FJELLSKO - 7 Gode tips til valg av fjellsko.

Fjellsko - En god fjellsko kan være med deg i mange år men en dårlig fjellsko kan gi deg smertefulle opplevelser. Les mer og få 7 gode tips ved valg av fjellsko.

Hos oss kan du velge i over 60 forskjellige fjellsko modeller. Du kan velge i forskjellig vekt, materiale, høyde, stivehet, og funksjonalitet. Det viktigste for deg som bruker er å kjenne ditt bruksområde for deretter å velge den skoen som passer din fot og bruksområde best.

tips til fjellsko

Bruksområde er som nevnt et viktig punkt. Spør deg selv hvilket terreng du skal bruke fjellskoen i og hvor mye du skal du bære. Letter terreng og mindre pakkning stiller mindre krav til stivhet på fjellskoen.

 

 

LES OGSÅ: Tips til valg av riktige fjellstøvler

 

 

1. PASSFORM:
Det er mange faktorer som avgjør hvor god passform skoen har. Snøring, form, størrelse, innersåle, strømpe, og for. Husk at du skal ha plass til en finger ved helen når tåen er i front av skoen. Vristen skal sitte godt.

2. INNERSÅLE.
Med riktig innersåle kan feil sko bli riktig sko. Kanskje trenger du en spesialtilpasset såle eller innleggssåler.

3. MELLOMSÅLE.
Mellomsålen bør være anatomisk oppbygd og ha demping

4. VRIDNINGSTIVHET.
En sko for tradisjonell fjellheim bør være vridningsstiv. En sko for lettere terreng kan være mykere. La bruksområde bestemme og test vridningsstivheten ved å bøye skoens front og bakdel til hver sin side.

5. SÅLE.
Yttersålens mønster og mønsterdybde avgjør hvor godt grep du får. Tykkelsen påvirker også holdbarheten av skoen.

6. OVERDEL.
Overdel med forsterkninger ved helen, tådelen og ved sålekanten gir støvelen lengre liv og beskytter mot harde støt og slag. Skoen bør støtte godt over vristen hvis ikke mister det høye skaftet sin funksjon.

7. SNØRING.
Snøringen avgjør hvor bra passformen blir for din fot. Det kan være praktisk med en hempefunksjon slik at du kan snøre den med varierende styrke ved vrist og skaft.

 

LES OGSÅ:  Vedlikehold av dine fjellsko, tursko og fjellskistøvler.

 

 

Har du synspunkter på tipsene om fjellsko? Har du andre tips du mener er viktig å tenke på ved valg av fjellsko? Del de med oss under artikkelen.


Gå til klassiske fjellsko her

Gå til lave tursko her:

Gå til bre og topptur sko her:
Tags: fjellsko, finnrettfjellsko, fjellstøvler, lasportiva, crispi, hagløfs, haglöfs, scarpa, fjellstøvel, støvler, såler, såle, spesialsåler, conformable
| Kommentarer [4]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Eirik Vibe , 26.07.2015 18:36:20
Mitt tips med fjellsko/ støvler er at man aldri skal tenke at man skal gå de inn og om du i butikken er usikker på om de passer så passer de ikke. Når det kommer til stivnet er dette en smakssak men jeg går helst med støvler som ikke er så stive og lite ankelstøtte. Stive støvler og masse ankelstøtte gir en upresis støvel er min erfaring, jeg blir også sliten i beina av det. Full lærstøvel uten Gore tex er det beste men det får man ikke tak i lengre dessverre, disse tørker mye raskere og slippe

Skrevet av Jonas, 15.06.2015 09:17:10
Forts. Høy hæl, vridningsstiv såle og 90-graders/skarp sidekant på sålen er oppskrift på plutselige overtråkk. Utrolig at skoprodusenter ikke ser dette.

Skrevet av Jonas, 15.06.2015 09:15:43
Punkt 4 er langt på vei en sannhet med modifikasjoner. Det er helt individuelt om du bør ha en vridningsstiv sko eller ikke. Dersom du er uvant med fjellheimen, ja, da bør du kanskje ha det, men stive sko er som regel en oppskrift på senehinnebetennelse i skinnleggen. I alle fall for meg. En sko skal være myk og tilpasse seg fotens bevegelser, også i røft terreng. En annen ting er at fjellsko ofte har en svært høy hæl. Hva er poenget med dette? Høy hæl, vridningsstiv såle og veldig 90 graders si

Skrevet av Espen, 22.07.2010 12:33:50
Dårlig erfaring med hemper. Kjøpte et par sko med hemper til min datter, hempene i de to skoene hekter seg en gang i blant i hverandre, med det resultatet at man detter fremover. Det kan oppstå farlig situasjoner og skader på grunn av hempene