Dette må du gjøre før topptursesongen starter

Gode forberedelser gjør toppturene bedre. Her får du et knippe tips til hva du kan gjøre allerede nå.

 

Sett av helger og planlegg ferieuker

Kalenderen fylles fort opp. Husk derfor å planlegge toppturhelger og uker tidlig. Du trenger ikke nødvendigvis planlegge hvor du skal dra. De beste turene går ofte dit hvor forholdene er best. Forholdene kjenner du bare noen dager i forveien.

 

Se over utstyret

Finn frem toppturutstyret, og se over at alt fungerer som det skal. Hvis det er noe som ikke er helt i orden er det lurt å fikse dette i god tid før du skal dra. Pakk gjerne topptursekken så den står klar for tur. I den legger du skredsøker, spade, søkestang, feller, hjelm, og andre ting du vet du kommer til å ha med. Her finner du pakkliste for hva du trenger til toppturer.

 

Prepp skiene

Alle ski trenger vedlikehold. Forhåpentlig har skiene dine stått med voks over sommeren. Hvis de ikke har gjort det er det spesielt viktig å ta en skikkelig prepp av sålene. Se også over stålkantene. Hvis disse er avrundet, eller har hakk, kan det være lurt å ta en slip av skiene.

 

Tren

For noen er trening en del av hverdagen, for andre ikke. Det er uansett ingen grunn til å la sure lår og blodsmak prege de første skidagene. For å unngå dette er det lurt å forberede kroppen for vinteren. En deilig vinterkropp liker vi jo alle! Om høsten kan du gjerne spisse treningen inn mot topptursesongen. Til toppturer er intervalløkter i trapp perfekt. Løp også gjerne noen langturer, og tren styrke i bein og støttemusklatur. Det er mye bedre å starte treningen sent, enn å ikke trene i det hele tatt!Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •