spiterstulen, Jotunheimen: 29.06 - 05.07
  Her får man muligheten til å lære noe man har stor nytte av i fjellheimen. Instruktørene er utrolig flinke og man er hver dag på tur i ett av de flotteste områdene av Jotunheimen.
  http://www.galdhopiggen.no/
 • Tinderodeo Spiterstulen, Jotunheimen: 29.06 - 05.07
  Dette er festivalen for deg som har lyst på spenstige toppturer med guiding til en veldig fornuftig pris. Det er daglige turer med forskjellig vansklighetsgrader. Det er utrolig flott i fjellet i juni og man kan benytte snøresten fra vinteren til nedstigningen fra toppene.
  http://www.galdhopiggen.no/
 • Strynefestivalen, Stryn: 11.06 - 14.06
  Kindereggfestivalen. Klatring, ski og sykkel. Her kan du være med kurs, turer med guide og henge på campen med masse hyggelige mennesker. 
  http://www.strynefestivalen.no/
 • Utflukt, Trysil: 18.06 - 21.06
  Stisykkelfestival for folket! Det ryktes om at motorsagene går varmt i Trysil om dagen. Stier ryddes og det gjøres klart til tidenes sykkelfestival. Braaaaaaaap!!
  http://utflukt.terrengsykkel.no/
 • Hillbilly Huckfest, Ål i Hallingdal: 23.07 - 26.07
  Hallingdans, Hallingpils, hucking og tryning. Har du lyst til å gutse og imponere? dra på Huckfest! Etter du har ødelagt sykkelen din, kan du lene deg tilbake i campingstolen og se på proffene gjøre halsbrekkende stunts.
  http://www.hokkfest.no/
 • Fjellfilmfestivalen, Gjendesheim: 11.09 - 13.09
  Lysten på å se en god film i solnedgangen etter en fantastisk turdag i fjellet? Dra på Fjellfilm da vel. 
  http://www.fjellfilm.no/

 • Vinjerock, Eidsbugarden: 16.07 - 19.07
  Det er en drøss med musikkfestivaler i løpet av sommeren, men det er kun én på Eidsbugarden. Fjell og musikk passer utmerket sammen. 
  http://www.vinjerock.no/
 • Romsdalseventyret, Åndalsnes: 29.06 - 02.07
  Dette er min favoritt, uten tvil. Har du aldri vært på en topptur i Romsdalen så MÅ dette gjøres! Denne turen tar pusten av deg. Her har du mulighet for å bli med Romsdalshorn og Bispen. ”Hornet” byr på artig klatring og en panoramautsikt man ikke trodde fantes til Trollveggen og Vengetind. Bispen byr på flott klyving og enkel klatring i området rundt Trollstigen. 
  http://www.hvitserk.no/
 • Store Skagastølstind, Hurrungane: Hele sommeren
  Er du klar for den store prøven? Dette er en utrolig lang og hard dag i fjellet, men jeg skal love deg at du kommer til smile fra øre til øre hele dagen og natta lang. Vi anbefaler deg en tur med guide. Ta kontakt med en av landets flotteste, Nils Nielsen – han realiserer dine drømmer. 
  http://www.fjellguide.no/
Har du flere gode tips til sommeraktiviteter? Del det under!


Tags: sommer, festival, fjellsport, klatring, fjelltur, jotunheimen,
| Kommentarer [1]

Kommentarer

 •  


 •  
Skrevet av Christian Hansen, 26.10.2015 15:50:55
Det ser rigtig fedt ud. Jeg var på ferie med Adventureno, hvor vi prøvede lidt med bjergbesstigning i Canada. Det var virkelig også en oplevelse værd http://www.adventureno.no/destinasjoner/nord-amerika/hawaiian+islands+canada/intro/?s=2097