FISCHER VACUUM FIT - Perfekte alpinstøvler til alle føtter

VACUUM FIT - Nytt av året hos oss er Fischers nye VACUUM FIT teknologi. Med VACUUM FIT kan vi forme og tilpasse alpinstøvler på måter som tidligere ikke har vært mulig. Perfekte støvler er viktig for en god skiopplevelse, og er noe alle vil sette stor pris på.
Hos oss har vi stort fokus på å finne til hver enkelt person. På alpinfronten er støvler noe av det mest personlige og definitivt den viktigste delen av utstyret. Det er ikke alltid lett å finne en støvel som rett ut av esken sitter bra på foten. Spesielt føtter med unormale former kan oppleve problemer med å finne den perfekte støvelen. Et av satsingsområdene i år er derfor VACUUM FIT. Vacuum Fit består av en serie av støvler som ved hjelp av en Vacuum Fit maskin kan tilpasses individuelt til hver enkelt fot. Tilpasning av innerstøvel har vært standard i mange år, men med Fischer Vacuum Fit tilpasses også skallet etter foten. Dette gjør at du får perfekte støvler, både med tanke på komfort, men også med tanke på presisjon. Du får altså en støvel som både er presis, og komfortabel. Det er vel noe absolutt alle ønsker seg.

Fischer alpinstøvler
Det som gjør denne støpeprosessen mulig er Fischers patenterte Vacu-plast. Denne plasttypen er Fischer helt alene om. Forskjellen fra Vacu-plast til vanlig plast er at den blir myk og formbar helt nede ved 80̊. Vacu-plast har også andre fordeler. For det første er den mer temperaturstabil enn andre plasttyper. Det vil si at stivheten er noenlunde den samme uavhengig av temperaturen støvlene blir brukt i.For det andre er Vacu-plast en god del lettere enn vanlig PU. Dette gjør vekten på støvlene blir redusert. En annen spesiell ting med Fischers støvler er Somatec. Dette vil si at foten står litt vridd i det man gjerne kaller "duck-stance". Når man står naturlig oppreist opplever de fleste å stå med føttene pekende fra hverandre. Ved å "vri" lesten litt i skallet vil du derfor få en mer naturlig posisjon i skallet, og stå mer avslappet. Dette fører også til mindre belastning på leddene, og bedre kraftoverføring


Prosessen
Før vi former skallet bruker vi litt tid på å analysere foten. Typiske problempunkter paddes opp, og vi gjør de nødvendige justeringer. Skallet varmer vi opp til ca 80̊. Når skallet er varmt nok tar du støvlene på beina, og vi er klare til å begynne formeprosessen. Skallet er nå ekstremt mykt, og fleksibelt. Dette gjør at foten vil presse ut de punktene hvor du i utgangspunktet har for lite plass i støvlene. Det neste punktet er å bruke Vacuum Fit maskinen. I maskinen trekker vi på Vacuum Fit "sokker" rundt hele støvelen. "Sokkene" fylles opp med trykkluft. Denne prosessen sørger for at punktene i støvlene med for mye tomrom blir presset inn. Du får altså både trykket skallet ut, og presset det inn i samme prosess.


Tags: bootfitting, støveltilpasning, vacuumfit, alpintstøvler, alpinstøvler, slalomstøvler, vakum, vacum, vaccum
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •