Cyclocross vs. Landevei/racersykkel

Cyclocross er den perfekte allround sykkel. Nesten like rask som en landeveissykkel, men med et større bruksområde. Lett, stiv, responsiv, tøff og robust. Jeg kan holde på i evigheter. Dette er hva som kjennetegner cyclocross sykler, og kanskje spesielt Colnago sin nye world Cup edition.
Cyclocross er den perfekte sykkelen til deg som vil kombinere trening i Marka og på landeveien. Eller for deg som vil ha en rask sykkel til og fra jobb. Cyclecross passer både til vinterbruk og sommerbruk. På vinteren kan du bruke piggdekk og skjerm, på sommeren kan du
velge mellom allround Marka dekk eller rene landveisdekk for deg som vil ha landveisfølelsen. Så skal du kun ha en sykkel så er cyclocross ett meget bra alternativ.

 

Colnago World cup har fått nytt ”fresh” design og kommer nå med Shimano sin nye 105-gruppe. Som har fått nytt design og forbedret
funksjon. Hendlene er nye og minner veldig om Shimano Ultegra. Kabelføringen er lagt inne langs styret, slik som på toppmodellene. Giringen er meget presis og driftsikker.

   

Forskjellen mellom en landveisykkel og en cyclocross er(i grove trekk):
1. Større plass for dekk. Mer volum gir mer komfort.

   
 Hjulbuen til Colnago World Cup cyclocross
 Hjulbuen til Eddy Merckx EMX-1 landeveissykkel

2. Gir vaiere er lagt på oversiden av rammen, i steden for under så de er mindre utsatte for salt, grus osv. De fleste landeveissykler har enten underliggende vaiere eller integrerte vaiere(gir og bremsevaiere ligger inne i rammen/røret). De er også plassert på oversiden for å være mindre utsatt for slitasje og komfort når sykkelen bæres over hindre.

 

3. Utvekslingen er normalt noe lettere på en cyclocross fordi det ofte er mer motstand på grusveier, traktorveier og bakkene kan ofte være brattere.

På Colnago World cup sitter det 46/36 framme og 25/12 bak(standard).

4. I terrenget: Ofte må man løfte sykkelen på skuldrene over ulike hindre, Colnago har laget sin sykkel med en behaglig bro fra setestammen til overrøret. For mer behaglig bæring av sykkelen.

 


Tags: colnagoworldcup, cyclocross, worldcup, colnagocyclocross, cyclocross, jobbsykkel, allroundsykkel, 2011modell, ny, trening, konkurranse, landeveissykkel, landeveisykkel, racersykkel, racersykkel,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •