ELSYKKEL - Våre beste tips!

Elsykler har revolusjonert hvordan man beveger seg i de store byene i Europa. Nå er det på tide at revolusjonen tar av i Oslo. Er du på utkikk etter elsykkel? Ta en titt på våre tips under!
En av markedets kuleste (el)sykler. Cube Elly

1. Motor


Motorer til elsykler kommer i forskjellige kvaliteter.
De rimeligste har motoren plassert enten i fram- eller bakhjul, mens de litt dyrere modellene har motoren plasssert i kranken. De litt dyrere modellene har også motorer fra Bosch eller Shimano som går for å være markedsledende. Om motoren er plassert i framhjulet vil du få en «dra-effekt», mens om den er plassert bak vil du få en «dytteeffekt». Når motoren er montert i kranken vil det føles mer naturlig og motoren vil hjelpe deg i selve tråkket. Du får også fullt utbytte av girsystemet på sykkelen med krankmontert motor.

2. SittestillingSelv om det er mye tekniske ting med en elsykkel må man ikke glemme noe av det mest grunnleggende med en sykkel, nemlig sittestilling. Det hjelper ikke med en aldri så god teknisk sykkel så lenge du ikke føler du sitter godt på den. Alle merker har forskjellig geometri. Prøv deg frem og finn en du føler deg komfortabel med.

3. Kvalitet på utstyr, gir og bremser


Som på en vanlig sykkel er det i tillegg til motoren viktig å se på kvaliteten på sykkelens andre vitale komponenter. Et presist og godt girsystem og ikke minst kraftige, hydrauliske bremser er en fordel når farten blir høy. Et presist girsystem er også viktig for maskimal glede av sykkelen. Glem heller ikke en god og slitesterk krank og gode hjul. Elsykkelen kommer du til å bruke så ofte at det er viktig med en gjennomført god kvalitet.

4. Vekt og balanse

En elsykkel er naturlig nok en god del tyngre enn en vanlig sykkel. Dette på grunn av motor og batteri som veier en god del. Det er allikevel ikke det samme hvilken modell du velger. Det er forskjell i vekt på de forskjellige modellene, men det du sannsynligvis vil merke størst forskjell på er balansen i sykkelen. En krankmontert motor vil føles riktigere balansert fordi motoren er plassert midt mellom hjulene samtidig som tyngdepunktet er så lavt som mulig. En bakmontert motor med bakmontert batteri vil føles baktung.


5. En trygg handel gjør du i en butikk med verksted

Vårt sykkelverksted er et av Oslos største og beste. Våre ansatte har gått kurs innen elsykkel for å kunne hjelpe deg med tekniske utfordringer du kan støte på i fremtiden. Våre mekanikere kan elsykkel og vi kan løse de fleste utfordringer. Vi er her for deg i dag, i morgen og i mange år fremover!

Oslo Sportslager fører kun kvalitetssykler fra kjente merker. Av elsykler fører vi de to norske merkene Everest,  E-Green og HR Electric (Hard Rocx) samt tyske Cube. Alle disse merkene kan vi gå god for og vi vet du vil bli fornøyd. Utvalget hos oss er stort og du kan prøve forskjellige modeller til du finner en modell du liker.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Torggata for en prøvetur og en hyggelig handel. Og du- har du ikke prøvd elsykkel ennå er det på tide. Det er et helt fantastisk fremkomstmiddel!


Her er et godt eksempel på en god elsykkel vist med HR Electric E-volution 4
Tags: elsykkel, ebike, e-bike, el-sykkel, sykkel, bysykkel, cube, hardrocx, hrelectric, e-green
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Steinar Skagemo, 02.06.2015 15:21:01
Nyttig oppsummering! Jeg tror det er et veldig viktig poeng når dere skriver: Elsykkelen kommer du til å bruke så ofte at det er viktig med en gjennomført god kvalitet. Derfor er det etter min mening verdifullt med en forhandler som også har god verkstedkapasitet -- og yter god service! I den forbindelse har jeg to spørsmål: Tilbyr dere gratis service på elsyklene i en periode? Og hva er reklamasjonstiden?