Fotball - Champions League-finale 2011!!Førstkommende lørdag er det klart for årets store kamp i klubbsammenheng - nemlig finalen i UEFA Champions League som finner sted på Wembley stadion i London. 28. mai klokken 20:45 norsk tid blåses kampen mellom gigantene FC Barcelona og Manchester United i gang. Og for en finale vi kan få med et Barcelonalag som alle hyller for deres fantastisk vakre fotball, på den andre siden står et knallsterkt Manchester United som sulter etter å revansjere 0-2 tapet fra 2009-finalen i Roma.


Klubbenes vei til finalen

FC Barcelona:

Gruppespillet gikk greit for Barcelona, etter fire seiere og to uavgjort vant de gruppen med sine 14 poeng. Barcelona møtte London-klubben Arsenal i åttendelsfinalen og gikk på et tap på Emirates etter å ha ledet 1-0. Kampen endte med 2-1 til Arsenal. Dog dro de i land avansementet på Camp Nou etter 3-1 seier og 4-3 sammenlagt. Barcelona fikk en enklere oppgave i kvartfinalen mot Shaktar Donetsk, og vant hele 5-1 hjemme i første kamp. Når de også vant 1-0 borte ble det tilslutt en grei seier sammenlagt. I semifinalen møtte Barcelona sine rivaler fra Madrid, nemlig Real Madrid. De to kampene som man hadde så store forventninger til ble et lite antiklimaks, men Barcelona tok seg greit videre etter 2-0 på Santiago Bernabeu og 1-1 på Camp Nou. Dermed var mesterene fra 2009 klar for en ny finale mot Manchester United.

Manchester United:

Manchester United toppet sin gruppe lett, også de med fire seiere og to uavgjorte kamper i gruppespillet. Laget slapp faktisk bare inn ett mål på de seks kampene. I åttendelsfinalen møtte de Marseille og etter en tam 0-0 forestilling i Frankrike så vant Manchester-laget 2-1 på hjemmebane etter to mål av "Chicharito". Kvartfinalen ga kjent motstand i form av det engelske hovedstadslaget Chelsea. Her ble det Unitedseier i begge oppgjørene med henholdsvis 1-0 og 2-1. Så ble det tysk motstand i semifinalen og det blir skremmende enkelt for "de røde djevlene" med 2-0 seier borte. På hjemmebane stilte Ferguson med et noe redusert mannskap og likevel vant de kampen 4-1. Dermed kan Manchester United, vinner i 2008 og tapende finalist (mot nettopp Barcelona) i 2009 gjøre seg klare til revansje.
Profiler

FC Barcelona
 
 
   
XAVI
    

VILLA
     
MESSI
 
           
   
Det å skulle trekke ut profiler på Barcelona er både vanskelig og lett på samme tid. Med det mener vi at det er så mange profiler på dette laget at man kan nesten trekke ut hele stallen. Dog er det noen som utmerker seg og på det velspillende katalanske laget, og det er Lionel Messi som er den største stjernen. Han har scoret vanvittig mye mål for Barcelona denne sesongen og leverer gode prestasjoner stort sett hver eneste uke. Xavi er også en spiller det er vanskelig å unngå i denne sammenheng, mannen er rett og slett genial. Pasninger ingen verken ser eller tror er mulig slår han med presisjon man knapt har sett maken til, og kan med dette åpne opp ett hvert forsvar i verden. Dette har han vist både for Barcelona og Spania de siste årene. Den siste vi har valgt å trekke frem er David Villa, dette på grunn av hans evne til å avgjøre kamper. Spilleren som kom fra Valencia har funnet seg godt til rette i Barcelona og har avgjort flere kamper denne sesongen. Villa har ett fantastisk rykk og en særdeles god avslutningsteknikk. Som nevnt er det mange profiler på dette laget og man bør selvsagt også nevne spillere som Puyol, Pique, Iniesta og Alvés.

Manchester United
           
    
   
       VIDIC    ROONEY
 NANI  
Manchester United har mer enn noen gang fremstått som en lagmaskin og det er mest av alt Sir Alex Ferguson sin fortjeneste. Etter at C. Ronaldo forsvant til Real Madrid har laget fremstått stort sett uten de helt store profilene, men laget har en egen evne til å dra i land seiere. Årets spiller i Premier League Nemanja Vidic har vært en bautastein for Manchesterlaget denne sesongen, og er en av de viktigste grunnene til at de er i finalen og kun har sluppet inn tre mål så langt i turneringen. Wayne Rooney hadde en vanskelig start på denne sesongen, både svak form og ønske om å bytte klubb. Sir Alex tok grep og etter jul har man sett den Rooney man kjenner, med arbeidsinnsats, assist og mål fra øverste hylle. Sistemann som trekkes frem her er Nani, mannen som mange mente skulle erstatte Ronaldo. Det har han også gjort på en god måte, han scorer færre mål enn sin landsmann men ble i år assistkonge i Premier League, og har med dette vært en meget verdifull spiller denne sesongen. Nå har Ferguson en bred  stall med mange jevne spillere så det er ikke sikkert alle disse tre starter. Av andre profiler i dette laget nevner vi Van der Sar, Ferdinand, Fletcher, Park, Hernandez og Berbatov.Promofilm

Lagenes drakter


     
 Nike FC Barcelona hjemmedrakt   Nike FC Barcelona bortedrakt
     
  Nike Manchester United FC hjemmedrakt
Nike Manchester United FC bortedraktBli medlem av Oslo Sportslagers Fotball - Gruppe på Facebook og bli oppdatert på kampanjer, nye modeller, forhåndsbestillinger og mye mer!


Tags: fotball, matchball, wembley, london, barcelona, manchesterunited, uefa, championsleague,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •