Fotball - Bootspotting, landskamper uke 46

Det var onsdag internasjonal kampdag og det var mange spennende privatlandskamper. Dette er ofte ikke de mest severdige kampene, men denne gangen hadde man flere spennende oppgjør på planen. Blandt annet var det kamper som Argentina-Brasil, Portugal - Spania og England - Frankrike.

Argentina 1 - 0 Brasil

Lionel Messi - Adidas F50 Adizero Messi FG

Kampen mellom de to rivalene fra Sør-Amerika ble spilt i Doha, Qatar. Gigantoppgjøret så lenge ut til å ende målløst, men to minutter på overtid så dukket selvfølgelig Lionel Messi opp. Et soloraid som Messi kan best blir avsluttet med et lurt skudd mellom beina på en brasiliansk forvarer og helt ned i keeperens venstre hjørne. Lionel Messi scoret med dette sitt første mål mot Brasil og Argentina tok sin første seier mot Brasil siden 2005. Seieren blir ikke noe mindre imponerende når man ser hvilke spillere Argentina manglet i denne kampen. Verken Carlos Tevez, Walter Samuel, Gabriel Milito eller Sergio Kün Agüero var med. Brasil får sjanse til revansje når de møtes igjen 19. desember.


Irland 1 - 2 Norge
John Arne Riise -
Adidas Predator X CL

Egil "Drillo" Olsen har nå ført Norge til syv seiere og to tap i 2010. Hvor mye av æren spillerene skal ha og hvor mye Drillo skal ha kan man diskutere, men at Drillo har en effekt. Det kan man si med sikkerthet da troppene til Drillo og Hareide ikke skiller seg nevneverdig fra hverandre. Irland startet gårsdagens kamp best, og fikk straffe etter bare fem minutter. Norge jobbet seg sakte men sikkert inn kampen og mot slutten av 1. omgang skrudde Morten Gamst Pedersen inn en frispark fra ca. 20 meter. 2. omgangen er veldig varierende i nivå, med Irland som det førende laget. Likevel klarer Norge å dra i land seieren etter en kontring i verdensklasse, der Gamst Pedersen leverer en millimeterpresis assist til Erik Huseklepp som igjen avgjør en landskamp. Nå er det bare å glede seg til Danmark kommer til Ullevål i mars.

Sverige 0 - 0 Tyskland
  Sami Kehdira - Nike CTR360 Maestri FG

Sverige møtte i går et tysk lag som var preget av mye unggutter, kun Jerome Boateng, Sami Kehdira og Bastian Schweinsteiger var igjen fra VM-laget. Erik Hamrén valgte på sin side å spare sin stjernespiller Zlatan Ibrahimóvic. Tyskland styrte kampen og hadde de største sjansene, men svenskene keeper Adreas Isaksson gjorde flere kvalifiserte redninger og holdt tilslutt nullen. Hamrén var etter kampen greit fornøyd, da spesielt med det defensivet, noe han syntes var viktig etter det stygge 1-4 tapet for nederland forrigemåned.

England 1 - 2 Frankrike
  Joleon Lescott -
Nike Total90 Laser III FG

England har på papiret en meget sterkt mannskap men har slitt med å levere det som forventes av engelskmennene. De møtte denne gangen et fransk lag som fortsatt er oppsatte på å vise at fiaskoen i VM i sommer var et arbeidsuhell. Den franske treneren Lauren Blanc fikk se Karim Benzema fortjent sende Frankrike i føringen etter 18 minutter. I andre omgang økte Frankrike til 2-0 ved Mathieu Valbuena og mange ble nok skuffet over at England skapte såpass lite som de gjorde. Dog fikk de en redusering leverte av Peter Crouch, den lange Tottenhamspissen trengte bare 30 sekunder på banen for å redusere til 1-2, men det ble med det og Fabio Capello tapte med dette sin første kamp på Wembley på 15 kamper.


Portugal 4 - 0 Spania
Carlos Martins - Adidas F50 Adizero FG

Kampen mellom de to naboene Portugal og Spania ble arrangert som et ledd i deres søknad til VM 2018/2022. De regjernede mesterene har stort sett hatt god kontroll på Portugal, men denne gangen ville lillebroren i vest det annerledes. Anført av en meget formsterk Cristiano Ronaldo hadde Portugal stort sett kontroll. De gikk til pause med en 1-0 ledelse etter scoring av Carlos Martins, og etter pause var det kun Portugal som maktet å putte balle i nette. Den aldrende spissen Helder Postiga scoret to, ett av de på en frekk hælflikk og Hugo Almeida gjorde ydmykelsen komplett med sin scoring på overtid.

Bli medlem av Oslo Sportslagers Fotball - Gruppe på Facebook og bli oppdatert på kampanjer, nye modeller, forhåndsbestillinger og mye mer!

Tags: fotballsko, adidas, nike, puma, bootspotting, adizero, ctr360, maestri, predator, laser, total90,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •