Fjellskinyheter 2010/2011 - Fischer E89 Zero og Alfa Gaiter

På fjellskifronten har vi fått inn et par store nyheter for denne vinteren - spennende, nye og praktiske produkter som er spesialister på hvert sitt felt. Les mer om Fischer E89 Zero fjellski og Alfa Gaiter fjellskistøvler!

Alfa Gaiter BC GTX fjellskistøvel
Alfa har her tatt en helt vanlig BC fjellskistøvel og bygget den sammen med en gamasj. Resultatet er en kraftig fjellskistøvel for skiturer under kalde og krevende forhold. Gamasjen i robust Cordura-materiale er forsynt med Gore-Tex og fór med med ekstra kuldeisolasjon. Kevlarforsterkning på innsiden av foten (i ankelpartiet) for beskyttelse mot friksjon. Nedre del er av fullnarvet lær i tillegg til gummikalosjering i front. På innsiden har skoen snøring som en vanlig støvel, og det er enkelt å stramme skoen godt i ankelen. Gamasjen åpnes helt i toppen og langt ned i fronten slik at det er enkelt å komme til snøringen, men også en klar fordel for tørking av skoen. Øverst strammes gamasjen med snorstramming som festes på baksiden av leggen. Øverst i front lukkes gamasjen med borrelås. Middels stivhet på sålen gir en sko med gode gåegenskaper for lange turer, som også er stabil/gir god støtte. Aldri mer kalde føtter, frosne skolisser eller snø i støvlene!
 
      Alfa Gaiter BC GTX fjellskistøvel
Fischer E89 Zero rubbet/smørefri lett marka-/fjellski

At Fischer kan lage ski en en kjent sak. I tillegg er de flinke til å tenke ut nye, smarte løsninger. Denne gangen er det den allerede velkjente og populære lette fjellskien E89 fra Fischer som har kommet i enda en ny versjon, i tillegg til de to modellene E89 Tour og E89 Crown (smørefri). E89 har nemlig blitt utstyrt med Fischers Zero-belegg - som allerede i fjor var et alternativ på deres langrennski.

E89 Zero er en spesialski for det vanskelige 0-føret, eller det typiske "påskeføret" om du vil. Spesielt nyfallen, finkornet snø som er lett å "smøre seg bort på". Skien fungerer også fint i overgangen til våt snø, slik at førevariasjonene våt snø/finkornet "fuktig" tørrsnø fra -1 til +3 grader/våt snø igen dekkes godt. Ved nedbør fungerer den også ved noe varmere forhold.

Når det gjelder vedlikehold så er festesonen faktisk nesten vedlikeholdsfri, kun enkel behandling er nødvendig. Zero-belegget sprayes med Zero Anti Icing for å hindre ising ved "tørrsnø". Belegget kan renses med skirens om nødvendig, og rubbes opp med vanlig #100 papir om festet blir dårlig. Festesonen må ikke behandles med varme, smøres, slipes eller fåes glider på.
Tags: fischer, alfa, skisko, skistøvler, fjellskistøvler, fjellski, rubbeski, smørefrieski, turski, lettefjellski
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •