FJELLSKI - Valg av rett fjellski for ditt bruk

I en jungel av fjellski kan det være vanskelig å velge den riktige skia. Men om du vet hva du skal bruke skia til og hvilke egenskaper du ønsker at skia skal ha, så kan vi hjelpe deg med å velge den rette skia for deg og din bruk. Nedenfor finner finner du beskrivelser av de ulike fjellskikategoriene, og hvilken type ski du skal velge til hvilket bruk. I tillegg får du tips om hvilken type bindingssystem som passer til de ulike skiene/egner seg for hvilken type bruk.
Hos oss finner du fjellski, turski, markaski, toppturski og jaktski fra kjente produsenter som Fischer, Åsnes, Rossignol og Salomon. Vi har delt inn fjellskiene i tre kategorier:

LETTE FJELLSKI / TURSKI - Her vil du finne relativt smale lette fjellski / turski både med og uten stålkant, samt både med vanlig såle og smørefri såle. Skiene i denne kategorien er beregnet for turbruk både i marka og på fjellet. Skiene går hovedsaklig i spor, men de fleste modellene vil også kunne benyttes utenfor de oppkjørte løypene ved behov. Går du derimot mest utenfor løypene anbefaler vi klassiske eller brede fjellski. Lette fjellski / turski vil generelt ha mer smørespenn enn klassiske og fjellski. Dette for å gi skiene "raskere" egenskaper i sporet. På disse skiene anbefaler vi BC fjellskibinding eller tradisjonelle langrennsbindinger (NNN).   
  Fischer E89 Tour lette fjellskiKLASSISKE FJELLSKI - De tradisjonelle fjellskiene med hel stålkant for fjellbruk utenfor løypene og i oppgåtte spor på fjellet. De smaleste av disse skiene går også i vanlige spor, men ikke like perfekt som de lette fjellskiene. Vet du at du kommer til å bruke de endel i spor anbefales en BC-binding på skien, for bruk på topper og generelt bruk utenfor løypene kan du velge 75mm-binding. De klassiske skiene er generelt noe mykere enn de lette fjellskiene, med noe mindre smørespenn, og en tanke mer innsving. Dette for å øke skiens sving-, kjøre- og flyteegenskaper utenfor løypene/oppgåtte spor. Finnes i vanlige og smørefrie versjoner.

 
 
  Åsnes Amundsen klassisk fjellskiBREDE FJELLSKI - Som navnet tilsier finner du her brede fjellski. Skiene har stålkanter, og er beregnet for bruk utenfor spor og løyper i fjellet, både på toppturer og i flatere fjellskiterreing med mye snø. For de som liker å ferdes i løssnøen utenfor løypene i skogen vil også endel av disse brede fjellskiene være et bra valg. Disse skiene har generelt godt med innsving, lite eller ingen smørespenn (med unntak) og mykere flex enn andre fjellski, spesielt i frem og bakski. Dette for at skiene skal kunne bære best mulig i dyp snø, svinge lett og har gode kjøreegenskaper for toppturer. For bruk til toppturer anbefales 75mm-bindinger på disse skiene. For gåegenskaper i flatere terreng med mye snø kan en BC-binding være tingen - da anbefales Rottefella BC Magnum. Finnes i vanlige og smørefrie versjoner. Skiene kan også velges for jakt, men det finnes spesifikke jaktmodeller uten stålkanter som ofte er enda bedre egnet til dette bruket.   
   Åsnes Ingstad bred fjellski


Her er våre komponerte fjellskipakker!

Her finner du alle våre fjellski!

Her finner du alle våre fjellskistøvler!


Her finner du alle våre fjellskibindinger!

Her finner du alle våre fjellskistaver!

Tags: fischer, salomon, rossignol, åsnes, fjellski, turski, jaktski, markaski
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •