Bak designet: METARIDE

 Bak designet: METARIDE 

 

 

  

 

 

Inspirasjonen til METARIDE-skoen startet med en velkjent følelse – uavbrutt, uanstrengt rulling på sykkel. Vi spurte oss selv: hva om vi kunne gjenskape denne opplevelsen for løpere? Hva om riktig skodesign kunne hjelpe dem å løpe lenger og samtidig bruke mindre energi?

 

Skodesigner Hiroaki Nishimura forklarer:

"Utfordringen var å finne en måte å forbedre løpebevegelsen på. Ideen om væske i bevegelse står sentralt i designen. Da vi startet, var dette konseptet helt nytt – det var noe ASICS aldri hadde utforsket, selv om vi hadde tenkt og hypotetisert rundt det i mange år.

"Undersøkelsene våre førte frem til mange prøvemodeller – enkelte av dem med prototyper som så helt ville ut. Det avgjørende spørsmålet var: ville en løper bevege seg mer flytende hvis vi endret løpetrinnet til en gyngende bevegelse ved å stive av forfoten og krumme sålen? Dette var grunnpremisset bak utviklingen av GUIDESOLE-teknologien, som er METARIDE-skoens signaturegenskap."


Mens tradisjonelle treningssko har en lineær, segmentert utforming av sålen, er sålen i METARIDE bygget som en kurve. Den gyngende sålen er i konstant, flytende bevegelse i hvert løpesteg – noe som minner mye om en sykkel og en sykkelrytter.

Da det kom så langt at ideen skulle realiseres, støtte designerne og utviklerne på en del spesielle utfordringer. Utvikler Tomoki Ishizashi deler sitt perspektiv fra kulissene:

"Vi hadde ideen, men det var umulig å gjette hvordan skoene ville føles før vi prøvde dem på. Alle faser bød på overraskelser – noen bedre enn andre. Vi prøvde noe helt nytt, og møtte derfor mange utfordringer med produksjon, kvalitet og funksjon til å begynne med. Det var like før jeg gav opp hele prosjektet, men vi løste utfordringene en etter en."Ved ASICS Institute of Sport Science har flere runder med testing vist at METARIDE-skoen øker løpeeffektiviteten og reduserer tretthetsfølelsen. Løperne beskrev følelsen av en endeløs, uanstrengt flyt – en mer behagelig løpsopplevelse over store avstander. Fremtidens løpeteknologi er her.

 

Les mer om skoen her. 

 

Asics Metaride er kun for salg i butikk!
Besøk oss i Torggata 20, 0183 Oslo! Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •