ALPINT - Velg Rett Skihjelm

Skal du i bakken denne vinteren? Skihjelm er det viktigste utstyret du har på deg. Vi gir deg noen tips på hva vi mener er viktig i valg av skihjelm.

skihjelm, alpinhjelm
Skihjelmen har blitt en uvurdelig del av skiantrekket. Her følger tre enkle tips på hva du bør tenke på når du skal velge skihjelm.

1. Sikkerhet - Selvfølgelig tenker du sikkerhet siden du leser dette, men sørg for at hjelmen du ser på er laget for skikjøring og med et sikkert hard skall og at den er laget etter godkjent CE - Standard.  skihjelm, alpinhjelm
   
2. Passform - Skihjelmen skal sitte godt, ikke for trangt og ikke for løst. Husk også at hjelmen vil forme seg litt etter hodet ditt etter bruk.
Velg gjerne en skihjelm som er litt for trang fremfor en som er for løs. Sjekk at hjelmen sitter tett rundt hele hodet slik at ikke kald luft trenger inn under hjelmen. Liker du å bruke en liner er det viktig å huske på dette når du velger størrelse.
Skibrillene må passe til hjelmen og til ansiktet ditt. Ikke alle hjelmer og briller passer godt sammen. Størrelsen du trenger finner du ved å ta et målebånd rundt hodet rett over øyebrynene.
skihjelm, alpinhjelm 
   
3. Ventilasjon - Bruker du skihjelmen mest på varme dager kan det være lurt å velge en skihjelm med mulighet for god ventilasjon og luftgjennomstrømning. Hjelmer som har begrenset eller ingen ventilasjon er å foretrekke til kjøring på kalde dager eller under forhold med mye snø. La bruksområde være avgjørende.  skihjelm, alpinhjelm

I år vil du finne skihjelmer fra Giro, Salomon, POC og Bern hos oss. Du finner de HER:

Har vi glemt noe? Er det andre ting du bør tenke på ved valg av skihjelm? Del gjerne din mening om dette i vårt kommentarfelt.

Tags:
| Kommentarer [4]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av HaraldB, 13.03.2018 08:33:46
Når bør man bytte hjelm?

Skrevet av Morten Thorsdalen, 23.01.2012 18:19:51
Hei! Jeg lurte på om den hjelmen som er på toppen er den til salgs?

Skrevet av Pettar`n, 02.10.2010 21:07:18
drit bra side, fant di skoene jeg ville ha. De fant jeg ikke på Freskefraspark.no:D. Men det er litt dyrt her,men care i det da:D

Skrevet av raymond karoliussen, 19.12.2009 15:03:15
dere kan skrive hvilken hjelm som passer til hvilken goggles