Fjelltur med barn? Vi har utstyret!

Skal du gå i fjellet med barn i sommer eller høst? Gi barna en ekstra god opplevelse med det riktige utstyret. Vi har bæremeiser, barnesekker, barnesoveposer, barneklatresko, barneklatreseler og fjellsko til barn. Her er noen av produktene vi kan anbefale.

Bæremeiser

 

Vi har et stort utvalg bæremeiser fra de beste produsentene på markedet. Deuter, Littlelife og Osprey mener vi har de beste alternativene.

 

Osprey Poco Premium er Ospreys toppmodell. Den benytter Ospreys velkjente bæresystem og er utrolig komfortabel både for piloten i meisen og maskinen som bærer den. Den har i tillegg en avtagbar dagstursekk. Den er enkel å justere om mor og far bytter på å ha den på ryggen og har masse praktiske løsninger som stort rom under setet til det du skal ha med deg, stellematte og integrert solskjerm.

 

 

 

 

 

 

Deuter Kid Comfort 3 er Deuter sitt svar på Poco Premium fra Osprey. Kid Comfort 3 har mange av de samme løsningene som Ospreys variant. Deuter har også et meget godt bæresystem og barnet ditt sitter komfortabelt, nesten luksuriøst på ryggen din. En stor og myk hakepute gir ekstra komfort for barnet. Meisen er lett å tilpasse og har til og med egen lomme for drikkesystem. Utrolig praktisk å dele drikkeslange med junior.

 

 

 

 

 

Littlelife Voyager S3 er Littlelifes toppmodell. Dette er den letteste meisen av toppmodellene med en egenvekt på kun 2,9 kg. Igjen, til det kjedsommelige er også denne meisen lett å tilpasse barnet og junior sitter godt i setet. Som Osprey har denne meisen en avrtagbar dagstursekk. Kraftig og meget godt polstret hoftebelte gjør at komforten for bæreren også er ivaretatt.

 

 

 

 

Skal du sikre bedre ventilering i bæresystemet bør du ta en nærmere titt på Deuter Kid Comfort Air. En superkomfortabel bæremeis fra tyske Deuter. Som navnet tilsier er dette en sekk med ekstra god ventilering i bæresystemet som sikrer at du ikke blir fullt så våt på ryggen når du er på vei oppover fjellet. 5-punkts sikkerhetssele og en komfortabel sittepute gjør at barnet ditt sitter som en konge. Prisen er også noe lavere enn toppmodellene.

 


Er du en vektjeger og ikke trenger alle mulige duppeditter på meisen er Littlelife Explorer S2 en bæremis for deg. Dette er den letteste bæremeisen vi har. Den veier kun 2,2 kg, men er allikevel en trygg og komfortabel bæremeis. Stabiliteten ved innstigning er sikret gjennom et hull i ryggen hvor du kan sette foten inn i når du setter inn barnet. Hovedrommet er på 15 liter og har plass til det meste du trenger på turen.

 

 

 

 

Ryggsekk til barn

Vi har barnesekker fra Deuter. Dette er ikke tilfeldig. Fox-serien til Deuter er i absolutt toppklasse innen sekker til barn. Dette er skikkelige tursekker med et skikkelig bæresystem. Det er ingen grunn til at barnet skal ha noe dårligere bæresystem enn de voksne. I tillegg har disse sekkene de tekniske løsningene du finner i seniorsekkene til Deuter. Vi har Fox i to forskjellige størrelser, 30 og 40 liter.  I tillegg har vi barnesekken Deuter Junior for de aller minste. Skal du ha noe enda mindre har vi Kånken fra Fjällräven, en serie sekker som ikke trenger videre presentasjon.

 

 

 

 

Soveposer til barn

Zzzz. Ingenting er som et barn som sover. Hvorfor ikke da legge til rette for en god natts søvn? Våre barneposer kommer fra Mammut (tidligere Ajungilak) og Deuter. Mammut Knott er vår rimeligste pose til barn, men allikevel en klassiker. Denne posen er for de aller minste og kan i tillegg til sovepose også brukes som vogn- eller pulkpose. Fyllmaterialet er kunstfiber og den har en hette som beskytter mot været. Little Mammut er en litt større pose og passer barn opp til 140 cm. Den kan justeres i lengden og følger barnets vekst. En av våre mest populære barneposer! Igjen har vi et alternativ fra Deuter, nemlig Starlight EXP. En skikkelig forseggjort sovepose med høy grad av komfort. Denne posen kan også utvides i lengden og passer barn/ungdom fra 130-170 cm. Når man ikke bruker forlengelsen blir det ekstra isolasjon ved barnets føtter, noe som kan komme godt med.

 

Fjellsko til barn

 

Tripp trapp! Tripp trapp! Lyden av en fornøyd mini på vei opp mot sin første 2000-meters topp. Fornøyd fordi det ikke har blitt overtråkk eller vonde føtter. I tillegg er føttene tørre! Grunnen  er naturlgvis skikkelig fottøy. Scarpa og La Sportiva lager noen av markedets beste fjellsko for voksne. Det gjør de også for barna! Trango Kid fra La Sportiva er skikkelig fjellsko for de minste med det velkjente Trango- navnet. God ankelstøtte gjør ulendt fjellterreng lett å bevege seg i. Lav vekt er ikke minst en faktor de minste vil sette pris på og disse veier kun 700 gram per par. Membranen er i Gore-Tex, noe som alle vet holder føttene tørre i tillegg til å ha gode pusteegenskaper. Scarpa sin moedell Terra Kid går helt ned i 27 i størrelse og er en meget god sko til de minste fjellvandrerne. Skoen er laget i fullær og gir topp beskyttelse og komfort for barneføttene. Skoene har en gummisåle med meget godt grep og er vanntette. Supre sko til både fjell og skog.

 

 

 

 

 

Klatresko til barn

 

Klatring mener vi er noe av det morsomste som finnes. Dette har vi tatt med oss siden vi var barn! Alle barn liker å klatre og utforske nye utfordinger. Om du setter på dem et par klatresko vil opplevelsen bli enda bedre. Mad Rock Mad Monkey er fantastiske klatresko for alle gæærne apekatter. Denne skoen er lett å få på og med borrelåser trenger man ikke ha lært å knyte skoene for å bruke dem. Super friksjon og god passform får du med på kjøpet. Størrelse fra 29.

 

Klatreseler til barn

 

Har man fått på seg et par Mad Monkey klatrer man gjerne høyere enn tidligere. Kanskje på tide å sikre? Ikke noe stress. Vår bestselgende barneklatresele gjennom mange år er Camp Bambino. En trygg, fullt regulerbar klatresele for barn opp til 40 kg. Den har fargekoding på lårløkker, belte og senterløkke for å være sikker på at den blir tatt på riktig. I tillegg er den enkel å justere og komfortabel på. Fra Mammut har vi et alternativ som er en forminsket versjon av deres voksenseler. Ophir Kids har 4 selvlåsende spenner og komfortabel polstring som gjør lange klatreøkter til en nytelse. Climb on junior. Climb on!

 

Så kom deg ut i naturen! Med riktig utstyr ligger alt til rette for fine turopplevelser. Er det noe du lurer på så ikke nøl med å ta kontakt. Dette kan vi!

 

God tursommer alle store og små!

 

Hilsen alle oss i fjellavdelingen på Oslo Sportslager!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tags: fjell, barn, fjellsko, bæremeis, ryggsekk, hiking
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •